Interpretare analize la un copil de 5 luni.

Investigatii Intoxicatii organofosforici

Postata de manu7buh cu 13 ani in urma.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un baietel de 5 luni, cu care ne chinuim cu mancarea de la 2 saptamani. Mananca mai mult pacalit ceea ce este anormal la o varsta atat de frageda. I-am tot facut analize si in urma analizei copro a iesit "frecvente colonii de bacil Klebsiella". Timp de 4 luni ne-am chinuit cu diareea, 10-12 scaune pe zi, acum nu mai avem diaree , dar lipsa poftei de mancare persista. Am consultat numerosi medici pediatrii dar parerile au fost impartite: unii ca este vorba de flora saprofita, altii ne-au dat antibiotic si totusi problema noastra persista. La ultimile analize am facut si coprocitograma unde ne-au aparut urmatoarele: rare celule mucosale, rare filamente levuriene, abunda flora baciliara gram variabila. Va rog din suflet sa-mi spuneti despre ce este vorba. Va multumesc anticipat de raspuns!

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună ziua,
Din succinta anamneză a stării de sănătate a bebeluşului ,reiese că diareea a fost provocată şi întreţinută de " Klebsiela " Acum văd că examenele coproparazitologice şi
coprocultura sunt normale .
Starea de inapetenţă (scăderea sau lipsa poftei de mâncare ) este o consecinţă a suferinţei gastro-intestinale ( diareea prelungită ) şi a perturbării metabolismului organismului.
Preparatul "Naposim " sub formă de picături (pentru copii) este indicat în asemenea situaţie , creşte apetitul ,stimulează metabolismul şi favorizează cresterea masei musculare şi creşte în greutate Administrarea se face de două ori pe zi duă prospect , timp de 10 --14 zile.

Cu sănătate Dr. Emil Oteasteanu

Raspunde
 
1
 
Advertisement
manu7buh

acum 13 ani

Va multumesc de raspuns!

Raspunde
 
0
 
dr Quinn

acum 13 ani

eu zic sa intrebi pediatrul mai intii

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 13 ani

Buna seara,

Cu medicamente chimice nu aveti cum sa lichidati un microb si nici sa vindecati o astfel de afectiune digestiva. Microbii patogeni nu sunt mereu cauza bolilor, ci apar sau se inmultesc numai datorita unei anumite slabiciuni,afectiuni, intoxicatii, chiar si cu substante chimice asa cum sunt prezente in laptele praf spre exemplu care nu este un aliment ci un medicament.

Ca urmare incercand sa lichidam anumiti patogeni cu toxine chimice tratam de fapt numai simptomele bolii si acest lucru se face foarte des fara succes, In plus astfel de tratamente suprima
numai simptomele prezente si mai are si efecte secundare sigure care sunt in parte enumerate
chiar pe hartia insotitoare.

Diareea arata mereu nevoia corpului de a se detoxifia si des nu este o boala in sine ci un proces de eliminare necesar si chiar vital si care daca este oprit cu forta duce la alte boli mai grave.

Daca copilul primeste lapte praf (plin de substante chimice) sau ati inceput cu diversificarea hranei deja la varsta aceasta (asa cum sunt invatate din pacate mamele din ziua de azi) atunci nu este greu de gasit cauza acestei afectiuni. Bineinteles ca exista si alte cauze si chiar cu lapte matern pot aparea probleme.

In jur de 70% din copii alimentati cu lapte praf au afectiuni digestive sau de alta natura si care
de regula dispar repede dupa renuntarea la laptele praf si inlocuirea lui cu un lapte natural care nu a fost omogenizat (diluat corespunzator varstei, asa cum se facea inainte de inventia chimica numita "lapte praf".)

Va recomand sa cugetati asupra alimentatiei pe care i-o dati copilului si care este ignorata complet de medicii pediatrii, desi la adulti orice medic te intreaba mai intai ce mananci sau iti da regim in caz ca ai diaree.

In plus mergeti la un medic homeopat bun si cu experienta. Homeopatia cunoaste remedii foarte eficiente si fara efecte adverse si acest lucru le face ideale pt. sugari si copii mici. Insa cu o alimentatie neadecvata nu puteti vindeca copilul de durata, chiar daca ati apela la cel mai bun medic homeopat din lume. Tratamentele alopate luate pana fara succes va arata foarte clar ca se face ceva gresit si ca ar fi timpul sa schimbati ceva.

Raspunde
 
0
 
Rosu

acum 13 ani

Examenele de laborator sunt normale,levurile apar datorita administrarii antibioticului.Daca copilul are greutate normala pentru varsta lui lasati-l in pace.Organismul lui stie mai bine decat dv de ce are nevoie.

Raspunde
 
1
 
manu7buh

acum 13 ani

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra! Copilul are 5 luni si 3 saptamani acum si antibiotic a luat la 3 luni si jumatate, iar analizele le-am facut recent. La aceasta varsta are 7,280 kg si s-a nascut cu 3,900. Medicul de familie mi-a spus ca este sub greutate cu 500 g. In conditiile date ar trebui sa-mi fac probleme?

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună seara,
Greutatea sugarului este în limitele normalului, după vârstă. Nu trebuie să vă luaţi totdeauna după cea de la nastere . Si cei născuţi ca supraponderali. uneori ridică întrebări Valorile examenului de laborator fiind , deasemeni normale ,după cum v-a explcat, însăsi medicul primar , singura d-voastră preocupare rămâne de a-i asigura o alimentaţie corect diversificată , alături de fructe si legume bogate în vtamine , astfel ca la vârsta de 1an să aibă între 9 şi 10 kg greutate.
Cu sănătate Dr. Emil Otesteanu.

Raspunde
 
1
 
manu7buh

acum 13 ani

Va multumesc din suflet pentru lamuriri!

Raspunde
 
0
 
manu7buh

acum 13 ani

Am refacut analizele pentru ca reaparusera scaunele apoase cu mucus, dese. La coprocultura nu a mai aparut Klebsiella. Este pentru prima data dupa 6 luni de analize cand nu ne mai apare. La proba de digestie a aparut amidon si celuloza foarte rar, iar la observatii privind examenul coproparazitologic este mentionat: "rar amidon nedigerat, rara flora iodofila". La coprocitograma, hematii - absent, leucocite absent.

Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu explicarea acestor analize.
Va multumesc!

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună seara,
Aceste rezultate sunt , de data aceasta sunt normale , fără floră bacteriană patogenă ,iar prezenţa amidonului şi celulozei este nesemnificativă . Medicul de laborator trebuia să vă explice, dacă- l întrebaţi .Aveţi grije la alimentaţie , căci si greselile alimentare pot determina episoade diareice .
În materiile fecale si în intestinul gros , există si altă floră microbiană , care ajută procesele digestive la acest nivel , fără să determine tulburări !
Sănătate , Dr. Emil Otesteanu

Raspunde
 
0
 
manu7buh

acum 13 ani

Va multumesc foarte mult pentru lamuriri!

Raspunde
 
0
 
alesiia

acum 10 ani

buna ziua.fetita mea a fost racita si am fost trimisa laradiologie.acolo i-au facut raza si ia iesit moderata cardiomegalie.dar dr pediatru a spus ca filmul este gresti deoarece la masurat ea si a zis ca fetita s-a miscat.ea are 5luni si 6.5 kg nascuta 2.5 kg.ce ma sfatuiti sa fac??

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×