De ce obosesc atunci când merg?

Oboseala

Postata de Luminita Zabloschi cu 3 saptamani in urma.

Dacă merg și 50m obosesc f rău..numai pot respira și trebuie sa ma opresc din mers pentru a-mi reveni..de unde vine oboseala și starea de sufocare?

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului

acum 3 saptamani

Buna ziua,

Exista mai multe motive posibile pentru care va puteti simti obosita si sa aveti dificultati de respiratie atunci cand mergeti, chiar si pe distante scurte. Mai jos se gasesc cateva posibile explicatii:

1. Slabiciune fizica: Corpul dvs. poate fi obosit din cauza lipsei de exercitiu fizic, a unei diete necorespunzatoare sau a deshidratarii. Este important sa manancati echilibrat, sa beti suficienta apa si sa faceti exercitii fizice regulate pentru a va mentine in forma.

2. Probleme de sanatate: Anumite conditii medicale, cum ar fi bolile de inima, anemia, bolile pulmonare cronice si apneea de somn, va pot face sa va simtiti obosita si lipsita de aer in timpul activitatilor fizice.

3. Stresul si anxietatea: Stresul si anxietatea pot cauza oboseala si dificultati de respiratie. Incercarile constante de a face fata stresului si anxietatii pot consuma multa energie, iar anxietatea poate duce si la respiratie superficiala sau accelerata, ceea ce poate provoca o senzatie de sufocare.

4. Medicamente: Anumite medicamente pot avea ca efecte secundare oboseala si dificultati de respiratie.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-generala

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Oboseala-cronica/oboseala-si-slabiciunea_1199
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/slabiciunea-musculara_10471

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Luminita Zabloschi

acum 3 saptamani

Vreau sa știu unde trebuie sa merg ce analize sa fac?

Raspunde
 
0
 
SfatulMedicului

acum 3 saptamani

Buna ziua,

Daca va confruntati cu oboseala persistenta cand mergi, este intotdeauna indicat sa consultati un medic pentru a obtine un diagnostic si recomandari personalizate.

Inainte de consultatie, ar putea fi util sa faceti o lista cu simptomele dvs. si sa detaliati cat de des apare oboseala, cat de intensa este si daca exista vreo activitate sau circumstanta care pare sa o agraveze sau sa o amelioreze.

Iata cateva investigatii ce va pot fi recomandate:

Analize de sange: Pentru a evalua nivelurile de fier, vitamine (cum ar fi vitamina D si B12), hormoni tiroidieni si alte markeri care ar putea indica anemie sau alte deficiente nutritionale sau probleme medicale.

Teste de functie tiroidiana: Pentru a evalua daca exista probleme cu tiroida, cum ar fi hipotiroidismul sau hipertiroidismul, care pot contribui la oboseala si alte simptome.

Teste de performanta fizica: Pentru a evalua starea ta generala de sanatate si capacitatile fizice in timpul exercitiului.

Ecografie sau imagistica medicala: Daca medicul suspecteaza probleme structurale ale muschilor, articulatiilor sau oasele care ar putea contribui la oboseala.

Monitorizare cardiaca: Daca exista suspiciuni de probleme cardiace care ar putea cauza oboseala la efort.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-generala

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/afectiuni-medicale-ce-au-ca-efecte-secundare-slabiciunea-musculara_17954
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/7-boli-care-se-pot-ascunde-in-spatele-oboselii_15530





Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Oboseala constanta - cauze posibile Oboseala Sindromul de oboseala cronica Sanatate cu tratamente naturiste - Oboseala Oboseala si slabiciunea

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×