buna seara

Oase si articulatii

Postata de ddgabitzu cu 14 ani in urma.

Buna seara,presupun ca sunteti ocupat dar as dori daca se poate sa imi dati cateva sfaturi, dar sa incep cu problema mea.
sunt consilier imobiliar si dupa o perioasa da 2 ani de zile de postanatal am inceput munca,am plecat dimineata nu am avut obsolut nimic, dar la munk a trebuit sa car catevA genti care cantareau cateva kg bune, la nici o jumatate de ora stand in picioare, mi-a iesit rotula de la picior si am cazut jos, dar norocul meu a fost ca, colega mea mi-a bagat rotula la loc nu mai spun ce dureri mari au fost ca incerc sa uit dar si noaptea visez momentul acela, dupa aceea am luat un calmant m-am ridicat de jos la care a venit o asistenta si m-a legat la picior, am fost la spital si dr care era la urgente mi-a facut radiografie si m-a consultat si a spun nu ai nimic poti pleca acasa si asa am stat de vineri pana marti cu piciorul legat bineinteles am calcat in el pt ca dr mi-a spus ca nu am nimic, marti dupa amiaza am plecat mai departe in alt oras la alt dr specializat in ortopedie, si bineninteles ca nu era deloc cum a spus primul dr ci foarte grav, adica eu nu trebuia sa calc in el, este posibil sa am ligamentele rupte acum sunt cu piciorul in gips astept o minune sa ma pot reface sa pot merge ,am uitat sa va specific de la 7 luni pana la 3 ani am stat in gips deoarece am avut luxatie de solduri, nu stiu daca are vreun efect ca am avut luxatie de solduri, as dori sa stiu daca voi ajunge la operatie,care ar fi costurile,din ce cauza s-a produs caaderea mea brusca, daca s-a produs din cauza greutatii,si daca exista vreo minune ca ligamentele sa se refaca prin gips, si daca dr la care urmez imi spune ca este e operatie unde va gasesc deoarece am citit pe forum si cred ca sunteti un om cu inima mare si ma veti ajuta sa ma refac, numai ca am oroare de spitale va dati seama daca am stat atatia ani,
va multumesc si astept raspuns, denisa

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Dr. Cristina - Recuperare medicala

acum 14 ani

precizati cui ati trimis intrebarea. nu vreau sa ma bag peste altcineva. oricum daca mie, vorbim deseara

Raspunde
 
0
 
Dr. Bar Marius

acum 14 ani

E greu sa raspund pentru ca in acest caz consultul clinic e foarte important, de asemeni o evaluare radiologica fata+profil+axiala de rotula pentru inceput.Doar din ce spuneti se poate deduce ca ati avut o luxatie de rotula numai ca aceasta presupune un traumatism serios, atunci ne aflam in situatia unei displazii de condil extern sau a unei instabilitati rotuliene sau malaliniament femuro -patelar?
Intelegeti ca nu se poate emite o opinie fara toate datele problemei pentru ca asta poate banaliza o situatie serioasa sau poate exagera o situatie simpla.
Sfatul meu este sa consultati un chirurg de genunchi (sunt putini in tara , mai ales cei ce au lucrat in strainatate) care e obisnuit cu o astfel de patologie uneori destul de delicata.
Uneori poate fi necesar un CT a intregului membru inferior pentru a evalua axele mecanice si a vedea daca se asociaza cumva o anteversie modificata a colului femural , asta daca tinem cont de problemele din copilarie.

Raspunde
 
0
 
Dr. Cristina - Recuperare medicala

acum 14 ani

Bună seara Denisa! Iată am ajuns și eu acasă. Ce îți spun acum probabil știi deja, ai suferit o luxație spontană de rotulă. Medicul care te-a văzut la urgențe, dacă ai descris ceea ce s-a întâmplat, ar fi trebuit să știe că despre asta este vorba și să pună membrul inferior respectiv în ghips, deoarece riscul de a face o a doua, a treia, a n''șpea luxație este foarte crescut (mai ales că la radiografie nu avea CE să vadă, din moment ce colega ta a repoziționat rotula!). Nu intrăm acum în amănunte de anatomo-fiziologie, cum ar fi de exemplu impregnarea hormonală a organismului în urma nașterii....ei, și altele.
Acum, este problema de ACUM ! Este foarte bine că nu ai zăbovit și ai consultat un al doilea medic. Măsura adoptată este corectă (adică punerea în aparat ghipsat). Dacă ligamentele au fost afectate, nu se poate DECÂT presupune, în urma unui examen clinic simplu. La momentul examinării, ca și după ce ți se va îndepărta ghipsul, este normal să ai dureri. După aceasta în funcție de cum va merge recuperarea, diagnosticul de afectare ligamentară, va fi tranșat numai de un examen RMN al genunchiului.
Așa încât concluzionând, dacă diagnosticul de afectare a ligamentelor a fost SUSPICIONAT, numai prin examen clinic el va trebui PRECIZAT prin examen RMN al genunchiului.
BUN!
Acum despre luxația congenitală de șold, nu pot decât presupune că din cauza unei oarecare afectări, fie și insesizabile a posturii și mersului, stabilitatea genunchilui a fost SUBMINATĂ! Și ea s-a manifestat când i-a venit mai bine! Adică după o sarcină, care implică oareș''ce luare în greutate, dificultăți la deplasare, modificări hormonale, care, toate au concurat și culminat prin cărarea de greutati, la apariția luxației de rotulă.
ACUM!
Dacă nu este stabilită clar prin RMN afectarea ligamentară, nu va fi nevoie de operație. Dar după scoaterea ghipsului trebuie să faci recuperare, mai ales gimnastică medicală, pentru creșterea stabilității genunchiului, purtând în același timp, până la refacerea forței musculare, o orteză de genunchi (care să împiedice reapariția luxației).
Dar până atunci mai vedem. Nu pot decât să sper că prin răspunsul meu ți-am lămurit câteva dintre dileme. Dacă mai ai întrebări, sau mai degrabă precizări , nu ezita! (de exemplu , nu este clar pe ce bază a fost pus diagnosticul de afectare ligamentară??!!)

ȘI ACUM NELUȚU57, aveți perfectă dreptate, însă Denisa a început așa :,,Buna seara,presupun ca sunteti ocupat dar as dori daca se poate sa imi dati cateva sfaturi, dar sa incep cu problema mea.,,
-înseamnă că se adresa cuiva
-nu știu dacă eu eram acela, sau nu
-să nu râdeți, dar eu încă nu știu dacă întrebarea este în căsuța mea poștală sau este pentru comunitate
-nu vreau să intru în polemici, nici măcar cordiale, cu nimeni
-eu îmi dau o părere, spun atât mult-puțin, din ce știu. Când nu știu, măcar recunosc acest lucru și trimit mai departe.
În speranța că v-am fost căt-de-cât de folos vă urez o noapte bună!
ȘI DENISA, NU DISPERA! SUNT MULTE CAZURI ASEMĂNĂTOARE, CARE S-AU REZOLVAT PERFECT!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boala Paget a oaselor Boala oaselor fragile - osteogeneza imperfecta Displazia tanatoforica, o boala genetica a oaselor si plamanilor Protejarea articulatiilor in cazul artritei reumatoide

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua