tratament injectabil

Infectii urinare Coccidioidomicoza Prevenirea infectiilor fungice

Postata de dianaf56 cu 14 ani in urma.

cum se poate trata infectia urinala ? exista tratament injectabil???????
am luat destule antibiotice si m-am cam saturat????

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

elena

acum 14 ani

Infectia urinara se trateaza cu antibiotice, dar numai cu cele la care este sensibil ''''microbul'''' respectiv. Trebuie facute analize medicale, urocultura, pt a se depista la ce antibiotic cedeaza. Daca iei antibiotic ''''dupa ureche'''' s-ar putea sa se agraveze problema.Deasemenea tb consumate multe lichide. Mai este un medicament/supliment numit Urinal. Chiar daca unii se vor supara pt articolul pe care l-ak luat de pe net, ti-l anexez aici. Spune multe despre infectii urinare. Iti doresc sanatate si nu lua medicamente fara analiza urinei. Iata articolul:'''''' Ce sunt infectiile urinare, cum apar, de cine sunt produse, cauzele, cum se pune diagnosticul, cum le tratam - in acest articol vom raspunde la toate aceste intrebari pe care cred ca vi le-ati pus si singure daca v-ati confruntat vreodata cu o asemenea situatie.

Ce sunt infectiile urinare?
Sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.

Pot fi boli recidivante - ele revin periodic pe parcursul vietii, desi putem sa le tratam foarte corect la un moment dat si sa scapam de infectie.

Infectiile urinare, daca mai sunt depistate ulterior, de fiecare data trebuie sa fie privite cu toata seriozitatea si tratate corespunzator.

Infectiile urinare se intalnesc la nivelul:
- aparatului urinar inferior: uretra (infectia se numeste uretrita),vezica urinara (cistita)
- aparatului urinar superior: uretere, rinichi (infectiile sunt numite nefrite, cu variantele pielonefrita, glomerulonefrita)

Mai exista si alte boli la nivelul aparatului urinar superior caracterizate prin procese infectioase cum ar fi: pionefrita, pionefroza, care apar ca si complicatii ale infectiilor urinare.

Cum apar infectiile urinare?

Pentru inceput este important sa precizam ca infectiile urinare in adolescenta si la varsta adulta apar mai frecvent la femei. Barbatii pot fi si ei expusi la asemenea infectii, mai frecvent in copilarie (nou-nascuti, copii mici) sau varstnici, de obicei daca se asociaza cu malformatii renale, cu modificari anatomice la nivelul aparatului urinar sau cu manevre medico-chirurgicale care pot determina infectarea prin instrumentar (de genul cateterismului vezical).

Femeile pot face in mod frecvent infectii urinare si fara a avea malformatii sau alte probleme renale. Si asta pentru ca uretra la femei este foarte scurta fata de cea a barbatilor. De asemenea, la femei orificiul uretral se afla in vecinatatea orificiului vaginal si a celui anal, asa ca prezenta bacteriilor si a fungilor in aceste zone face posibila trecerea microorganismelor in uretra. Uneori aceste treceri se pot realiza chiar foarte usor, mai ales ca unele bacterii poseda mobilitate (se pot deplasa, cum este Proteus.

Agentii patogeni (de exemplu: bacterii, fungi) pot patrunde in tractul urinar :
- pe cale ascendenta: din uretra in vezica urinara (prin existenta unui reflux uretro-vezical chiar in conditii fiziologice sau in timpul actului sexual); din vezica urinara, prin ureter pe cale ascendenta pana in rinichi;
- pe cale sangvina: germenii patogeni pot patrunde in sange de la un alt focar de infectie din organism si ajung in rinichi, unde pot determina o infectie (prin rinichi trec in fiecare minut aproximativ 1,2 litri de sange la un debit cardiac normal / pe minut / de 5 litri. Rezulta ca aproximativ 24% din debitul cardiac ajunge in rinichi, organe cu o irigatie sangvina foarte abundenta).
- pe cale directa: prin instrumentar urologic, prin cateterism uretro-vezical, chiar si in conditiile sterilizarii riguroase ale materialelor folosite.

Cine produce infectiile urinare?
Agentii patogeni cei mai intalniti in infectiile urinare sunt de obicei bacterii de tipul bacililor enterici (bacterii care exista in mod normal in tractul intestinal al omului si animalelor, deci se gasesc in materiile fecale, cu raspandire larga in natura, pe sol).
Iata cateva exemple de asemenea bacterii : Escherichia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas ( denumita si Piocianic).

Alti agenti patogeni care pot produce infectii urinare: streptococi- enterococi, stafilococi, levuri-candida.

Care sunt cauzele aparitiei infectiilor urinare?
Dupa cum am mentionat anterior, faptul ca uretra la femei este scurta si se afla in vecinatatea vaginului si a orificiului anal, este deja o cauza favorizanta.
In situatii de colita, constipatie cronica, afectiuni biliare - infectiile urinare sunt favorizate.

Alte situatii care favorizeaza aparitia frecventa a infectiilor urinare:
- litiaza renala ( calculii)
- tulburari in evacuarea urinei: spasme, staza urinara intalnita si in sarcina, obstacole pe traiectul cailor urinare (exemplu: compresiile tumorale pe uretere)
- refluxurile uretro-vezical si vezico-ureteral
- infectii genitale

Cum se pune diagnosticul de infectie urinara?

Desi exista manifestari ale bolii (simptome, semne) care conduc diagnosticul medicului spre infectie urinara, este necesara stabilirea exacta a germenului care a produs infectia prin teste de laborator (urocultura daca este pozitiva se face antibiograma, se stabileste la ce antibiotic este sensibila bacteria)

Investigatii suplimentare sunt necesare pentru pacientii cu infectii repetate pentru a se stabili cauza care determina aparitia frecventa a infectiilor (de exemplu: radiografia renala simpla, ecografia renala, urografia, etc)

Manifestarile infectiilor urinare difera in functie de localizarea infectiei, dar in general pot sa va dau cateva repere. Daca pe unele le regasiti in starea dumneavoastra, nu ezitati si mergeti la medic unde va fi pus diagnosticul corect, absolut necesar pentru initierea tratamentului.
Aceste repere sunt : nevoia frecventa de a urina, desi vezica poate sa fi fost golita recent, usturimi, dureri in momentul mictiunii, urina tulbure, uneori chiar urina cu sange, frisoane, uneori febra, dureri lombare, stare generala alterata. Se pot asocia greturi, varsaturi.

Ce se intampla daca nu mergem la medic, nu facem analize si nu ne tratam corect?
Pot aparea complicatii, unele dintre ele foarte grave : cronicizari, abcese renale, infectii generalizate, cu o evolutie care poate merge pana la insuficienta renala si compromiterea definitiva a functiei renale.

Cum tratam infectiile urinare?
In toate situatiile, prezentarea la medic si efectuarea analizelor de urina si chiar de sange sunt obligatorii.

In infectiile urinare de tipul cistitelor necomplicate, pe langa tratamentul medicamentos indicat de doctor, simpla hidratare, crestere a diurezei ajuta la eliminarea prin urina a bacteriilor si grabeste vindecarea.

Odata cu depistarea exacta a agentului infectios care a produs imbolnavirea, tratamentul se face conform rezultatelor antibiogramei care indica sensibilitatea germenului.''''''

Raspunde
 
0
 
Sheila

acum 14 ani

In mod normal da, ti se poate da injectabil in loc de pastile, trebuie doar sa discuti cu medicul care a recomandat tratamentul
Numai bine

Raspunde
 
0
 
cristina

acum 14 ani

buna , acum vreo 2 saptamaini am avut senzatie de arsura constanta in vagin si urinari dese, am fost la medic si mi-a facut test de urina si mi-a spus ca sint multe bacterii in urina si mi-a dat pentru 10 zile ciprofoacin. joi am terminat tratamentul si de ieri au inceput iar arsurile si urinarile frecvente, beau foarte mult ceai de urzici si imi este mai bine, am citit ca urzica este cea mai buna in vindecarea problemelor urinale. am sa beau cite 2 litrii pe zi chair si 3 litrii pentru urmatoarele 2 saptamini, daca nu ajuta am sa ma duc iar la medic. dar cred ca ajuta mult.

incercati cu urzica , sper sa va ajute. o zi buna.

Raspunde
 
0
 
georgiana

acum 14 ani

mama mea a fost descoperita cu bacteria klebsilla si a facut multe uroculturi si a urmat multe medicamente la cre e sensibil si nu i a trecut colestin cedax forte de 400 si tot o ustura.spuneti mi ce poate sa faca? o ustura ,nu isi fac efectul.care sunt riscurile daca nu se poate face nimic?

Raspunde
 
0
 
lacki

acum 11 ani

am o anexita cronica de ani buni 4ani cel putin si as dori sa pot scapa de aceasta boala dar nu stiu cum''''''''astept raspuns.

Raspunde
 
0
 
mihaela

acum 10 ani

Buna ziua.Eu am scapat de E.Coli cu 2 produse naturiste D-Mannose si Asparagus Extract.Va doresc multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Maria-Minodora

acum 8 ani

Asa am pățit eu dureri in zona buricului înțepături in zona vaginului si arsuri toata lumea m-a tratat de cate o boală adică de cistita de anexita cum terminam medicamentele o luam de la capăt dureri de arsuri am scăpat cu un geo de igiena intimă canogel si un unguent luat de la plafar Ginosept .Au continuat durerile catre ombiluc începând din partea stângă ma durea si spatele limba e dar o durere surdă am facut zeci de ecografe si analize care ieseau foarte bine pana am facut un computer tomograf si diagnosticul a fost pielonefrita acută,insistă si trebuie sa faci mai multe investigații dar costă mult eu am dat la compiuter tomograf 850 ron. Sunt curioasă ce medicatie îmi vor prescrie si cine va prescrie.In mod normal trebuie sa prescrie un medic urilor,după ce m-au plimbat între mai multe spitale si mai multe cabinete doctorul de la gastro a cerut ct.pe care l-am plătit.Este bătaie de joc cel putin la valcea te trateaza unii medici ca pe scopul de coceni.Oricum salvarea mea a venit de la domnul doctor de la gastro dr. Sima Felix un om si un medic deosebit,si salvarea a mai fost tatăl meu care mi-a dat banii din pensioara lui ca eu sunt salariați dar cu ce castig mor de foame.Daca ai posibilitatea sa faci un compiuter tomograf e foarte bine o sa sti diagnosticul corect.Va doresc sanatate.

Raspunde
 
0
 
marcela

acum 8 ani

Buna ziua am si eu o anexita mai veche,tot am fost la ginecolog am facut papanicolau mi a iesit bine analizele,dar ma supara rau de tot usturimile la urinat ,se accentueaza inainte de menstruatie si dupa ,am urmat de multe ori tratamente cu antibiotic zanocin 200mgsi indometacin si a reaparut iarasi anexita,numai scap de ea?exista vreun tratament eficace sau un vacin?multumesc

Raspunde
 
0
 
cris24

acum 7 ani

Buna Maria, sunt in situația ta am făcut o mie de analize am o klebsyela foarte rezistenta la antibiotice. Tu cum ai scăpat? Te rog ajuta-ma! Merci mult

Raspunde
 
0
 
ma cheama Ioan

acum un an

Tot antibiotice am luat si eu. La unele cedeaza iar pe parcurs apare ba o bacteriw, ba alta. Cele mai rezistente sunt la mine ecoli si klebsiella. Ecoli da dureri mari prostatic si recidiveaza. Revin cu alte date cand le am. Sanatate, Doamne Iisuse ajuta ne!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei Infectiile urinare la copii - inalte si joase Acupunctura si infectiile urinare Infectii urinare frecvente? Afla cauzele si cum le poti evita Infectiile urinare in anotimpul cald

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua