Capsula endoscopica: indicatii, contraindicatii, riscuri

Investigatii

Postata de comentarii utilizatori cu 15 ani in urma.

am o gastrita asa mi s-a spus de la spit.colentina.in urma endoscopiei.am luat pastile dar nu trece.....ce sa fac??????????

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

simona166117244

acum 15 ani

Buna,
In cazul gastritei nu e de ajuns tratamentul medicamentos, ci si un regim alimentar.
Numai ca nici o persoana cu gastrita nu se aseamana cu alta, in ceea ce priveste sensibilitatea stomacului la anumite alimente, astfel incat nu exista o reteta universal valabila. De exemplu pentru unii laptele e un adevarat pansament gastric, pentru altii provoaca dureri insuportabile. Asa ca trebuie sa gasesti tu alimentele care ti se potrivesc.Cateva sugestii:
- elimina zaharul si alimentele cu aditivi sintetici
- renunta la alcool
- cruditatile si leguminoasele consumate cu prudenta
- incearca dieta lichida: cu alimenet usoare, bine fierte, lichide; cele mai bune sunt supele-creme din radacinoase si piureurile. Sucul proaspat din cartofi si varza, preparat in asa da rezultate bune.
- consuma alimentele "reci"- nu e vorba de temperatura alimentelor( e bine sa consumi alimentel caldute, niciodata reci de la frigider sau foarte fierbinti). In medicina trditionla indiana, alimentele "reci" sunt cele care reduc senzatia de arsura la sromac si calmeaza durerile. Alimentele "reci": smantana, laptele dulce, iaurtul si untul clarificat.
Ai mare grija si la stres, pt ca stresul si emotiile negative, duc la declansarea crizei de gastrita.
Exista plante medicinale care ajuta in cazul gastritei, dar ca si al alimente nu exista o reteta general valabila. Dintre aceste plante medicinale: musetelul sau obligeana.
Si somnul are un rol f important in vindecarea acestei boli, dar trebuie sa fie de buna calitate si in "cantitati" suficiente.
Sanatate maima!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Tamas131457

acum 15 ani

Buna, ma numess Adriana. Si eu in urma cu 5-6 ani am avut gastrita de reflux, am urmat un tratament si mam simtit mai rau adik am facut ulcer bulbar. Sfatul meu dupa propria experienta este ca cel mai bun tratament e sa ti un regim alimentar o perioada de timp.Ex: nu prajit, nu dulciuri, nu gazoase, nu alcol. Incearca sa iei in fiecare dimineata o lingurita de miere de albine pe stomacul gol. Multa sanatate si te astept cu vesti.

Raspunde
 
0
 
ioana cristina5

acum 15 ani

Buna,

Incearca si o cura cu ceai de codita soricelului si musetele - ceaiul se bea de 2 ori pe zi, o data de mustel si o data de codita lu soricel:). De asemenea, ar fi indicat sa faci clisma cu apa calduta de 2 ori pe saptamana, timp de 3 saptamani - curata intestinele si elimina reziduurile toxice.

Totodata, poti urma o dieta alimentara bazata numai fructe si legume, sucuri naturale, supa de varza.

Deci, in mare tratamentul consta in purificarea organismului si mai ales a intestinelor, care sunt iritate si incarcate de tot felul de toxine, care dau nastere durerilor, balonarilor, crizelor.


Multa sanatate

Raspunde
 
0
 
andrei178

acum 15 ani

Daca nu ti s-a facut la endoscopie, fa-ti o analiza din sange, sau din scaun, care sa arate daca ai Helicobacter Pilory. Daca ai aceasta bacterie si nu faci tratament pentru asta, degeaba iei pastile de orice fel sau antiacide, durerile vor continua si iti va intretine gastrita. Desigur, toate sfaturile pe care le-ai primit deja de la cei care ti-au dat deja raspunsuri sunt nu numai foarte utile, sunt chiar de respectat! Sanatate deplina!

Raspunde
 
0
 
aurelia31134646

acum 15 ani

Buna,
Incearca o cura cu produse naturale cu aloe vera,dau rezultate bune. Daca te intereseaza [email protected]
Multa sanatate.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

AS DORI SA STIU MAI MULTE DESPRE DISKINEZIA BILIARA SI DESPRE DIALIZA RENALA CE SANSE DE RECUPERARE SUNT.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×