Tetralogia de Fallot la adulti

Infarct

Postata de ana_giurca cu 12 ani in urma.

Sunt o fata de 27 de ani, diagnosticata cu Tetralogia de Fallot. As dori sa stiu ce sanse de reusita sunt pt o operatie. Specific k nu am crize cianotice,singura mea problema e k obosesc la efort.

Adauga raspuns

Raspunsuri (9)

Dr. Horatiu Moldovan

acum 12 ani

Tertralogia Fallot este o cardiopatie congenitala complexa care necesita totdeauna corectie chirurgicala. Faptul ca va simtiti bine inca arata ca aveti o forma usoara.
Este indicata o operatie cardiaca complexa de corectie totala deoarece altfel veti face insuficienta cardiaca. Speranta de viata medie pentru un pacient necorectat este in jur de 40 de ani. Aceasta operatie poate fi facuta in conditii de siguranta. Rezultatele sint bune. Riscul operator general este de 4 % (nu cunosc datele concrete)

Conf. Dr. Horatiu Moldovan
[email protected]

Raspunde
 
0
 
Advertisement
ana_giurca

acum 12 ani

Dl dr multumesc pt raspunsul dvs.
Am o intrebare...daca operatie este un sucesc, si daca stare generala este buna si sa zicem k nu apar complicatii....ar mai urma si alte operatii?...

Raspunde
 
0
 
Dr. Horatiu Moldovan

acum 12 ani

Este posibil sa mai fie nevoie si de alte operatii sau proceduri interventionale in decursul vietii. Dar ele nu fac decat sa va prelungeasca viata si sa creasca calitatea ei.

Conf. Dr. Horatiu Moldovan
[email protected]

Raspunde
 
0
 
mihaela

acum 12 ani

ana eu te sfatuesc sa iei legatura cu dr eugen sandica din germania eu am fost acolo in ianuarie cu bebele meu cu tetralogie fallot

Raspunde
 
0
 
ana_giurca

acum 12 ani

Multumesc frumos...eu locuiesc in Barcelona si sunt pe mainile unor dr zic eu super ok

Raspunde
 
0
 
mihaela

acum 12 ani

D-nule dr copii operati de tetralogie fallot ce sanse de viata au?

Raspunde
 
0
 
Dr. Horatiu Moldovan

acum 12 ani

Copii operati (cu corectie totala) au un prgnostic bun. Pot depasi virste adulta si ajunge la senectute. Totusi complicatii tardive sint posibile. Sint posibile si interventii chirurgicale ulterioare.

Conf. Dr. Horatiu Moldovan
[email protected]

Raspunde
 
0
 
mihaela

acum 12 ani

multumesc pentru raspunsul dv

Raspunde
 
0
 
Lacramioara T.

acum 10 ani

Buna ziua!
Baietelul meu afost operat in 2008 la Tg Mures de Tetralogie Fallot la varsta de 1 ani.Mergem la un an la control acolo.La ultimul control dupa ce i-a fost pus un holter , au aparut niste aritmii.Diagnosticul de pe biletul de iesire este : defect septal ventricular rezidual minim, insuficienta pulmonara reziduala semnificativa. Am facut un RMN la Timisoara care are urmatorul rezultat:
Ventriculul stang cufunctie si cinetica parietala normale: FEVS=57,9%, VTD VS=66,9 ml. VTS VS=28,2 ml
Ventriculul drept usor marit de volum, cu functie sistolica usor diminuata:FEVD=42%, VTD VD=87,8 ml, VTS VD =50,9 ml
Pe secvente cine True FISP , la nivelul valvei tricuspidese evidentiaza jet de regurcitare bidirectional,orientat spre SIA,grad II/III.
Atriul drept marit de volum.
La nivelul tractului de ejectie al ventricolului drept se evidentiaza jet de regurgitare pulmonar, cu volum antegrad de 57, 07 ml si volum retrograd de 18,56 ml. Jetul regurgitant loveste peretele anterior al tractului de ejectie al ventricolului drept.
Trunchiul arterei pulmonare cu diametrul de 1,87 cm proximal de bifurcatie.
Artera pulmonara dreapta cu diametrul la emergenta de 0,65 cm.Artera pulmonara stanga cu diametrul de emergenta de 0,93 cm.
Anomalie de emergenta a arterei subclavii drepte cu traiect retroesofagian si retrotraheal.
Pericard fara modificari patologice decelerabile RM.
As dori sa stiu cat de grav este si daca este nevoie de o noua interventie si cat de urgent.Multumesc!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Viata normala dupa infarct Metode simple de a preveni un infarct Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Infarctul miocardic si angina instabila Angioplastia in tratarea infarctului miocardic si a anginei pectorale instabile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×