Postata de *Cata cu 12 ani in urma.
Buna ziua! Am 19 ani si in urma cu 2 saptamani am fost diagnosticata cu virusul hepatitei A.Am fost internata o saptamana.Mentionez ca nu am avut contacte sexuale decat cu o singura persoana si acelea au fost protejate de prezervativ. Se exclude transmiterea pe cale sexuala. Dna doctor mi-a spus ca este posibil sa fie de la maini nespalate...mancare nesanatoasa. Intradevar,in ultimul timp facusem o obsesie pt cartofi prajiti. Dar nu asta ma intereseaza. Simptomele cu greata mi-au trecut,mananc,nu mai vomit. Nu mai aveam nimic,pana ieri,cand,dupa ce am mers foarte putin si m-am mai invartit prin casa,am simtit o durere mica in zona ficatului. Si acum mai persista,dar foarte putin.Este un simptom normal? La hepatita A sa doara ficatul? Dna doctor nu mi-a dat nici un regim,mi-a spus sa mananc tot ce-mi place.Eu nu mai mananc prajeli si nu mai beau suc. Va rog,daca se poate sa-mi raspundeti la aceste intrebari deoarece ma framanta foarte tare.
Este normal sa doara ficatul la hepatita A?
Ar trebui sa tin un regim?Ce fel de regim?
Va multumesc! O zi placuta!
acum 12 ani
Aici gasiti informatii detaliate despre cauza hepatitelor, regim alimentar si remedii naturiste.
http://www.leacuri.net/html/pdf/hepatita.pdf
acum 12 ani
Da, pot aparea dureri abdominale in cazul infectiei cu virus hepatitic A.
Regim- PRINCIPII
5-6 mese pe zi
cantitati mici
orar fix de masa
masa de seara cu 2-3 ore inainte de culcare
PERMISE
carne de vita, pasare, peste alb, curcan
lapte de vaca, iaurt, branza de vaci, cas, urda
oua in preparate (sufleuri, budinci), 1 ou fiert la 2 zile
unt, frisca, smantana, margarina, ulei neprajit
paine alba sau intermediara
dovleac, fasole verde, loboda, conopida, salata verde, ardei gras, rosii (se consuma ca salate, coapte, la mancaruri cu carne, soteuri, sufleuri)
cartofi
fructe ca atare sau sucuri de fructe
sosuri dietetice (faina cu apa rece)
condimente aromate: patrunjel, marar, cimbru, leustean
desert din fructe, branza de vaci, lapte si fainoase
INTERZISE
carne grasa: porc, gasca, rata, vanat
mezeluri, conserve
branzeturi grase: cascaval, branza topita, telemea de oaie
prajeli (oua, grasimi, slanina, untura)
legume cu celuloza dura: varza, mazare, linte
alune, arahide, nuci, fistic, migdale
ciocolata, cacao, creme de unt si cacao
alcool, ceai chinezesc negru
bauturi carbogazoase
condimente iritante: piper, ardei iute, boia, otet
acum 12 ani
Va multumesc mult pentru raspuns! O zi placuta!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua