Nelamurire

Homeopatia

Postata de elena794117188 cu 14 ani in urma.

Am fost la un cabinet de homeopatie, pentru o stare generala p***a, oboseala, ameteli, probleme de echilibru la mers. lipsa poftei de mancare. MI s-a recomandat Cocculus CH9, de 3 ori pe saptamana, cate 5-6 granule de 3 ori pe zi,. Am luat o zi da , o zi nu... astfel ca intr/o saptamana iau de patru ori, iar in urmatoarea , de trei ori, Oare am gresit? Trebuia sa iau doar , luni, miercuri , vineri, iar sambata si duminica fac pauza ?
Dupa doua zile de tratament am avut doua zile relativ bune, fata de simptomele pe care le aveam inainte , insa dupa aceea, starea mea este la fel ca la inceput, ba mai mult, am avut tulburarui de vedere, cam 15 minute, in care vedeam ceva lucios precum filamentul unui bec aprins. Sunt la a 10 a zi de cand am inceput remediul , respectiv a 5 zi de administrare a dozelor de Cocculus.
Am sunat medicul homeopat si mi/a spus sa iau doar in zilele in care ma simt rau....
Cum sa intepretetz? Daca ma simt ametita si fara echiibru zilnic, sa iau zilnic? Cum sa procedez? Va rog daca cineva stie sa ma indrume. Va multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (18)

Sheila

acum 14 ani

Daca au fost recomandate de 3 ori pe saptamana, le ei de 3 nu de 4. In mod normal acestea nu ar trebui sa aiba reactii adverse.
Ai mers si la un oftalmolog pt acele tulburari de vedere? Inainte le aveai sau au aparut in urma administrarii?

Raspunde
 
0
 
elena794117188

acum 14 ani

Am mai avut asemenea ~filamente lucioase~ acum vreo 2 ani, am fost la oftalmolog, mi/a masurat tensiunea retiniana si a examinat fundul de ochi si mi.a spus ca sunt normale, probabil de la cilrculatia la nivelul capului..iar acum au reaparut, desi iau betaserc pentru circulatie, de 7 luni
Cat priveste remediul cu cocculus, ma intrebam si eu.. prima oara a spus de 3 ori pe saptamana, iar acum mi.a spus ca pot sa iau cand ma simt mai ametita. Daca sunt ametita zilnic, eu ce sa fac... Nu stiu ce se intampla daca iau mai mult de 3 ori pe saptamana. NU exista instructiuni sau alta informatie..
Multumesc pentru raspuns.

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Nu ma alatur persoanelor care nu au formatie in homeopatie, Homeopatia este mai grea decat multe alte discipline si specialitati medicale. Si se pare ca raspunsuri se dau, la greu, incurcand pacientul (daca o fi real sau discutia este spre deruta), ca la fotball, unde orice om care nu are habar, poate sa comenteze. Toti cei care comenteaza fara sa fie medici si posteaza altceva decat experienta personala, nu au mijloace de interpretare bazate pe cunostinte medicale si fac astfel derute (cum sunt mineriadele). De cand au pacientii mijloacele de interpretare a actelor medicale, posologiilor si aspectelor stricte ale practicii medicale?
Pacientul si nepacientul, omul sanatos si care vorbeste din experienta altcuiva, nu are cum sa dea raspunsuri pe teme medicale, Poate cel mult sa expuna experiente personale. Scuza-ma postatorule al comentariului la un om care cauta un raspuns, poate ai intentii bune.
Homeopatia este ceva din alta lume, poate veni ca o interventie cereasca, o solutie la o stare disperata, o solutie la ceva obisnuit.
De ce ai ajuns sa intrebi pe site-uri medicale si nu intrebi medicul la care esti in tratament?
Posologia (modul de administrare) a remediului homeopat: este inspiratie (a medicului). Dar si transpiratie (a pacientului). Cu ce ajutati medicul care este pus sa va faca bine, cand cautati raspunsuri de la nemedici, nespecialisti? Chiar prin actiunea asta, de a cauta prin site-uri medicale un raspuns la ce ar trebui sa primiti de la medicul dv. va subminati medicul. Toate raspunsurile vin tot de la medicul dv., specialist, primar, de generala, homeopat etc.
Il gasiti greu?
Pai stiti ca medicii buni sunt greu de abordat

Raspunde
 
0
 
elena794117188

acum 14 ani

Domnule doctor. Am intrat pe forumul Sfatul medicului / specialitatea homeopatie, pentru a primi un sfat de la un MEDIC homeopat. . NU CONSIDER CA IMI SUBMINEZ MEDICUL, insa el se afla la 80 km si merg doar peste 3 saptamaniu din nou. Daca ati citit mesajul meu, am apelat aici DOAR sa aflu cat de des pot lua granulele, pentru ca am ramas nelamurita, dupa convorbira telefonica de azi cu el. Un sfat,o parere... nu cred ca este un act de contestare a medicului meu. Daca nu ati avut intentia sa./mi dati un sfat, o propunere pertinenta cred ca nu era cazul sa TRAGETI DE URECHI PE NIMENI, nici chiar pe mine.
Sunt destul de matura sa diferentiez parerea unui user de pe forum si parerea sau sfatul unui specialist. Oricum, regulamentul forumului nu interzice comentariile nimanui . Fiecare poate sa-si dea cu parerea, exact cum a facut Sheila.
Ce bine este ca Rautatea, nu intra in nici un remediu din medicina alopata sau in cele complementare. Eu, va multumresc pentru osteneala dvs, de a posta mesajul

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Nu exista reguli decat generale la administrarea remediilor homeopate. Nu este o greseala sa fie administrate dupa sau pe masura duratei efectului. Sau mai clar spus la nevoie. Observati-va reactiile, cat timp dureaza. Uneori apare direct ameliorare dupa fiecare doza, care poate dura minute, ore, zile. La revenirea simptomeleor, acesta este momentul in care trebuie repetata doza. Un semn bun ar fi ca ameliorarile, pe masura repetarii dozelor, sa dureze cat mai mult. Alteori poate aparea usoara agravare initiala si dupa aceea ameliorare. In caz de agravare, se asteapta pana trece agravarea si depinde, uneori poate sa nu fie urmata de ameliorare (atunci se poate repeta doza) sau daca apare ameliorare, se asteapta cat timp se mentine acea ameliorare. Depinde si de dilutia folosita. Interpretarea daca este spre bine sau rau o face medicul curant, care a facut o strategie si elaborat o posologie particulura fiecarui caz. Uneori trebuie trecut la o alta dilutie, de obicei superioara.
Luarea functie de simptome (zilele cand va este rau) arata ca remediul nu este constitutional si probabil periferic. Bun si asta ca solutie in anumite cazuri. Am de ex pacienti care stiu singuri cand sa ia anumite remedii, specifice pentru anumite simptome acute. De ex cand au durere de cap, iau o doza de glonoinum CH 7, o data si o repeta si la 5 minute cat timp au pulsatii si caldura sau roseata la cap etc. Cu o doza uneori, cu doua trei alteori, isi cupeaza criza de cefalee sau de bufeu de menopauza, poate hipertensiva.
Probabil aveti nevoie de inca o repertorizare, un remediu local pentru ochi si unul de constitutie. Remediul de constitutie bine ales face sa nu mai fie nevoie de remedii locale, periferice si poate aduce chiar vindecari. Alteori este nevoie de mai multe remedii la rand pana se obtine vindecarea.
Acesta nu este un consult si nu-l poate inlocui.
Comentariile nu sunt pentru dumneavoastra, ci pentru comentatorii cu intentii bune, care umplu paginile de raspunsuri si ingreuneaza sfaturile medicilor care se ostenesc sa raspunda intrebarilor de pe site. Bune si acelea si corect, neinterzise, dar uneori prea multe si peste medici (eu dau afara din salon apartinatorii care vorbesc deodata cu mine, intre ei si arata ca nu respecta medicul nici pe bolnavul cu care stau de vorba si ingreuneaza consultatia; este nepoliticos sa intrerupi un om care vorbeste la telefon nu, dar sa ingreunezi un act medical? Mai mult, unii, chiar cadre medicale, intra in sala in timpul operatiei si cer programari, sfaturi etc.)

Raspunde
 
0
 
elena794117188

acum 14 ani

Buna seara, domnule doctor.
Am inteles ca practicati homeopatia si informatiile dvs. intaresc acest aspect. Va admir. Este un domeniu complex, iar intrebarea mea de aici, era tocmai pentru a nu ma abate de la anumite reguli ce trebuie respectate in homeopatie. Din respect pentru medicul meu, nu-mi permit sa-l deranjez pentru orice intrebare, pe care din vina mea, nu i/am pus/o, cand am vorbit cu el.
Este adevarat ca nu ma simt bine inca, dar am incredere. Ametelile ma chinuie, am senzatii de arsuri in piciorul stang si mana stanga, parca am devenit depresiva. Asta si din cauza ca de mult ma confrunt cu ametelile astea si nesiguranta la mers. Nu am mai urcat la voklan de 6 luni. Fac fatza cu greu. Lucrez in justitie si am pus aceste simptome, pe rand , pe baza oboselii, apoi a stressului de la serviciu, iar acasa am un sot bolnav, pe seama spondilozei, apoi, pe seama anesteziei de la tiroidectomia totala recenta (la Cluj). Am facut acupunctura, fac gimnastica zilnic, am incercat sa ma odihnesc, iuar acum TSH este in limite normale. Cu toate astea, starile persista.
De aceea am apelat la homeopatie. Locuiesc in judetul Hunedoara, unde nu prea avem specialisti in medicina alternativa. De aceea recurg la forumuri, ma mai informez, asa am aflat de homeopatie.
Pentru ca a fost prima mea intalnire cu homeopatul si primul remediu de acest fel, abia invat, dupa cum vedeti, sa iau granulele si ma tem sa nu gresesc cu ceva. Dupa mesajul dvs. recent , am aflat mai multe lucruri si va multumesc.
Cu privie la aspectele cu care va confruntati la cabinet, credeti-ma ca inteleg. Si in sala de judecata, se intampla sa nu putem discuta cu partile dintr/un dosar, pentru ca rudele , prezente in sala, vor sa explice fiecare , derularea unui incident. E groaznic..
Despre forum, da... corect ati punctat, dar se poate aprecia solidaritatea :) Este vorba de impartasirea unor experiente, sau pur si simplu o refulare.
Va doresc multe realizari, sanatate , domnule doctor.
Cu alese consideratii

Raspunde
 
0
 
Ionascu Andreea

acum 14 ani

Eu am incredere in medicina alternativa, dar simptomele pe care le descrii nu ar fi de neglijat. Iti recomand un set complet de analize (hemoleucograma), investigatii privind tensiunea (poti avea vasele de sange inguste, tensiune periferica mica, etc.) si chiar un consult la un medic neurolog (pentru a depista natura problemelor de echilibru la mers si tulburarile de vedere). Posibil sa nu fie vorba despre o boala,ci doar o stare accentuata de oboseala asociata cu lipsa de minerale, asociata cu astenia de primavara. Daca analizele sunt ok, poate ar fi cazul sa te odihnesti mai mult. Raspunsul medicului homeopat mi se pare destul de evaziv si nesigur (si ma refer strict la medicul care ti-a oferit tratamentul), ca si cum nici dumnealui nu ar fi sigur daca tratamentul oferit este corect sau nu (tratamentul ti-a fost oferit pentru a preveni simptomele, adica sa-l iei de cateva ori pe saptamana sau sa le rezolve, adica sa-l iei la nevoie?). Ce diagnostic ti s-a pus?

Raspunde
 
0
 
elena794117188

acum 14 ani

Draga ANDREEA, ma bucur ca te-ai gandit la starea mea si apreciez.
Am fost la neurolog, la oftalmolog, la psihiatrie ( am fost din proprie initiativa la cabinet particular si mi s/a spus ca e doar o reactie anxioasa , dupa operatia de tiroida si faptului ca sotul meu este bolnav (de 5 ani nu a iesit din casa) Mi s/a recomandat cipralex, dar nu am luat, din cauza reaqctiilor adverse,tocmai ca sotul meu este bolnav si toata problemele casei, plus serviciul , sunt pe umerii mei, Sunt cam la stransoare. Nu pot sa fac mare lucru pentru mine,. Cand am fost la operatie, (5 zile, la Cluj) cu mare greu am gasit pe cineva sa vina sa il ajute, sa spele vasele sau sa ii dea sa manance, sa./i faca cumparaturile , cat lipssc eu de acasa.
Pentru asta am apelat la homeopatie si am incredere,. Medicul mi/a spus ca este rau de miscare si pentru ca am mult timp de cand am foarte multe griji.
Ieri m/am cam speriat cand am vazut acele filamente lucioase nin privire, dar azi nu a mai aparut nimic. Doar ametelile si arsurile in bratul si piciorul stang. Astept rezultatele cu rabdare si cu ajutorul lui Dumnezeu, poate trec si peste asta...
Multa sanatate, poatre mai vorbim. Cu drag.

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Comentariu pertinent si bine venit. Probabil sunteti medic. Ca stiti. In primul rand suntem medici si vorbim intr-un limbaj medical. Este important un diagnostic ortodox (alopat) ca sa stim cu ce ne confruntam. Apoi cum vom sti ce tratam daca nu avem diagnosticul? Medicul alopat are un diagnostic de boala, asa cum o invatam la facultatea de medicina, are apoi un tratament si apoi rezultatul, disparitia diagnosticului (bolii), persistenta, agravarea, ameliorarea, si un termen de comparatie. Fara asta, cu ce masuram efectele? Exemplu: umar blocat. Periartrita scpulohumerala in medicina alopata, poate ceva mai grav. In medicina traditionala chineza, probabil frig, umezeala, meridian intestin gros, poate altul, un sindrom. Homeopatul? Poate rhus, poate bryonia, poate dulcamara, poate arsenicum, poate apis, poate ... Cum facem tara? t nu tzi, ţ, tara romanesc. Ce tratam?
Medicul homeopat curant este discutat acum pe un site medical, site-ul medical numarul 1 (din Romania).
Ne spune ca este la 80 kilometri distanta de pacient. Il va fi sunat si era in toiul unei consultatii, va fi dat un raspuns cum si-a amintit pacientul. Consultatiile si tratamentele nu se pot face pe net. Pe net se pot gasi raspunsuri si chiar intalni oameni care dau solutii.
Au si pacientii dorinta de a intelege ce se intampla cu ei si rostul tratamentelor si cum sa ia medicamentele. Buni acei pacienti care se chiar intereseaza cum sa ia medicamentele. Nasol cand apare ceata in tratament si nu stii cum sa faci in continuare.
Medicul homeopat poate chiar a fost pe diagnostic. O agravare urata poate insemna vindecare minunata in homeopatie.
NU am publicat cazul, il mentionez acum.
M-a costat o sambata, cu reprosuri din partea sotiei, "ce a durat atata consultatia?".
Il spun acum, pacient barbat, 26 ani. Diagnostic ortodox leucemie granulocitara cronica de 5 ani. Diagnostic pus la un medic hematolog, recunoscut local si national, apoi confirmat la Bucuresti si Cluj si propus pentru transplant de maduva. Cazul a fost abordat homeopat in 1993.
Nu am toate detaliile alopate si toate semnele homeopate de alegere a remediului.
Atunci lucram folosind repertoarul lui Kent si nu aveam calculator. Scriam rubricile corespondente simptomelor si notam remediile corespondente, cu gradele si la sfarsit adunam si vedeam ce remedii ar putea fi curative. Stiu remediile foarte bine si pot face corespodenta dintre simptome si tabloul unui remediu, chiar si acum cand fac chirurgie vasculara si nu mai citesc homeopatie 10 ore pe zi ca atunci. Dar metoda intuitiva da fres si am preferat, fiind de formatie nemteasca (sunt din Sibiu, chiar locul de unde a plecat homeopatia in lume din nou), metoda germana. In alte cazuri gaseam remediul imediat, aici eram nesigur, ca imi iesea un remediu surpriza, nux vomica. Dupa ce am intors pacientul pe toate fetele, am verificat fiecare simptom daca este real sau i se pare pacientului ca-l are, tot nux vomica iesea. Mi se facuse foame, probabil si pacientului, sotia era suparata ca nu mai termin, in final am cedat, am prescris nux vomica.
Ce urmeaza este interesant si instructiv. Dupa 2 zile de tratament, pacientul se agraveaza, agravare urata, ca decide sa cheme salvarea. Se interneaza la hematologie la Sibiu. I se fac analizele prima zi de internare. A doua zi, nedumerire si suparare: analizele erau gresite (bune) si incurcate cu ale altui pacient si nu se stia ce este de facut. Se repeta analizele, dublu exemplar (din aceeasi recoltare se trec doua nume diferite de pacienti), a doua zi stupoare: analizele, cea cu numele real si cea cu numele altui pacient, sunt de valori asemanatoare. Ce ai facut ma? Pacientul lua in continuare nux vomica. Intre timp trecuse la dilutia urmatoare, prima mai inalta (incepuse cu CH 5 si trecuse la CH 7). Pacientul, bucuros, le spune totul, mai ales ca intre timp se simtea mai bine. Ce fac ei, medicii, va poate spune pacientul.
Cazul este documentat cu analize, internari cu bilete de iesire din spital, scrisori spre medicul de familie, indicatie de transplant de maduva si pacientul este real.
Evolutia ulterioara: leucocite in limite normale si acum, 20 kilograme crestere in greutate si acum are aceeasi greutate (au trecut 15 ani). Schimbarea mentalului si din omul cu soarta pecetluita de atunci, este sprijin pentru altii. Abundenta de pacienti recomandati de el si toti cazuri clare care au mers bine indiferent de diagnostic. Ce era daca pacientul descris intra pe site-uri medicale (nu exista atunci) si intrerupea tratamentul la sfatul vreunuia?
Concluzii:
1. Evolutia o poate aprecia doar medicul curant homeopat;
2. Pacientul gaseste raspuns doar la medicul curant;
3. Pacientul urmeaza recomandarile medicului daca doreste rezultat;
4. Cand nu se obtin rezultatele asteptate, exista un motiv pe care cel mai bine il gaseste medicul curant si daca te tii de medicul tau, chiar si cand acesta este depasit, are un coleg la care apeleaza, ca si el isi doreste vindecarea ta la fel ca tine;
5. Intrebarile grele, din care se diferentiaza un medic homeopat priceput de un figurant, cum este intrebarea postata initial la acest topic pe site, cum sa iei remediul, cat, cand treci la o alta cautare, isi gasesc raspunsul real dupa ce trece vremea. Daca intrebi, se gasesc oricand oameni care nu stiu despre ce este vorba si-ti dau raspunsul imediat.
6. Indepartarea de medicul tau, te poate costa vindecarea pe care o cauti. Ai rabdare si urmeaza sfatul medicului tau. Nu iti mai pune intrebari si nu incerca sa intelegi medicina. Urmeaza indicatiile si nu te mai intreba. Medicul tau este cel mai bun pe care il ai. (fara legatura cu topicul intrebarii initiale) (dar asa am ales eu sa duc conversatia)

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Doamna draga,

Va inteleg,
Va admir constiinciozitatea si dorinta respectarii exacte a tratamentului. Sunteti tipul de pacient dorit de medici, si de asta veti avea rezultate.
In timp ce scriam, am avut o zi grea (au iesit operatiile si toate au fost bune, dar am cam tras la vasle), au aparut comentariile noi. Va inteleg perfect. De Deva ma leaga ceva drag mie si vin des pe acolo. Poate ne si cunoastem. Va doresc multa sanatate si succes in tratament. Lucrurile scrise in postarea precedenta nu fac parte din conversatia noastra care este reala acum. Vor citi multi altii si sper ca va si contribui cumva cu ceva la cunoasterea si abordarea actului medical.
Sarutmainile, puteti sa ma intrebati direct orice chiar pe site-ul personal sau aici daca doriti, acum deja lucrurile incep sa se simplifice si mai aveti un medic

Raspunde
 
0
 
elena794117188

acum 14 ani

Din nou buna seara d.le doctor,
Inteleg ca oboseala dupa operatii , face sa deveniti uneori, dur in conversatii, desi sunteti un om de bine. In orice situatie se gasesc `circumstante atenuante`.
Dupa cum ati constatat , din titlul subiectului deschis de mine pe forum, aveam doar o NELAMURIRE,cu privire la cat de des pot lua granulele. A fost vina mea ca am uitat sa/l intreb pe medicul meu, iar din respect pentru medic si munca sa, nu l/am deranjat din nou sa/l intreb.
Asa fiind, consider ca afirmatiile dvs. pe care vi le redau ma jos, nu/si gasesc justificarea:

~Medicul homeopat curant este discutat acum pe un site medical, site-ul medical numarul 1 (din Romania).
Ne spune ca este la 80 kilometri distanta de pacient. Il va fi sunat si era in toiul unei consultatii, va fi dat un raspuns cum si-a amintit pacientul. Consultatiile si tratamentele nu se pot face pe net. Pe net se pot gasi raspunsuri si chiar intalni oameni care dau solutii.~

Tocmai pentru ca acesta e site/ul nr.1 de sanatate, am intrat cu speranta ca gasesc o solutie la nelamurirea mea.
Nu ma asteptam sa fiu nevoita sa explic de mai multe ori, ca nu-mi contest medicul curant , ca sunt pentru prima oara la un astfel de remediu si doresc ca nu gresesc in administrare. Sunt destul de riguroasa , disciplinata si ordonata in tot ceea ce fac. Doresc sa beneficiez de rezultate, respectand regulile unui remediu corect.
Ma bucur totusi, ca pana la urma, ati inteles intocmai si apreciuati ca abia acum este o conversatie reala, iar eu adaug - si pertinenta.
Sincer, nu agreez cand se da o alta interpretare cuvintelor mele si nu-mi plac lucrurile NELAMURITE. In sfarsit , se pare ca acum totul este lamurit.. mai putin cum iau eu granulele :)))
Fara comunicare , nu se putea ajunge la un consens. Poate de acum, cand veniti in Deva, va amintiti , zambind, de conversatia noastra initiala.
Cu aceeasi consideratie, va doresc sanatate si... nu mai trageti asa de tare la vasle :)) trebuie sa va si menajati, din cand in cand. Eu asa m-am imbolnavit :).
Va multumesc pentru deschiderea si amabilitatea dvs.

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Stimata Doamna,


Revin la intrebarea initiala la acest topic postat de dumneavoastra.
Intrebarea pusa initial este foarte dificila, chiar si pentru un medic care face homeopatie.
Cu privire la posologia initiala, ca ati luat in cursul saptamanii luni, miercuri si vineri, de trei ori pe saptamana, sau ati luat o zi da si una ba, nu conteaza cum ati facut, a fost bine oricum.
Dupa doua zile de tratament v-ati simtit bine. Aici nu inteleg, ca in homeopatie vorbim de zile cand un medicament se ia zilnic, da de obicei vorbim de doze.
Doza inseamna ca iei o data (globule, picaturi) si astepti reactia. Doza inseamna cele trei ori pe saptamana, ritmul de administrare. Dar poate fi si o data la trei ore, sau chiar mai des, aconit il dai si la 5 minute, sau apis sa nu se ajunga la cazul de la Valcea. Adica dupa o doza luni de ex. v-ati simtit bine pana miercuri?
Este important pentru ca numai medicul homeopat stie ce insemna sa lucrezi cu alte arme decat cele cu care esti acoperit.
A spus (medicul curant homeopat) sa luati in zilele jn care va simtiti rau. Exact asa, ametelile si lipsa de echilibru erau prezente initial, au disparut dupa 2 zile de tratament (nu stiu inca ce inseamna asta, nelamurirea daca dupa o doza sau doua, doua zile de tratament inseamna ca azi ati luat doza si poimaine iar au aparut simptomele?).

Exemplul cu leucemia din postarile anterioare a fost pentru alti cititori (unii chiar medici).

Homeopatia nu este usoara si unele intrebari sunt dintre cele mai grele si isi gasesc cu greu raspuns chiar si din partea medicului curant.

Daca apare intrebarea cum sa iau aspenter, v-o spune oricine si gasiti raspunsul si cautand singura. Daca intrebati cum se ia Detralex, gasiti raspuns imediat ca se ia de 2 ori pe zi la pranz si seara cate 1 comprimat (in acut ceva mai mult). Cu homeopatele, raspunsul este greu uneori chiar pentru medicul curant, daramite pentru un homeopat (poate chiar bun) care nu stie datele.

Ar trebui sa va am in fata si sa va intreb din nou tot ce ati relatat la consultul initial, apoi chestionar amanuntit despre reactii, repertorizari, excludere de date mecanice cauzatoare de simtome, mai ceva ca la securitate pe vremea raposatului, apoi calculator, apoi verificare simptome, sa nu fie false, inseamna consult in toata regula. Categoric nu se poate face asta prin mesaje pe site-uri.

Din pacate, nu va pot recomanda altceva decat sa va deranjati medicul homeopat curant, care va cunoaste.

Tineti legatura stransa cu medicul homeopat curant, poate sunteti pe remediul care este capabil sa faca ce a facut cu pacientul cu leucemia si sa-l ratati din cauza unui sfat superficial.

Sarutmainile Doamna si succes in tratament

Raspunde
 
0
 
luna 2

acum 14 ani

Pentru dl.dr.Cacovean A. Va rog sa-mi spuneti daca este recomandat un tratament homeopat pentru hipoacuzie neurosenzoriala deoarece dr.care m-a diagnosticat cu aceasta boala mi-a spus ca nu exista tratament. Vreau doar sa scap de durerile de cap pe care le am, nu sa-mi recapat auzul initial. Asta este! Inteleg, dar durerile sunt mari, stari de voma dimineata, usor dezechilibrata...

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Tratamentele sunt mijloacele terapeutice ortodoxe (medicina alopata contemporana), alternative (medicina traditionala chineza, medicina ayurvedica, homeopatia, medicina reglarii fiziologice) si complementare (fitoterapia de ex.) care se adreseaza unei boli (medicina ortodoxa) sau bolnavi (medicina alternativa).

Tratamentele homeopate se adreseaza omului, pacientului pe care il echilibreaza, ii regleaza functiile si stimuleaza capacitetea proprie oricarui organism de a se reface si de a intra in starea de armonie cu el insusi, cu mediul inconjurator, regland toate tulburarile si dereglarile de la nivel de metabolism, celula, matricea extracelulara, tesuturi, organe. Aceasta se datoreaza reactiei la informatia aducatoare de armonie pe toate nivelurile unui organism, care este o reactie de vindecare a omului cu orice boala ar purta.

Daca este sa ne referim la ce nu poate homeopatia, expun cateva exemple: nu va asteptati sa va creasca la loc un membru amputat, nici sa va rezolvati o problema strict chirurgicala (cum ar fi o sarcina la care nasterea nu merge pe jos din cauza disproportiei dintre dimensiunile fatului si cele ale bazinului mamei etc.).

Nu ne asteptam ca un nerv distrus complet sa creasca la loc, cum este cazul hipoacuziei neurosenzoriale. Sa scapati de durerile de cap, greata, vertij, nimic mai simplu in homeopatie si pe deasupra va puteti trezi ca rezolvati in paralel si alte probleme pe care le aveti.

Se mai poate ceva, nervul respectiv sa nu fie chiar mort si sa-si revina atunci, in mainile unui homeopat foarte bun.

Gasiti-va un homeopat bun si mergeti cu incredere acolo.

Cu stima,

Raspunde
 
0
 
Dr. Cacovean Adrian

acum 14 ani

Inca o precizare, la ultima intrebare, acupunctura poate fi si ea salutara in a scapa de durerile de cap, vertij si greturi.

Raspunde
 
0
 
vantia

acum 12 ani

Buna ziua, domnule doctor Cacovean. Mai sunteti pe...fir?

Sunt si eu o disperata cu insomnie cronica, rebela. Mi-e din ce in ce mai greu si as incerca un tratament homeopat. Sunt din Iasi. M-ati putea ajuta in vreun fel?

Multumesc

Raspunde
 
0
 
Homeopatie Sibiu

acum 10 ani

Daca sunteți din Sibiu va recomand un medic homeopat bun. dr Albu Laura pe care o găsiți la Intermedica. Este atenta la detalii,are răbdare si eu am avut rezultate cu tratamentul recomandat de dna doctor.

Raspunde
 
0
 
Nicu Caval

acum un an

Bună dimineața ,va recomand cu drag un control la nerloogie Tg.Mures e vital să știți de unde provin tulburările,aceleași stări am trecut și eu .Sănătate .PS pt amănunte mă puteți suna.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Intrebari frecvente despre homeopatie Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Homeopatie versus medicina alopata

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua