Ce să fac, am rămas cu durere de stomac după un tratament cu antibiotice pentru helicobacter pilory?

Helicobacter pylori

Postata de Utilizator11743322833 cu o luna in urma.

Am făcut două săptămâni de tratament cu antibiotice pentru helicobacter, și după ce am terminat tratamentul am rămas cu durere de stomac.După fiecare masă am durere de stomac. Am luat 1lună de zile tratament cu Nexium și după ce am terminat tratamentul la trei zile iar m-au luat durerile de stomac. Am slăbit 3 kg nu mai știu ce să să fac

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

In primul rand, este important sa retineti ca nu trebuie sa va autoadministrati tratament fara sfatul unui medic. Dupa un tratament cu antibiotice este posibil sa apara simptome precum durerile de stomac, deoarece acestea pot afecta flora intestinala.

Aici sunt cateva optiuni pe care le puteti lua in considerare:

1. Consultarea unui medic: Acesta este pasul cel mai important, mai ales daca durerile persista si dupa terminarea tratamentului. El va putea sa va indrume catre cele mai bune optiuni de tratament.

2. Consumati probiotice: Probioticele pot ajuta la refacerea florei intestinale afectata de antibiotice. Acestea pot fi gasite in alimente precum iaurtul, kefirul, varza murata etc., sau pot fi administrate sub forma de suplimente.

3. Alimentatia sanatoasa: O alimentatie sanatoasa si echilibrata poate fi de ajutor in reducerea durerii de stomac. Evitati alimentele picante, acide, alimentele prajite sau alte alimente care creaza disconfort la nivelul stomacului.

4. Odihniti-va: Corpul dvs. are nevoie de timp pentru a se recupera. Odihnesti-va cat mai mult si acordati-va timp pentru relaxare.

Este important sa nu ignorati durerea si sa cereti ajutor medical daca simptomele persista sau devin mai severe.

De asemenea, puteti avea nevoie de investigatii suplimentare pentru a identifica cauza exacta a durerii de stomac si pentru a putea primi cel mai bun tratament.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Ulcerul-gastroduodenal/informatii-esentiale-despre-infectia-cu-helicobacter-pylori_16807
sfatulmedicului.ro/Boli-intestinale/durerile-de-stomac-cauze-si-afectiuni-posibile_7855
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-tranzit--diareea-si-constipatia-/cum-sa-scapi-de-durerea-de-stomac-5-solutii-rapide_15697

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Infectia cu Helicobacter pylori Testul pentru Helicobacter pylori Informatii esentiale despre infectia cu Helicobacter Pylori Helicobacter Pylori si ulcerele gastrice: importanta diagnosticarii precoce Helicobacter pylori si sanatatea stomacului

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua