Regim recomandat cardiacilor

Infarct Cardiopatie ischemica

Postata de comentarii utilizatori cu 14 ani in urma.

Buna ziua,

Tatal meu a suferit un infarct miocardic acut si dupa realizarea coronarografiei nu s-au gasit vene infundate ca sa se ajunga la stent sau bypass, insa medicii au decis sa ii implanteze un defibrilator.
Intrebarea mea este ce tip de regim trebuie sa urmeze, exista alimente/suplimente recomandate cardiacilor. Am inteles ca sarea fara sodiu este recomandata. Asa este, o poate folosi?

Multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

mikmok

acum 14 ani

Buna,

Cine ia spus sa tina un regim alimentar? Tatal tau este supraponderal?

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Bubu

acum 8 ani

Poti sa ai vasele pline de colesterol chiar daca nu esti gras deloc.

Raspunde
 
0
 

acum 14 ani

nu, nu este, ba chiar este foarte slab. in jur de 1 76 - 1 80 si are 75 de kg.

insa i s-a zis sa manance fara gasimi, fara sare, fara carne de porc, mezeluri etc.

Raspunde
 
0
 
mikmok

acum 14 ani

Uite cateva alimente permise cardiacilor;
Lactate: iaurtul preparat din lapte degresat, laptele batut, brinza sp***a de vaca.

Carne si peste: carnea sp***a de vaca, vitel, gaina (fara piele), vinatul, pestele alb (lin, salau, biban, stiuca, lostrita) fiert in apa, fript la gratar, arsol sau perisoare dietetice.

Oua: oul va fi permis sub forma de albus fara nici o restrictie (in spume, sufleuri, biscuiti, bezele etc), galbenusul fiert moale fiind admis doar o data, de doua ori pe saptamina.

Piinea: alba sau integrala de griu sau de secara, graham, in cantitate redusa 100-200 gr, prajita sau veche de 1-2 zile (nu foarte proaspata sau calda).

Legume: legumele vor avea pondere deosebita la masa bolnavului de inima-acestea se vor consuma proaspete sau fierte in aburi (sote - in oala sub presiune), dintre care spanacul, loboda, laptucile, papadia, morcovii, ardeii, rosiile, fasolea verde, cartofii se vor oferi ca salata, soteuri, pireuri sau fierte a la grec.

Nu are voie sa manance urmatoarele legume: fasolea uscata, telina, varza de Bruxelles, ridichile, lintea, mazarea.

Supe, ciorbe, borsuri: vor fi permise numai cele de legume - limpezi, supele-creme sau cele cu carne sp***a (peste), degresate, limpezi sau cu perisoare dietetice.

Grasimi: acestea vor fi reduse la minimum, fiind permise in salate si mincaruri doar cele vegetale, bogate in acizi grasi polinesaturati (uleiul de porumb, de soia, de floarea- soarelui, margarina)

Condimente: se reduc la cele aromate

Dintre fructe vor fi indicate, mai ales cele cu un continut redus de grasimi si glucide ca: mere, portocale, capsuni, zmeura, pepene verde, afine, coacaze, cirese, piersici.

Trebuie sa bea apa numai cand i se face sete, nu este bine sa fie bauta in cantitate mare o data.

Raspunde
 
0
 
nita

acum 14 ani

vin natural din struguri 1-2 pahare/zi

Raspunde
 
0
 
nita

acum 14 ani

i-au zis bine.e greu dar se poate.daca vrei (sa mai traiesti).

Raspunde
 
0
 
vasluian15

acum 13 ani

...corect fara sare ...!!
Sarea fara sodiu este pe baza de potasiu care nici el nu e bun la cardiaci ...
Deci fara sare ..deloc ...in schimb se poate compensa prin alte "bucurii gustative" , noi putem manca acru , iute, dulce , piperat .( daca in afara inimii suntem sanatosi )
Si adaugarea de plante care au sare naturala in mancare ..de exemplu patrunjel mult , usturoi , cimbru , marar .

Raspunde
 
0
 
mirela

acum 11 ani

supa de oase (de vita de ex.) au voie cardiacii sau este de evitat?

Raspunde
 
0
 

acum 14 ani

multumesc.

Raspunde
 
0
 
betty

acum 13 ani

buna tatal meu este cardiac si este supraponderal la doar 33 de ani are 105 kg dupa operatie slabise foarte mult dar acum a pus totul inapoi puteti sa ma ajutati cu o dieta pentru el?

Raspunde
 
0
 
sorin

acum 12 ani

Cea mai buna dieta betty , care m-a ajutat pe mine ....care dau greu jos de pe mine , pot spune foarte greu , am mancat fulgi de porumb , si lapte degresat . 1 kg pe saptamina garantat . Numai cu asta am reusit sa slabesc ...in rest ,cu nimic . Cumparam 5-6 pungi de fulgi la 1 kg ,sau 700 de grame ( eu gaseam la kauffland pungi albastre 700 de gr ,si galbene la 1 kg ) si numai asta am mancat . Puneam si miere de albina in ei ,sincer nu stiu cit de bine-mi facea . Asta cind tineam regimul ,imediat dupa ce facusem si eu un infarct (130 aveam) :)) . Acum , am renuntat la el , iar am pus (125 ) :)))))

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Viata normala dupa infarct Metode simple de a preveni un infarct Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Infarctul miocardic si angina instabila Angioplastia in tratarea infarctului miocardic si a anginei pectorale instabile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×