În urma spitalizării de o zi la medicină internă, mama mea are următoarele pe buletinul ecografic ?

Investigatii

Postata de Ioana cu 5 luni in urma.

VP=11mm. CBP=5mm.
Ficat cu dimensiuni: LS=70mm. LD=140mm
Ușor hiperreflexiv difuz, struct. Omogenă
Colecist :
Cudat, fără calculi
Pancreas:
Cu dim. Normale, moderat hiperreflexiv difuz, struct omogenă
Splina:
Ax lung=75mm
Struct omogenă
Rinichi :
Ambii rinichi cu calice extaziate
VU: în repletie.
Mama se simte în continuare rău , are și analize la sânge din care doar coresterolul prezintă o problemă . Necesită alte analize mai amănunțite specifice unei anumite ramuri ? Precizez ca a avut și hernie hiatală de mari dimensiuni ,iar după ceva timp de la operație a avut două ulcere . Unde ar trebui să merg , ce investigații să mai fac? Mulțumim pentru eventualele răspunsuri !

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua,

In urma rezultatelor ecografiei, observam ca exista o posibila problema la nivelul ficatului si al rinichilor. Un ficat usor hiperreflexiv difuz poate indica o posibila afectare hepatica ce poate include o boala grasa de ficat nonalcoolica sau hepatita. Ambii rinichi cu calice extaziate sugereaza ca exista o problema la nivel renal, posibil o obstructie sau o infectie.

Pe de alta parte, nivelul crescut de colesterol poate influenta starea generala de sanatate a mamei dvs. Colesterolul marit poate duce la dezvoltarea bolilor de inima, atac de cord sau accident vascular cerebral.

Din aceste motive, ar fi bine sa efectueze investigatii suplimentare la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru evaluarea ficatului. In plus, un consult de nefrologie poate fi, de asemenea, util pentru evaluarea problemei renale.

Daca mama dvs. a avut in trecut hernie hiatala si ulcere, este posibil sa fie necesar si un consult la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare a starii actuale a tractului gastrointestinal.

In orice caz, este necesar sa discuti cu medicul curant care cunoaste istoricul medical al pacientului si care poate face recomandari concrete.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie, https://www.clickmed.ro/medic/nefrologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Colesterolul-si-trigliceridele/ce-inseamna-de-fapt-nivelul-ridicat-de-colesterol_12439
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-rinichilor/10-simptome-ale-problemelor-renale_15816

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua