cardioversie- tromboflebita- fibrilatie atriala

Infarct

Postata de l_aural cu 12 ani in urma.

tatal meu a fost diagnosticat cu tromboflebita la gamba, decoperit in urma unei ecografii la vene- cheag de singe. A fost internat si i sa facut heparina (injectii in burta) plus medicamentatie de antigulare a singelui si de reglare a ritmului cardiac (fibrilatie atriala-diagnostic), i sa mai facut cardioversie electrica vineri seara, iar maine medicii vor sa ii faca din nou( 130 jouli sau watti nu stiu exact- prima cardioversie electrica).
Cheagul de la picior sa dizolvat dupa 3-4 zile de tratament? se dizolva asa repede cu medicamentatie? sau e posibil sa fi plecat cheagul deja spre inima, plamani sau creier? daca nu e dizolvat si ii mai face electrosocuri e riscul ca acel cheag sa porneasca? se poate vindeca doar cu medicamentatie? e indicata cardioversia electrica asa des?daca pleaca cheagul ce se face mai departe?

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

l_aural

acum 12 ani

va rog un raspuns cu cateva explicatii macar, sau raspuns la intrebarile pe care le-am spus, nu cum m-i s-a raspuns ieri" respectati medicamentatia"

Raspunde
 
0
 
Dr. Cristian Irina

acum 12 ani

prezenta trombilor la nivelul venei (''''cheag pe vene'''') ca in tromboflebita (creeaza o obstructie la nivelul venelor ) se exprima prin edemul membrului afectat (se umfla: fluidul din vas trece in tesutul limitrof).
prezenta trombilor la nivelul arterelor (''''cheag pe artera") poate conduce la perfuzia insuficienta a tesuturilor irigate de arterele implicate , pana la obstructie totala (se produce ischemie respectiv infarct).
fibrilatia atriala, prin faptul ca inima bate neregulat (nu mai exista o sincronizare intre atrii si ventricule, si bat cu frecvente diferite, fiecare in parte) favorizeaza formarea de mici trombi, ce pot pleca in circulatia atriala (creier, rinichi).
trombii de la nivelul venelor pot pleca in vena cava inferioara, ajung la inima dreapta si de acolo spre artera pulmonara in circulatia plamanului.
de aceea este NECESAR SA RESPECTATI MEDICATIA PROPUSA DE MEDICUL CURANT.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Viata normala dupa infarct Metode simple de a preveni un infarct Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Infarctul miocardic si angina instabila Angioplastia in tratarea infarctului miocardic si a anginei pectorale instabile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua