Degete amortite

Parazitoze

Postata de sdr cu 9 ani in urma.

Amorteala a degetelor mainii (mana dreapta mai des si cea stanga mai rar) cu precadere noaptea in pozitii de somn intr-o parte. Daca dorm pe spate nu amortesc. Mai apar amorteli si ziua cand solicit degetele mai mult (scris, mouse, cutit bucatarie etc.) ce analize medicale ar trebui sa fac si care este explicatia acestor simptome. Va multumesc anticipat pentru sfaturile pe care le astept.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Amortirea degetelor poate fi cauzata de o serie de conditii, precum neuropatie periferica, sindromul de tunel carpian, compresia nervului ulnar, leziuni ale plexului brachial, accident vascular cerebral sau probleme ale coloanei cervicale. Pentru a determina cauza exacta a acestor simptome, ar fi necesar sa efectuati o serie de investigatii, incluzand teste de sange pentru a verifica nivelele de vitamine si minerale, analize pentru diabet si tiroida, radiografie sau imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) pentru a vedea daca exista probleme la nivelul coloanei vertebrale.

Pe baza simptomelor descrise si a faptului ca acestea se agraveaza in timpul activitatilor care implica utilizarea mainilor, unul dintre suspectii principali ar putea fi sindromul de tunel carpian, o conditie cauzata de compresia nervului median la nivelul incheieturii mainii. Pentru a confirma acest diagnostic, va trebui sa faceti un test de conducere nervoasa si posibil un EMG (electromiografie).

Va recomand sa discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste optiuni de testare si sa luati in considerare efectuarea acestora.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-nervilor-periferici/amortirea-degetelor-si-afectiunile-asociate_20527

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Difilobotriaza sau botriocefaloza Babesioza Himenolepidoza Boala hidatica – Echinococcoza sau hidatidoza

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua