Vărsături si diaree noaptea o data la cateva luni. Ce poate fi ?

Greata varsaturi

Postata de Ama cu 10 luni in urma.

Buna ziua.

De cativa ani am o data la cateva luni episoade de diaree si varsaturi. Incep doar noaptea, dupa ora 23 si dureaza in general cateva ore.
Initial simt furnicaturi pe tot corpul însoțite de o senzatie de frig, apoi incep sa am diaree si arsuri la stomac, iar pana nu vomit nu pot adormi. De-a lungul timpului am verificat sa vad daca am mancat anumite alimente care se repeta in ziua/zilele dinaintea episoadelor si nu am observat nimic care sa p***ancida. Am schimbat o perioada buna apa pe care am băut-o (in loc de apa de la robinet am baut apa imbuteliata), am eliminat cafeaua, glutenul, am inlocuit laptele normal cu cel vegetal, insa nimic nu a functionat.
Am fost de mai multe ori la medic, am facut analize pentru tiroida, alergii, coprocultura, analize de sange si am fost la un gastroenterolog. Singurul rezultat a fost cel de colon iritabil. Am urmat tratament insa fara efect. Inclusiv pe durata acestuia am avut episoadele menționate. Inclusiv in timp ce scriu acest mesaj, trec prin situatia descrisa.
Am ajuns la capatul puterilor si as vrea un raspuns sa stiu o data si pentru totdeauna ce as putea avea si cum as putea face ca aceste episoade sa se termine si sa ma pot intoarce la o viata normala. Mi-as dori tare mult sa pot obtine un raspuns concret si sa nu mai fiu nevoita sa trec constant prin aceasta situatie.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 10 luni

Simptomele tale par sa fie foarte frecvente si severe, si este clar ca acestea afecteaza semnificativ calitatea vietii tale. Deoarece ati avut testele relevante pentru a exclude cauze cum ar fi intolerantele alimentare sau alergiile, infectiile intestinale, si problemele de tiroida si toate rezultatele au fost normale, posibil aceste episoade ar putea fi legate de stres sau anxietate. Tulburarile gastrointestinale functionale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, pot fi agravate sau chiar declansate de stres.

Important este sa nu se auto -diagnostice. Acest sfat nu inlocuieste o consultatie cu un medic specialist.

Te sfatuiesc sa te consulti cu un medic specializat in gastroenterologie, dar si cu un psihiatru sau un psiholog. Terapia cognitiv-comportamentala a demonstrat beneficii semnificative pentru unele persoane cu sindromul intestinului iritabil si alte tulburari gastrointestinale functionale. S-ar putea sa fie de asemenea util sa-ti tii un jurnal al simptomelor, al alimentelor consumate si al nivelului tau de stres pentru a vedea cum acestea se coreleaza cu episoadele de diaree si varsaturi.

Pana te vei consulta cu medicii mentionati, poti incerca si alte strategii pentru ameliorarea simptomelor, cum ar fi modificarile dietei (daca nu ai incercat deja) pentru a vedea daca anumite alimente agraveaza simptomele, si exercitiile fizice regulate care pot ajuta la reducerea stresului.

Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia.

Alege un medic specialist potrivit pentru tine:
https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Hiperemeza de sarcina - greturi si varsaturi severe Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici Starea de voma (varsaturile) Starile de greata - particularitati medicale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua