Postata de MembruMobileApp150330210428241 cu 7 ani in urma.
Buna , am 22 de ani si de 2 luni am dezvoltat o frica imensa pt boli, mai exact spus am impresia ca voi fi in curand diagnosticata cu o boala incurabila si ca sfarsitul imi este aproape. Cel mai tare ma tem de cancer si sida. Nu am avut antecedente in familie, nu am ramas traumatizata de la vreo experienta din copilarie, ci pur si simplu dintr-o data in mintea mea au aparut numai ganduri negre. In nebunia asta am uneori impresia ca aceste ganduri au inceput sa apara pt a ma pregati de marele diagnostic. Va rog ajut bu mai stiu ce sa fac, am crize de plans in care imi imaginez sfarsitul. Nici de maruntele lucruri ale vietii paraca nu mai imi vine sa ma.bucur cum o faceam pt ca am impresia ca oricum totul se va sfarsi. Ma tot imaginez pe un pat de spital in ultimele clipe. Ajut va rog simt ca inebunesc !!
Adauga raspunsacum 7 ani
Buna seara, Alexandra! Starea nu este una tocmai placuta, dar o poti rezolva. Cu ce te ocupi? De unde esti? Cu SIDA o rezolvi facand un test simplu - si, oricum ,speranta de viata la acest diagnostic este undeva la 20 de ani (adica, ai timp sa mori calcat de o masina, nu din cauza bolii). Serios acum, ai nevoie d eun pic d eajutor pentru a-ti pune gandurile in ordine! De fapt, ceea ce s-a intamplat este faptul ca ai constientizat ca suntem fiinte muritoare - toti - si nu stii cum sa asimilezi gandul acesta... Daca doresti, imi poti scrie la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata
Toate cele bune!
acum 7 ani
Bună seara! Vă înțeleg starea de teamă și lipsa de speranță. Trebuie să vă spun că stările pe care le descrieți dumneavoastră le-au resimțit de-a lungul timpului foarte multe persoane care au primit un diagnostic de anxietate legată de starea de sănătate sau hipocondrie.
Hipocondria, cunoscuta pop**ar ca ipohondrie, este o teama permanenta de a suferi de o boala grava. De cele mai multe ori starea de anxitate persistă chiar şi după un consult medical după care bolnavul este asigurat că temerile legate de simptomele sale nu au o bază medicală solidă, sau dacă există o boală la baza simptomelor, temerile sale sunt mult exagerate. Majoritatea celor ce suferă de această boală tind să îşi focalizeze teama asupra unui anumit simptom, cum ar fi problemele gastro-intestinale, palpitaţiile sau oboseala musculară. Conform DSM-IV-TR, hipocondria afectează între 1% şi 5% din pop**aţie.
Studii controlate aleatoare sugerează acum că psihoterapiile cognitiv-comportamentale sunt eficiente în tratamentul hipocondriei și pot fi recomandate pacienților cu hipocondrie.
Așadar vă recomand să căutați un psiholog clinician care să facă o evaluare corectă a stării de sănătate, iar dacă această evaluare confirmă diagnosticul de hipocondrie apelați la serviciile unui psihoterapeut specializat în psihoterapii cogntive și comportamentale.
Vă încurajez să faceți aceste demersuri pentru că există soluții, dar și pentru că am constat din experiența profesională, că în doisprezece, maxim cincisprezece ședințe, starea dumneavoastră se poate ameliora considerabil.
Cu cele mai bune gânduri,
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua