cum sa ne lasam de fumat?

Fumatul

Postata de getam cu 10 ani in urma.

Ce efecte pe termen lung are fumatul asupra organismului?
Ce sa fac ca sa ma las de fumat?
Vreau indicatii pertinente ale persoanelor care au reusit sa se lase de fumat.
Teorie stiu si eu dar in practica este foarte grea.
Vreau ajutor.

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

FreeStyle11

acum 10 ani

Practica este foarte grea pt ca nu exista vointa suficienta si nu exista constientizarea asupra efectelor NOCIVE pe care le are fumatul pt organismul uman.Daca ti-ai da seama ce NENOROCIRE se produce din cauza fumatului te-ai lasa fara probleme.Bunicul meu s-a lasat de fumat dupa ce doctorul i-a spus ca o sa ii taie picioarele daca mai fumeaza (el ac***a si arterita).Si s-a lasat instantaneu, a si aruncat la gunoi pachetul proaspat cumparat.Deci unde exista vointa destula nu este nevoie de o sperietura asa mare ca sa te lasi de fumat.E clar ca nu constientizam suficient de mult unele chestii decat cand ne sperie cineva sau cand ne imbolnavim (caz in care e prea tarziu).Deci VOINTA este CHEIA asupra luptei cu o dependenta anume.Bine exista si cazuri in care vointa nu e suficienta cum e in cazul dependentei de droguri, unde este necesara si un tratament medicamentos pt a curata organismul de toxine pt scapa mai usor de dependenta.Sfatul este sa te gandesti cat de mult rau iti faci si daca te sperii suficient de mult ai sa te lasi de fumat instantaneu, TOTUL E SA VREI.Iti urez succes sa scapi de acest viciu si ar fi bine sa faci si alte modificari in viata ta (daca nu le-ai facut), adica sa ai o alimentatie sanatoasa, o hidratare suficienta si un program de activitati fizice, pe scurt O VIATA LUNGA SI SANATOASA.Succes!

Raspunde
 
0
 
Carpe Diem

acum 10 ani

In fiecare judet la sanatoriile sau dispensarele tbc se organizeaza programul STOP FUMAT, eventual cereti informatii la medicul de familie, este un program la nivel national, subventiont de stat, unde veti primi tot ajutorul necesar pt a va lasa de fumat sub supraveghere medicala. succes

Raspunde
 
0
 
getam

acum 10 ani

Multumesc mult.

Raspunde
 
0
 
getam

acum 10 ani

Eu sunt mama si fiica mea fumeaza de aceea v-am scris caci mie personal i-mi face mult rau numai pentru faptul ca o vad ca fumeaza si tot spune ca se lasa.
Va multumesc

Raspunde
 
0
 
getam

acum 10 ani

Am HDL34 si scrie ca este risc marit.
Colesterolul 227.
Ce inseamna acest lucru?
Ce sa fac ca sa creasca HDL?
Ce sa mananc?
Ce sa nu mananc?
Am 60 de ani

Raspunde
 
0
 
alexandraelena91

acum 10 ani

Buna seara! va recomand o dieta mai echilibrata, consumati mai multe legume si mai putine grasimi, inlocuiti adesea carnea de vita,porc sau pasare cu cea de peste. va recomand de asemenea un supliment care se numeste Cholestone ce contine:Uleiul de seminţe de in este cea mai bogată sursă naturală de acizi graşi omega-3. Acesta conţine ambii acizi graşi omega-3 necesari, atât acidul alfa-linolenic, cât şi acidul linoleic, care, pe lângă rolul jucat în cadrul metabolismului, pot avea şi efecte benefice în menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular. Acizii graşi omega-3 reduc semnificativ nivelul trigliceridelor şi scad într-o măsură mai mică nivelul sanguin al colesterolului.
Pectina de măr intervine în metabolismul lipidic, fiind un excelent absorbant al lipidelor. Reduce sinteza colesterolului şi a trigliceridelor în ficat. Împreună cu alte fibre, îmbunătăţeşte tranzitul la nivelul intestinului gros. Creează senzaţia de saţietate.
Usturoiul are multe proprietăţi benefice. Conţine numeroase substanţe active care determină scăderea colesterolului LDL ("rău") din sânge şi creşterea nivelului de colesterol HDL ("bun"), reducând riscul producerii bolilor cardiovasculare.
Lecitina joacă un rol important în metabolismul lipidic şi participă la îndepărtarea colesterolului din fluxul sanguin.
Antioxidanţii (vitaminele C şi E) acţionează sinergic şi - pe lângă alte proprietăţi - protejează acizii graşi de efectul nociv al oxidării.
Cromul intervine în metabolismul lipidic prin reglarea nivelului lipidelor din sânge. Ajută la transportul grăsimilor şi la arderea acestora. Intervine benefic şi în metabolismul glucidic. Scade nivelul colesterolului LDL şi creşte nivelul colesterolului HDL din sânge.
Cum il puteti comanda?contactati ma la nr de tel 0746843041

Raspunde
 
0
 
getam

acum 10 ani

Am sa procedez asa cum mi-ati scris si apoi voi face din nou analizele ca sa vad daca exista o schimbare in bine.
multumesc mult

Raspunde
 
0
 
maria maria

acum 10 ani

buna seara si as dori sa ma las de fumat dar nu stiu cum sau ce sa fac fumez de peste 10 ani am 32 de ani fumez un pachet la zi si nu stiu cum sa nu mai fumez deloc va rog sami sati sfaturi sau trucuri va multumesc

Raspunde
 
0
 
mariana bisu

acum 9 ani

Fumez de 35 de ani,, Doresc cu orice pret sa ma las, am incercat de nenumarate ori dar nu am reusit.

Raspunde
 
0
 
gina iftode

acum 9 ani

Pur si simplu nu mai cumperi,eu am reusit!!fara alte mijloace!

Raspunde
 
0
 
vasile

acum 8 ani

si eu sint fumator desi sint studii cum sa te lesi de fumat dar problema ii alta pt ori din rea vointa ori sintem indemnati la spate de diferiti specialisti care se gindesc numai doar la cistigul lor decit doar la sanatatea oamenilor chiar daca de multe ori ii supara adevarul pt ca nu vad decit jumatatea paharului, eu nu am vazut un studiu concret in ce priveste schimbarea legistatiei in privinta tigarilor in loc sa inlature acele droguri de mare risc si sa fie 100% tigari ecologice(doar tutun curat) nu vreau sa influentez pe nimeni iar din ce stiu eu bunicul meu a trait 98 ani fumind doar tutun curat iar din ce mam documentat pe internet despre tutun are proprietati curative.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Beneficiile renuntarii la fumat Implicatiile fumatului in igiena orala Astmul bronsic este agravat de fumat Adevarul despre fumat Fumatul si sistemul digestiv

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua