Ce putem face unui copil de 2 ani legat de o otita ce nu ne da pace?

Otita

Postata de Utilizator11706884930 cu 9 luni in urma.

Buna ziua,
Problema noastra dateaza din octombrie 2023 cand a facut prima data otita, am dat tratament cu zinat, si dupa ce am terminat 10 zile de tratament cu zinat, copilul a acuzat dureri la ureche. Am fost la ORL pe 9 noiembrie si am inceput cu augumentin, 10 zile, a mers totul bine, pana in 22 decembrie 2023 cand a facut din nou otita (defapt a revenit) si de atunci am incercat 10 zile de xifia fara efect, 10 zile de augumentin, fara efect si acum (02.02.2024) am inceput prima zi cu azitrox.
Copilului nu-i curg mucii deloc, cu batista bebelusului sau lavaj nu iese nimic, gura o tine mai mereu deschisa (deci respira mai mult pe gura decat pe nas), face temperatura cel mai mutl 39.6 dar i-am dat mereu antitermice sa controlam temperatura.
El a luat o viroza ceva de la cresa, si de acolo s-a ajuns la otita, dar din Octombrie si pana acum nu a mai fost la cresa (3 zile in noiembrie 6, 7, 8) si 3 zile in ianuarie (3, 4, 5) si atat. De atunci sta mai mult bolnav.
Ce putem face sa scapam o data de problema asta?
Multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 9 luni

Buna ziua,

Situatia pe care o descrieti este cu adevarat dificila si inteleg ca sunteti ingrijorati. Ar trebui sa consultati medicul ORL si pediatrul pentru a stabili un plan adecvat de tratament. Exista mai multi factori care pot contribui la o otita persistenta, inclusiv intolerante alimentare, alergii, reflux gastroesofagian sau un sistem imunitar fragil.

Tratamentul pentru otita medie acuta consta uneori in terapie cu antibiotice, dar si alte masuri pot fi luate pentru a reduce inflamatia si disconfortul.

Inainte de toate, este esential sa ne asiguram ca medicamentele sunt administrate corect si ca tratamentul este urmat pe intreaga durata prescrisa, chiar daca simptomele par sa se imbunatateasca mai devreme.

Daca infectia continua sa revina, poate fi necesara o evaluare suplimentara. Poate fi necesara o examinare a nasului si gatului pentru a determina daca exista o cauza structurala a infectiilor recurente. De asemenea, poate fi utila evaluearea sistemului imunitar al copilului pentru a se asigura ca poate lupta corespunzator impotriva infectiilor.

Una dintre optiuni poate fi de a consulta un alergolog pentru a evalua daca exista o problema de alergie care contribuie la infectiile recurente.

Alte optiuni pot fi schimbari de mediu, cum ar fi reducerea expunerii la alergeni, fumatul pasiv, sau o trece pe lapte de soia sau de vaca, de exemplu, in cazul in care copilul are o intoleranta la laptele de vaca.

Va fi necesar un consult de specialitate pentru a evalua situatia si a determina cel mai bun plan de tratament.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru fiul dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/orl

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Infectiile-urechii/otita-la-copil_197
sfatulmedicului.ro/Infectiile-urechii/infectiile-urechii_474

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Otita la copil Otita externa sau urechea inotatorului Ce este otita de piscina si cum o tratam Otita medie seroasa Cum sa faci diferenta intre otita si raceala?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua