copil de 3 ani si 8 luni, 25 kg

Nutritia copiilor

Postata de juliaroxana_p cu 11 ani in urma.

buna ziua, am un baiat de 3 ani si 8 luni, are 106 cm , 25 kg, incerc sa-l ajut sa slabeasca dar nu prea reusesc, isi doreste in permanenta sa manance ceva si nu se satura.dupa ce mananca mai cere altceva. Eu nu ii dau atat cat si-ar dori k ar insemna sa manance non-stop. va rog spuneti-mi cum sa-i reduc pofta de mancare. cred ca stomacelul lui s-a marit prea mult si cere mereu dar as vrea sa-l ajut sa-i scada pofta de mancare.

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Dr. Tamara Marcovici

acum 11 ani

Buna seara.
Apetitul exagerat si permanent reprezinta o situatie patologica a carei cauza trebuie stabilita. Baiatul are un surplus ponderal de aprox.8 kg. Va sugerez sa va prezentati cu copilul la consult pediatric pt. elucidarea diagnosticului si consiliere nutritionala.

Raspunde
 
0
 
Dr. Catrinel Macovei

acum 11 ani

Buna ziua,
este bine ca sunteti preocupata de greutatea baietelului, care este intr-adevar crescuta. Pentru grupa lui de varsta limita superioara de greutate este in jur de 19 kg (percentila 95), iar media de 16 kg, el depasind mult aceste valori. La inaltime, se incadreaza la percentila 90 deci spre limita superioara, dar greutatea este mult mai mare. In primul rand trebuie sa va asigurati la medicul de familie, pediatru, sau endocrinolog ca nu exista cauze patologice pentru consumul exagerat de alimente si ca dezvoltarea neuropsihica este conform varstei. Presupunand ca acestea sunt in regula, sau pana veti face controlul, iata cateva sugestii:
- incercati sa il faceti sa diferentieze senzatia de foame din burtica, de senzatia din cap, sau gura, care este de fapt de pofta;
- distrageti-i atentia de la mancare, incercati sa il tineti preocupat cu diferite activitati (nu televizor) in casa sau afara, nu mai zic de un sport organizat (unde dati bani si trebuie sa mergeti) de cel putin 2 ori pe saptamana, ceva ce ii place; poate ca cere mancare de plictiseala
- poate ca de fapt ii este sete, nu uitati sa il hidratati corect, cu apa, nu sucuri, care nu ar trebui sa fie in casa si in nici un caz la vedere
- poate s-a obisnuit sa se relaxeze sau sa se linisteasca mancand atunci cand este suparat, obosit, trist;
- la gradinita sa nu primeasca 2 portii, mananaca ce mananca si ceilalti;
- este important sa observati daca "mi-e foame" nu inseamna de fapt vreau ceva dulce; incercati cel putin sa ii oferiti variante sanatoase, cum ar fi un fruct, sau pur si simplu daca cere un anumit dulce sau biscuiti, covrigei, ii spuneti ca" s-au terminat, nu mai avem"
- daca mananca orice si nu are anumite preferinte, oferiti-i betisoare de morcov, ardei, un castravete, fruct;
- luati mesele in familie si intre mese nu se mai intra in bucatarie, incercati sa aveti mancare gatita in casa si nu semipreparate.
Sunt doar cateva sugestii, fara a sti ce obiceiuri alimentare aveti in familie, ce preferinte are baietelul, jurnalul alimentar. Pentru a aprofunda si a avea rezultate mai bune, monitorizarea la nutritionist este importanta.

Raspunde
 
0
 
Utilizator11575112853

acum 4 ani

Bună ziua și fetita mea are 4 ani și 6 luni are înălțimea de 110 cm și 25,2 kg credeți ca este normal? Ce ma sfătuiți sa fac?

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor Simptome la copii - semnificatii posibile Merele si bananele in alimentatia copiilor Obezitatea la copii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua