dac sunt purtator sanatos ce sanse am sa elimin virusul hepatic B

Hepatita

Postata de Daniel D cu 13 ani in urma.

Buna ziua . Sepoate elimina virusul hepatic B din organism daca sunt purtator sanatos?
Am 24 de ani sh la vizita medicala obligatorie de la serviciu am fost depistat cu virus Hepatic B ; Medicul mi-a zis sa repet analizele dupa 6 luni analizele ; Eu resemnat am intrebat daca exista tratament sa elimin virusul , nu mi-a raspuns nici da nici ba .... din ce am priceput ce zicea , am inteles ca regimul alimentar e cel mai bun ; Am mai trecut pe la inca doi medici , dar tot nu mi-au zis clar dac pot elimina virusul , la ce tratamnete trebuie sa ma inscriu unde sa merg sa ma interesez ( chestii utile si clare .... asta doresc) ; Va adresez aceasta intrebare deoarece din ce am aflat pe net ar exista tratament ceva de genul inteferon ( fff scump ) , virusul il am de mai putin de un an
Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

pena

acum 13 ani

Din cate stiu, tratamentul cu interferon este foarte scump, dar se poate face gratuit. Nu stiu cum se procedeaza, dar se fac inscrieri pe niste liste de asteptare pt a intra in programul prin care se face gratuit tratamentul.Medicul de familie ar trebui sa stie si sa te indrume. Depinde cat de mare ti-a iesit viremia. Cred ca alimentatia este foarte importanta, cred deasemenea ca trebuie avuta grija la relatiile intime. Sanatate!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
clau

acum 13 ani

regimul alimentar e de baza, si fara alcool.Tatei i-a "dormit " virusul timp de 33 de ani si "s-a trezit " apoi.A evoluat rapid in Cancer hepatic.Orice doctor care stie despre ficat,ar trebui sa fie competent destul sa-ti poata explica.Sper sa te ajute detaliile astea.

Raspunde
 
0
 
madas

acum 13 ani

buna!
din cate mi s-a zis pana acum de virus b nu se scapa. si eu caut o metoda de a scapa!
se face tratament ptr reducerea viremiei , reducerea fibrozei ficatului...trebuie sa-ti faci analize mai detaliate! interferonul se face pe baza unui dosar la casa de sanatate, doar daca ai viremie peste 100.000 copii , transaminazele duble, se face punctie...asa ca depinde in ce stadiu esti ! iti doresc sanatate !

Raspunde
 
0
 
Daniel D

acum 13 ani

ms o sa ma interesez , multa sanatate sh tie;))

Raspunde
 
0
 
me

acum 13 ani

da.. interferon..dar ala nu il primesti cu una cu doua.trebuie sa faci niste analize spciale si daca e nevoie de interferon te inscriu ei in ceva program..nu stiu cum..si treci pe lista de asteptare,poti astepta pana intr-un an sa il primesti..e complicaat. multa sanatate

Raspunde
 
0
 
Ana

acum 9 ani

"Mai mult de jumatate dintre pacientii care au aceste virusuri nu au modificari la analizele uzuale si nu au de unde sa stie. Majoritatea pacientilor nu au simptome specifice, oboseala da, dar cine nu e obosit", a spus dr. Maria Culinescu, medic specialist boli infectioase.

De aceea, cand va faceti analizele uzuale, cereti si testarile pentru virusurile hepatitice B si C. Din 1995, toti nou-nascutii au fost vaccinati impotriva virusul hepatitic B. Au obtinut, astfel, anticorpi, deci imunitate. Anticorpii recunosc structura virusului si formeaza complexe, care ulterior se elimina. Acesta este mecanismul care protejeaza de boala.

Daca va testati, iar rezultatul este negativ, se recomanda imunizarea indiferent de varsta.

Pentru infectia cu virusul B nu exista tratament curativ. Virusul se poate tine sub control prin medicatie. Daca stiti de existenta acestuia. Faza de control imun este etapa bolii cea mai putin periculoasa.

Virusul se poate multiplica necontrolat, daca nu sunteti montorizat si nu primiti tramtament. Vorbim din pacate despre un microorganism cu potential cancerigen. Poate determina cancer hepatic, dar si cancer ganglionar.

"Din pacate, virusul B este implicat in producerea limfoamelor sau a leucemiilor, el nu sta inchis in ficat si intra si in alte organe, printre care si ganglionii limfatici si determina acolo inmultirea aberanta a celulelor, deci cancer", a spus dr. Adriana Motoc, medic primar boli infectioase.

Toti pacienti care poarta virusul B trebuie monotorizati clinic si prin analize specifice o data la sase luni. De asemenea, daca obervati un glanglion marit si nu il legati de nici o infectie acuta din zona respectiva, mergeti la medic.

"Daca persista prezenta unui glanglion marit, el a trebuie scos si facut un examen histopetolic, ca sa ia din timp in evidenta boala", a recomandat dr. Adriana Motoc Medic, primar boli infectioase.

De asemenea, e recomandata testarea pentru virusul hepatitic B. 2% dintre pacientii care au fost infectati cu acest micro-oganism se vindeca spontan. Pentru ceilalti, e nevoie de medicamente care sa tina sub control infectia.

Virusul se transmite prin orice instrument infectat care strapunge pielea. De asemenea, se poate lua si prin contacte intime fara prezervativ.

sursa http://***

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×