Criolipoliza-? Posibil ajutor post-operator?

Interventie chirurgicala

Postata de Cristina cu o luna in urma.

Am suferit o operatie de histerectomie radicală cu tăietură mare in zona inghinala.Post operator jumătate din operatie (partea dreapta exact de la ombilic înspre dreapta) doare și se inflamează și la aproape 2 ani de la intervenție.Am făcut trat.naturiste , injecții antiinfamatorii,Bowen(de 13 ani) acupunctura. Un osteopat in Germania m-a ajutat cu injecții cu procaină pe întreaga lungime a tăieturii -de atunci mai pot simții abdomenul,câteodată nedureros.
Nu pot exercita activit.decat cu chilot compresiv ,altfel parca nu e abdomenul meu,o "ia la vale".
Ecografistul a spus că jumătate de op.e ok cealaltă neglijent încheiată,a generat aderente granulomatoase,lichid ce se resoarbe....a trecut în an și nu s-a întâmplat așa. Făcut și CT și RMN.
Poate să mă ajute criolipoliza,reducând depozitele de grăsime sa pot sa fac macar gimnastica nedureroasa,?
Nu am fost sportivă dar va trebui macar de întreținere la 55 ani....
Mulțumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

Criolipoliza este o procedura care foloseste temperaturi scazute pentru a distruge celulele de grasime, insa nu este indicata in cazul situatilor medicale complexe sau post-operatorii delicate, cum este si cazul dvs.

Tratamentul cu criolipoliza ar putea da rezultate in ceea ce priveste reducerea depozitelor de grasime, insa nu va rezolva problema inflamatiei sau durerea cauzata de aderentele granulomatoase.

Deasemenea, criolipoliza nu este indicata in cazul persoanelor care au suferit interventii chirurgicale recente in zona in care se doreste a se realiza procedura.

Ideal ar fi sa discutati cu medicul inainte de a incerca acest tip de tratament. S-ar putea sa fie nevoie de un tratament specializat pentru a trata inflamatia si durerea pe care o simtiti.

Fizioterapia poate fi de ajutor in ameliorarea simptomelor. In ceea ce priveste activitatea fizica, este recomandat sa incepeti gradual, cu exercitii usoare si sa va ascultati corpul.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Chirurgie-estetica/criolipoliza-procedura-minim-invaziva-de-reducere-a-depozitelor-de-grasi_20480
sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/cum-puteti-sa-ardeti-mai-multe-grasimii_10186
sfatulmedicului.ro/Diete/cum-sa-aveti-o-dieta-sanatoasa_11153
sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/afla-cate-calorii-arzi-prin-practicarea-sportului-preferat_7310

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Interventia chirurgicala pentru tratarea incontinentei urinare Interactiv: Cand trebuie sa luati in considerare o interventie chirurgicala, in cazul in care aveti probleme cu spatele Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Afectiuni lombare care necesita interventie chirurgicala

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua