Articulatii dureroase

Oase si articulatii

Postata de Sophia M cu 10 ani in urma.

Dupa efort chiar minim, dar repetitiv, a doua zi, am dureri pronuntate de articulatii la maini, unele degete, umeri ,un genunchi si glezna. Acum vreo doi ani am facut niste analize la reumatolog dar au iesit bine. As vrea sa le repet dar nu mai stiu care erau: VSH, factor reumatic si parca mai erau doua, daca ma puteti ajuta.

Daca ies iar bine ce sa mai fac, imi afecteaza tot mai mult calitatea vietii?? Un medic mi-a spus ca in tara n-am sanse sa primesc tratament pentru artropatii pana nu imi iese ceva la analize, dar in acest caz poate fi deja tarziu, anchilozarea putand fi iremediabila. E adevarat? Cum sa procedez?
Am 37 ani, 1,73, 56 kg, nu am fost niciodata supraponderala.
Multumesc mult!

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Adrienne

acum 10 ani

Analizele din sange, pentru aceasta afectiune sunt : Factorul reumatoid ; Anticorpul antinuclear [ ANA ] ; VSH-ul ; Proteina C- reactiva .Dar, s-ar putea sa iasa in limitele normale......de aceea este bine de facut si radiografia articulatiei. Se mai poate face si Artrocenteza - analiza lichidului din articulatie. Aceasta procedura este utila si in reducerea inflamatiei si a durerii. Eu am folosit timp de sase luni MSM 750 MG [ solary] ,impreuna cu Balsamul cu gheara diavolului de la Herbamedicus. Se face o pauaza de doua luni si se reia daca este nevoie. Am mai folosit si Celadrin Extra Forte, plus crema. Citeste si vezi daca ti se potriveste........

Raspunde
 
1
 
Advertisement
Dr. Marius Uscatu

acum 10 ani

Buna ziua!
Exista, intr-adevar, in Romania o mare problema: cel mai adesea reumatologii nu diagnosticheaza (asa cum ar fi normal) afectiunile inflamatorii-reumatologice (de tip autoimun) prin exmen clinic, ci numai prin analize si investigatii.
Adeseori aceste afectiuni evolueaza cu analize perfect normale, insa ne-diagnosticarea si absenta tratamentului de fond conduce la distrugeri articulare rapide, masive si invalidante.
Prin urmare, logic, trebuie sa gasiti un reumatolog capabil sa va diagnosticheze pe baza examinarii clinice si nu exclusiv prin analize si investigatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Raspunde
 
1
 
Medic SfatulMedicului

acum 10 ani

Atat in Romania cat si in afara granitelor, examenul clinic nu este intotdeauna suficient in stabilirea unui diagnostic, el trebuie sustinut de investigatiile paraclinice ( analize de laborator, radiografii, ecografii musculo-scheletale,etc). Adesea, la o prima examinare, nu sunt indeplinite criteriile necesare stabilirii unui diagnostic.
Este recomandat sa fiti reevaluata de catre un reumatolog.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boala Paget a oaselor Boala oaselor fragile - osteogeneza imperfecta Protejarea articulatiilor in cazul artritei reumatoide Boli ale oaselor si tratamentul acestora

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×