Dureri in capul pieptului

Refluxul gastroesofagian

Postata de urseul cu 11 ani in urma.

Buna seara. Am o problema cu prietena mea, care de 3 luni s-a operat de colica biliara. Operatia, desi a durat aproape 3 ore pt ca pietrele au fost multe, s-a terminat cu bine si ea a scapat de dureri insuportabile care o tineau treaza noaptea de cateva ori pe saptamana. Dupa operatie, a tinut un regim de o luna de zile, perioada in care totul a fost ok. Urmatoarea luna a mancat aproape orice, evitand prajeli si fast-food, si n-a avut nici macar o problema. De vreo 3 saptamani, se intampla ca o data la 2-3 zile sa o doara extraordinar de rau in capul pieptului. Are senzatie de voma, gaze multe, nu poate sta jos de durere. Aceste crize dureaza intre 15 si 30 de minute, pe urma isi revine insa este extenuata. Spre exemplu, azi a mancat o pizza cu branza, ceea ce a mai mancat si nu a avut nimic, si a avut 2 astfel de crize la un interval de 2-3 ore. In alta zi a mancat orez cu pui si tot a avut criza. Care credeti ca este cauza acestor crize? Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

dureri

acum 11 ani

Pai atat doctorii cat si prietena ta nu stiu ce inseamna
colecistul si rolul bilei la digestie.
Bila este o secretie foarte alcalina produsa de corp si are mai mult functii, printre care
- alcalinizarea mancarrii care vine din stomac si care este acida
- dizolvarea grasimilor si a mancarurilor care fermenteaza mai greu (similar cum pui sapun in apa cu grasime ca se se dizolve in apa)
- eliminarea de toxine
. stimularea intestinului pt. miscari continue de care are nevoie.
Corpul produce cam 1,5 L de bila zilnic.

Colecistul este doar un recipient care tine bila, ca aceasta sa fie devarsata in intestin atunci cand intra mancare in corp si cantitatea ei depinde si grasimea ingurgitata sau de felul mancarii.

La operatie de "scos pietrele" se elimina si colecistul.
Dupa ce elimini operativ colecistul - una din multe p***ai facute de medicina din cauza ca nu au nici o solutie de eliminare a pietrelor - apar in mod inevitabil urmatoarele probleme:
- bila picura permanent in intestine, ceea ce le suprastimuleaza
- nu mai este bila sufiecienta pt. o masa, mai ales cand mancarea este mai acida sau mai grasa sau prea uscata.
Asta duce la 1) indigestie - care se manifesta printe altele cu acele dureri in stern pe care le are prietena ta.
2) imposbilitatea de a alcaliniza suficient mancarea care vine din stomac, lucru care duce la iritarea mucoasei intestinului care nu este facuta sa reziste la aciditate ca si stomacul.

Ca urmare pot aparea: colon iritabil, indigestie, intoxicare cu bila, diaree frecventa sau chiar constipatie. Probleme pe viata, inclusiv psihice de la excesul de bila.

In plus cine are pietre la bila are si si mai multe si la ficat. Pietrele
de la ficat sunt insa din colesterol in cea mai mare parte si nu se vad la ecograf.

Perietena ta ar fi trebuit sa faca cura de aici in loc de nefericita operatie, care nu as recomanda-o nimanui. Acum a sarit din lac in put, ca majoritatea celor operati.
http://s*****a/t2768-cum-sa-scoti-pietrele-de-la-fiere-fara-operatie

Insa cure e de recomandat si la cei care au scos colcistul, caci
aceeia au cu siguranta ficatul pline de pietre.

Acum trebuie sa aiba mare grija ce mananca. Trebuie sa evite PE TOATA VIATA multe mancaruri si combinatii, mai ales grasimi, branza, branza este foarte acida, cafea, rosii, ceapa, rosii cu ceapa si ulei, vinete, exces de carne, tot ce produce aciditate, gogosi, prajeli, cocaturi. Va vedea usor ce-i prieste dupa faptul ca ii este rau. Sa noteze ce ii face rau si sa le evite pe viitor, pe VIATA.
Inainte sa scoateti organele date de Dumnezeu, incercati alte metode de vindecare, caci odata scoase nu mai merg aduse inapoi. Mii de chirurgi ar fi someri fara atatea operatii facute intuil.
Medicii care au operat-o nici macar nu.-i pot da astfel de sfaturi utile.

Raspunde
 
0
 
Medic SfatulMedicului

acum 11 ani

Este recomandat sa consulte medicul gastroenterolog; cauza poate fi una gastro-intestinala ( gastrita, ulcer).

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate Refluxul gastroesofagian: 8 riscuri pentru sanatate Boala de reflux gastroesofagian Arsurile gastrice, hernia hiatala si boala de reflux gastroesofagian (GERD) Boala de reflux gastroesofagian, mai mult decat arsuri stomacale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua