Dureri in tot corpul

Investigatii

Postata de andreea.floyd cu 10 ani in urma.

Bună ziua. Am 19 ani si de o perioadă mă confrunt cu diverse probleme de sănătate. Până acum ceva timp am avut un stil de viață tipic pentru orice adolescent naiv și bleg. Cursurile de dimineață au facut imposibil un mic dejun echilibrat și mă rezumam doar la foitaje si biscuiți cu ciocolată iar prânzul, în mare parte, însemna un sandwich cu mezel și cașcaval. Am fumat și băut relativ puțin dar suficient cât să mă simt afectată. Totuși, nu am mai pus gura pe o țigară de foarte mult timp deci nu cred că asta ar fi cauza problemelor mele. De când a început toată pregatirea cu BAC-ul am observat schimbări în starea mea generală. Pe lângă stări de somnolență, mă doare stomacul constant și am uneori junghiuri care îmi taie respirația. Deseamenea, sunt momente în care se aud zgomote ciudate în burtă și stomac atunci când respir.
Durerile de stomac nu sunt noi. Anul trecut am fost diagnosticată cu gastrită și am ținut regim alimentar o lună iar în perioada următoare m-am simțit relativ mai bine. Totul a revenit în perioada BAC-ului și pe lângă asta, au apărut și alte simptome ciudate care mă deranjează. În fiecare dimineață mă trezesc cu nasul înfundat și dureri de ceafă. Nu dorm cu geamul deschis ca să trag curent. Acum maxim două-trei săptămâni m-am trezit cu un herpes, pentru prima dată, în colțul stâng al gurii, febră, aceleași dureri de ceafă, spate, stomac și treptat au apărut înțepături constante, ba sub coasta stângă, ba sub cea dreaptă.
Menționez că am urmat un tratament cu Mlădiță de zmeură pentru scurgerile abundente maronii dinaintea menstruației, moment în care au început și înțepăturile constante și dureroase de sub coaste iar la doua săptămâni după încheierea ciclului menstrual, mi-a venit iar și m-a ținut două săptămâni.
Am fost la medicul de familie, care mi-a ignorat înțepăturile și junghiurile din burtă/abdomen, mi-a spus ca e imposibil să mă înțepe splina și mi-a dat tratament pentru o infecție urinară, deși nu facusem nicio analiza care să ateste ca aș avea o infecție. Am luat tratament cu Amoxicilină și Omez, timp în care febra a persistat și s-a prelungit cu vreo 2-3 zile după terminarea tratamentului. Dar am luat două zile Paracetamol și acum nu sunt semne de febră, însă durerile de stomac, ceafă, înțepăturile de sub coaste sunt tot acolo, ba mai nou, am dureri și în oasele brațelor și picioarelor iar azi dimineață am observat ceva neobișnuit pe cerul gurii, o senzație de inflamare, ca și cum s-ar decoji cerul gurii. Am gura mereu uscată, indiferent câtă apă aș bea, o stare generală de oboseală, și dureri în coșul pieptului.
Ieri am mi-am făcut analizele la sânge și singurele care ridică semne de întrebare sunt următoarele:
-Limfocitele : 43, unde normalul variază între 20-40, dar am bănuit că e din cauza tratamentului cu antibiotice(amoxicilina).
-HEM (pe foaia de analize, este îngroșat, iar chenarul rezultatului este gri) : 31.10, unde, la femei, normalul variază între 27-31.
-%limfocite : 42.40%, normalul este de 25-40%
-%MXD: 12.30% , normalul este de 3-7. (ce poate să însemne?)
-MXD: 0.70 mii/microL iar la femei, normalul este de 0.15 - 0.7.
- Neutrofile : 2.40 mii/microL, iar minimul este de 2.5
- RDW: 11.60 fL, iar minimul este de 11.5 și mă întrebam daca nu cumva este prea mic și prea la limită.
Îmi vine greu să descriu toate astea în fața unui medic pentru că mă gândesc că sunt mult prea multe simptome și nu știu câți m-ar lua în serios.
M-am gândit la mai multe boli care ar putea cauza tot discomfortul, precum ulcer și chiar leucemie, dar m-am gândit și că ar fi niște simptome cauzate de foarte mult stres (deoarece când eram mai mică mi s-a spus că am creierul prea obosit) și ore târzii de culcare.
Apreciez orice răspuns și orice sfat. Am foarte multe de pregătit pentru primul an de facultate și nu-mi permit să merg la orice medic specialist și să investighez fiecare lucru în parte, chiar dacă mi-aș dori.

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Dr. Cristina Moisa

acum 10 ani

buna ziua,
intr-adevar, o pleiada de simptome, dar am sa incerc sa va dau cateva repere:
1) ignorati toate cifrele acelea de la analize pe care le-ati insirat si care vi se par ca n-au iesit in grafic, pt. nu au nici o importanta clinica
2) aveti niste tulburari de ciclu menstrual, probabil agravate de tratamentul cu zmeur... sunt tulburari hormonale care trebuie investigate neaparat la ginecolog/endocrinolog in primul rand
3)herpesul...imunitate scazuta...frecvent in context de stress si suprasolicitare
4) limfocite usor crescute probabil in cadrul unei infectii virale, care ar explica si febra
5) simptomele recente de inflamare in cerul gurii- frecvent dupa tratament antibiotic, pt ca se favorizeaza cresterea Candida...
6) infectia urinara cu ce microb? a fost pus in evidenta prin urocultura?era sensibil la amoxicilina?
Prin urmare, cea mai importanta problema din toata descrierea asta mi se pare tulburarea de ciclu menstrual, care trebuie investigata la specialist endocrinolog/ ginecolog, si tratata cum trebuie, restul pot fi legate de stress/ dezechilibre alimentare/ deficite de minerale etc
mult succes si sanatate!

Raspunde
 
0
 
Andreea

acum 10 ani

Multumesc pentru raspuns! M-am linistit putin. Pe Google am dat de tot felul de diagnostice oribile care se potriveau cu simptomele mele si a fost imposibil sa nu ma stresez putin.
Pe la 15-16 ani mi-au fost gasite chisturi ovariene pentru care am luat tratament si nu-mi amintesc sa mai fi avut probleme pana de curand. Poate doar intarzieri pe care nu le-am luat in serios. Despre "infectia urinara" nu va pot da detalii. Nu am facut analiza care sa ateste ca as avea vreo infectie urinara. A fost doar o presupunere a medicului de familie, dupa care mi-au fost prescrise antibiotice.
Despre durerile frecvente de stomac si intepaturile de sub coaste imi puteti spune ceva?

Raspunde
 
0
 
Dr. Cristina Moisa

acum 10 ani

- gastrita, colon iritabil (aerocolie) etc incercati niste suplimente de magneziu in prima faza
- chisturile ovariene trebuie controlate periodic... dezechilibrele hormonale pot cauza ovare micropolichistice si in timp infertilitate, deci e bine ca macar anual sa fiti vazuta de ginecolog/endocrinolog
sanatate!

Raspunde
 
0
 
Utilizator11626037118

acum 3 ani

Buna am văzut problemele tale cu durerile sub coaste săi eu mă confrunt cu aceste dureri sub coaste de 9 luni ....ai rezolvat problema care o fost cauza am văzut că este de mulți ani postarea dar sper că poate Ami raspunzi

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua