Unde gasesc listele cu medicamente compensate, gratuite pt pensionarii Handicap Grav, nerevizuibil?

Legislatie medicala

Postata de ANDONIANT G cu 2 saptamani in urma.

Fiul meu are Certificat de handicap psihic Grav, permanent, nerevizuibil, cu pensie de invaliditate si insotitor.
Pana in martie a.c. primea reteta gratuita pentru toate medicamentele. Devenind violent a fost internat de urgenta 21 zile in martie a.c. la ''Obregia''. Din aprilie a.c. de la acelasi medic psihiatru primesc reteta simpla (necompensata, ne-gratuita) la Diazepam Terapia 10mg tablete, Zolpiderm Atb 10mg tablete, Romparkin 2mg tablete, Deparkine Chrono 500mg, filmate.
Reteta gratuita doar pentru Aripiprazol (Astoret) 15mg tablete si Olanzapina Teva 10mg tablete filmate.
Farmacista sustine ca medicamentele pe care le platesc sunt gratuite in cazul lui.
Ca sa rezolv aceasta neconcordanta Va rog a-mi indica (saitul) unde gasesc listele cu medicamente compensate, gratuite. Dupa 1990 nu cred ca sunt incluse la documente clasificate. Multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 saptamani

Buna ziua,

Listele cu medicamente compensate si gratuite se gasesc pe site-ul Ministerului Sanatatii sau Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 18/2016, medicamentele prevazute pe lista de medicamente compensate si gratuite sunt acordate gratuit, integral compensat sau partial compensat, in functie de cateva criterii, printre care si gravitatea bolii.

In cazul de fata, fiul dumneavoastra ar trebui sa beneficieze de acordarea gratuita a medicamentelor, ac***a in vedere faptul ca are un certificat de handicap grav, permanent, nerevizuibil.

Va recomandam sa discutati cu medicul psihiatru in legatura cu prescrierea medicamentelor si sa verificati impreuna lista de medicamente de pe site-ul Ministerului Sanatatii sau CNAS.

De asemenea, puteti sa solicitati o a doua opinie de la un alt medic specialist sau sa consultati un avocat specializat in dreptul sanatatii.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Diverse/bolile-cronice_9603

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legea privind dispozitivele medicale Statutul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali Vanzarea cabinetelor medicale Intocmirea, emiterea si utilizarea dovezilor de onorabilitate si moralitate profesionala ale medicilor, medicilor dentisti si ale farmacistilor Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua