Schimbarea medicului de familie- Proceduri

Legislatie medicala

Postata de Bat-cat cu 13 ani in urma.

Care sunt procedurile legale pentru schimbarea medicului de familie? Va rog mult, spuneti-mi si mie care sunt pasii de urmat si de ce documente am nevoie.
Multumesc mult.

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

Google

acum 13 ani

Cum îţi poţi schimba medicul de familie



Te-ai gândit vreodată să îţi schimbi medicul de familie? Indiferent care ar fi motivul acestei decizii, este bine să cunoşti care sunt etapele de urmat:
Condiţii

* Potrivit CASMB (Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti), doar persoanele cu asigurare de sănătate îşi pot schimba medicul de familie după o perioadă de cel puţin 6 luni de la data înscrierii pe lista acestuia.
* Se adresează o cerere medicului pe lista căruia vor să se înscrie în care se specifică numele medicului actual.
* După ce a înregistrat cererea, medicul de familie primitor trebuie să anunţe, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat pacientul, precum şi casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale.
* Fişa medicală a pacientului va fi transmisă noului medic de familie al acestuia, iar o copie a acestei fişe va fi păstrată de cabinetul medical de la care pleacă asiguratul, cel puţin un an de la plecarea acestuia.

Acte obligatorii

* Pacienţii vor prezenta medicului de familie o adeverinţă care atestă calitatea de asigurat al unei Case de Asigurări de Sănătate
* Persoanele pensionare pot prezenta cuponul de pensie.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Bat-cat

acum 13 ani

Multumesc mult pentru raspuns.
Ac***a in vedere ca am 20 de ani si nu am lucrat niciodata, asta inseamna ca nu am asigurare de sanatate, nu?

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Daca esti studenta ai automat pana termini facultatea. Daca nu, nu.

Raspunde
 
0
 
Bat-cat

acum 13 ani

Merci, m-am lamurit. Deci inseamna ca am asigurare. :)

Raspunde
 
0
 
analis

acum 13 ani

eu am comptetat doar o cerere ,pe care am luat o de la noua doctorita...nu am mai trecut pe la cealalta

Raspunde
 
0
 
catalin

acum 12 ani

1.daca nu am servici momentan ,nu pot sa imi schimb medicul de familie?
2.daca te duci sa le ceri o adeverinta pt angajare ti se cere adeverinta care atesta calitatea de asigurat a unei case de asigurari de sanatate,
daca tu nu esti angajat nu ai asa ceva,logic si nu poti primi aceasta adeverinta pt angajare
3 daca iti vrei o adeverinta de la medicul de familie,trebuie sa platesti,de ce oricum nu primesti chitanta,pt ca ai bun simt si nu vrei sa te certi cu doctorul nu ceri,deci cum se numeste in cazul asta
4 medicul nu vine din cand in cand,daca ai o urgenta mai minora,doar nu te duci la spitalul de urgenta pt o raceala,sau cauti o saptamana medicul?

aceste sunt intrebarile mele si parerile mele, cine poate sa imi explice cu ce gresesc in spusele mele

Raspunde
 
0
 
Mia

acum 11 ani

Buna. Am 21 de ani si as dori sa-mi schimb medicul de familie. Este vre-o problema daca ma mut numai eu,adica fara familia mea? multumesc pentru raspuns.

Raspunde
 
0
 
B.A.

acum 10 ani

salutare..as dori sa stiu daca poate sa ma lamureasca cineva la o intrebare.
am locuit foarte multi ani in afara tarii si acum m-am intors,nu mai stiu nimic despre medicul meu de familie ,si-a mutat cabinetul si nici nu imi aduc aminte cum il chema pt ca am fost mai mereu sanatos cat am locuit aici.
acum vreau sa ma angajez si imi trebuie o adeverinta.
cum pot sa imi identofic medicul de familie? tinand cont ca nu sunt asigurat si nu beneficiez de nici un venit la ora actuala.
Va multumesc!

Raspunde
 
0
 
gabriela.popescu

acum 10 ani

Buna ziua,

va trimit acest mesaj in speranta ca ma veti ajuta sa rezolv problema cu care ma confrunt in momentul de fata.

Am fost inscrisa la medicul de familie Nistor Ileana din Drobeta Turnu Severin, insa deoarece de 10 ani locuiesc in Timisoara (fara un domiciliu stabil, deci adresa din buletin imi este tot in Mehedinti) am hotarat sa imi schimb medicul de familie cu unul din Timisoara. Astfel am ales-o pe dna dr Stoianov Snejana. In luna septembrie i-am dat toate actele necesare inscrierii la cabinetul dumneaei (copie CI, adeverinta de la locul de munca). In luna noiembrie, la doar 2 luni dupa ce ma inscrisesem la dansa, am avut o problema de sanatate, iar doamna doctor m-a tratat in ultimul hal, spunandu-mi ca ea nu are timp de mine (desi aveam programare pentru consultatie), sa ma duc la urgente, ca nu stie ce sa imi faca (mentionez ca era vorba de o raceala). Am fost la urgente, unde era cat pe ce sa nu fiu primita deoarece doamna doctor nici nu se obosise sa imi dea vreun bilet de trimitere. Apoi, dupa ce am primit tratamentul si concediul medical de la urgente, am revenit la medicul de familie pentru a primi o reteta compensata si a mi se elibera concediul medical - am inteles ca doar medicul de familie putea sa il dea. Din nou, acelasi \\"tratament\\" urat din partea doamnei doctor: a zis ca ea nu poate sa imi elibereze reteta compensata, si ca nu poate sa imi dea concediu ca nu e de competenta dumneaei.

Fiind satula de astfel de tratamente din partea unui medic, care se presupune ca ar trebui sa imi ofere serviciile pentru care contribui cu un procent lunar din salariul meu, am hotarat sa imi caut un alt medic de familie. Mergand pe recomandarile prietenilor, am gasit un alt doctor. Problema ar fi ca din ce am citit trebuie sa astept 6 luni pana la schimbarea medicilor de familie. Mi se pare absurd sa fiu obligata ca in acest timp sa fiu inscrisa la acea doctora care m-a primit in modul pe care vi l-am descris mai sus. Stiu, ca pana la implinirea a celor 6 luni minime dupa care imi pot schimba medicul de familie mai sunt 2 luni, deci nu un timp atat de mare, insa in momentul de fata chiar am nevoie de consultul unui medic competent, deoarece am din nou probleme de sanatate si nu as dori sa platesc consultari particulare din moment ce contribui lunar cu procent din salariul meu catre casa de asigurari medicale.

Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati ce as putea face in aceasta situatie. Multumesc.

Raspunde
 
0
 
zis

acum 10 ani

M-am dus cu fisa medicala la medicul de familie pentru preschimbarea permisului de conducere sa imi puna o parafa.
Dupa ce mi-a pus parafa i-am cerut si eu un sfat ce imi poate recomanda cind se instaleaza oboseala.
Dupa foarte multe ore de condus oboseala incepe sa se instaleze ca la orice om si sunt situatii cind nu ai unde sa opresti sau sa stationezi.Bun! Dupa ce am plecat din cabinetul dinsului a inceput sa ma vorbeasca pe la colturi ca sunt nebun si chestii de acest gen care dumnealui nu are dreptul sa faca asa ceva doar era in timpul serviciului.In primul rind deaia am medic de familie sa ii mai cer si eu cite un sfat.
Ca deaia platesc din salariul meu.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legea privind dispozitivele medicale Vanzarea cabinetelor medicale Intocmirea, emiterea si utilizarea dovezilor de onorabilitate si moralitate profesionala ale medicilor, medicilor dentisti si ale farmacistilor Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Legislatia privind vaccinarile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×