De ce persista edemul și roșeața la 3 luni de la o fractura de calcaneu fara deplasare??

Fractura

Postata de Cristian cu 3 luni in urma.

Bună ziua,am văzut de pe o scară în urma cu 12 săptămâni ,fiind depistat în urma unei radiografii cu fractura calcaneu stâng fara deplasare.
Am avut piciorul imobilizat în orteză fixa la indicațiile medicului specialist timp d 8 săptămâni ,apoi inca 4 săptămâni fără a putea calca cu el.
Acum la 12 săptămâni de la fractura ,articulația este rigidă și ce mă îngrijorează cel mai mult e faptul că când las piciorul în jos ,își schimbă culoarea în roșu marmorat și cu pete vinetii și este inca umflat.
Menționez că am 60 ani, tensiune arteriala crescuta,dar ținută sub control în limitele normale,175 cm și 72 kg, nu am alte probleme grave de sănătate știute,fara diabet.
Ce pot face in cazul meu și va rog să-mi spuneți ce afecțiune sar putea ascunde în spatele picioarelor roșii vinetii și dacă prin mișcare m-aș putea recupera.
Vă mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 3 luni

Buna ziua,

Edemul si roseata pot persista dupa o fractura din cauza inflamatiei si a circulatiei sangelui afectate din zona leziunii. Este normal ca dupa o fractura sa apara un edem ca raspuns al organismului la trauma suferita. De asemenea, imobilizarea prelungita a membrului poate duce la stagnarea sangelui si la aparitia unor simptome precum roseata si aspectul vinetiu al pielii.

In cazul dumneavoastra, este posibil ca aceste simptome sa fie amplificate de varsta, tensiunea arteriala crescuta si eventual de o circulatie periferica nu foarte buna datorita imobilitatii, ceea ce poate duce la inflamatie si dificultati de vindecare. Faptul ca piciorul isi schimba culoarea cand il lasati in jos este un semn ca circulatia la nivelul lui nu este inca optima.

Tratamentul in acest caz ar implica in continuare repaus, kinetoterapie pentru recuperarea mobilitatii articulatiei si eventual un tratament cu medicamente anti-inflamatorii si pentru imbunatatirea circulatiei.

Este foarte important sa urmati sfatul medicului si sa discutati cu el despre aceste simptome. El va poate sfatui in legatura cu pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va recupera.

Alegeti un medic specialist pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/cat-timp-dureaza-recuperarea-dupa-o-fractura_20144

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Fracturile bratului – diafiza humerala Tratamentul fracturii degetelor Cum poate fi identificata o fractura? Beneficiile ultrasunetului in fracturi Tratamentul fracturii cotului

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×