Este normal după scoaterea nervului sa ma umflu si sa ma doara îngrozitor??

Infectii

Postata de Utilizator11732866421 cu 4 ore in urma.

După două zile de durere din cauza incisivului lateral am mers la dentist de urgență. Nu mai puteam sa ating nici cu limba dintele, acesta fiind foarte dureros.Acesta mi a facut scos nervul, mentionez ca toata ședința am avut dureri groaznice, am simtit orice mi a facut, anestezia nu a mers. Dintele a fost lăsat deschis . Si imediat ce am plecat de la dentist am început să mă umflu. Ziua următoare am mers din nou la dentist unde m a curățat din nou pe canale, de data aceasta nu durea foarte tare. Mi a dat Augumentin pentru 7 zile. Din nou ziua următoare m am dus de urgență fiind umflată mai rău, nemaiputând deschide ochiul decât foarte puțin din cauza infecției ce ajunsese chiar pana la ochii. Medicul mi a drenat iar canalele si mi a dat si metronidazol pentru 5 zile. La terminarea pastilelor încă sunt umflată putin si ma doare dar nu rău de la rădăcina dintelui aproape de nas. Deci la 10 zile de când mi a lăsat deschis dintele eu tot mai simt durere si mai este umflat putin. Mi au zis sa nu mai iau antibiotic. este normal asa ceva sau ce as putea sa fac în cazul acesta ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 ore

Buna ziua,

Nu, nu este normal sa te umfli si sa te doara atat de tare dupa tratamentul endodontic (scoaterea nervului) si mai ales, nu este normal sa simti durere in timpul procedurii. Daca anestezia nu functioneaza, e posibil sa fie vorba de o infectie deja existenta. Durerea si umflarea dupa interventie ar trebui sa fie minime si sa dispara in cateva zile.

Pastilele de Augmentin pe care le-ai luat timp de 7 zile sunt eficiente pentru infectii dentare. De asemenea, Metronidazolul pe care l-ai luat pentru 5 zile este, de asemenea, un antibiotic foarte bun pentru infectii orale.

Este normal sa existe o oarecare sensibilitate la radacina dintelui in urmatoarele zile de la interventie, dar nu durere intensa sau umflatura. Daca durerea si umflatura persista, e posibil sa fie o complicatie a procedurii, cum ar fi o infectie persistenta sau posibil o absces periapical (o punga de puroi la varful radacinii dintelui).

Iti recomandam sa te intorci la dentist imediat pentru o evaluare. Daca nu poti face acest lucru, iti sugeram sa gasesti un alt dentist sau chiar un endodont (un specialist in tratamentul infectiilor radacinilor dentare) pentru o a doua opinie.

In functie de ceea ce constata dentistul tau, ar putea fi necesar sa te trimita la un medic specialist ORL (otorinolaringolog) sau un medic specialist in boli infectioase.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/orl,

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Caria-dentara/abcesul-dentar_395
sfatulmedicului.ro/Caria-dentara/cele-mai-frecvente-cauze-ale-aparitiei-abcesului-dentar_17474
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/cum-arata-o-infectie-cu-stafilococ-oral-si-cum-o-tratezi_19751

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei Boala a cincea (eritemul infectios sau parvoviroza B19) Testul Torch - depistarea infectiilor in sarcina Modalitati de transmitere a infectiilor

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua