Postata de OliviuC cu 5 luni in urma.
In urma cu 8 saptamini am suferitun accident prin cadere la la inaltime ( cca 1,2 m )in urma caruia am fost diagnosticat cu entorsa de grad II la glezna piciorului sting.Am stat in ghips o perioada de 3 saptamini dupa care s-a recomandat fizioterapie si kinetoterapie . In urma prezentarii la medicul fizioterapeut pentru prescriere tratament aveam dureri in calcai , motiv pentru care la 5 saptamani am facut din nou o radiografie si s-a constatat ca acolo , de fapt era si o fractura de calcaneu si nu se putea face fizioterapie , motiv pentru care am fost trimis din nou la medicul ortoped pentru clarificarea situatiei . In urma unui CT facut la glezna s-a constatat ca ar fi vorba de o fractura de calcaneu vicios consolidata . Pentru aceasta fractura mi s-a spus ca o operatie este foarte dificila si cu riscuri , recomandarea fiind sa astept sa se consolideze definitiv fractura si apoi sa incerc sa tratez consecintele ei - artroza sub talara .In momentul de fata eu ma deplasez ajutat de o carja si nu ma sprijin complet pe piciorul afectat .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , ce ar fi de facut pentru a reveni , pe cit posibil , la viata de inainte de accident .
acum 5 luni
Buna ziua,
Consolidarea vicioasa a unei fracturi de calcaneu poate reprezenta o problema datorita efectelor pe termen lung, care pot include durere cronica si rigiditate la nivelul articulatiei gleznei, dificultati la mers, modificari ale mersului si dezvoltarea unei boli degenerative articulare (artroza).
Daca durerea si disfunctia persista si diagnosticul initial a fost confirmat de un nou CT sau RMN, atunci interventia chirurgicala poate fi luata in considerare. Totusi, aceasta este o decizie care trebuie luata impreuna cu medicul ortoped, tinand cont de riscurile si beneficiile presupuse de operatie.
Recuperarea dupa o fractura de calcaneu poate fi un proces indelungat si ar putea necesita fizioterapie pentru imbunatatirea fortei si flexibilitatii piciorului si gleznei, precum si a echilibrului si coordonarii. De asemenea, pot fi necesare ajustari la nivelul incaltamintei, inclusiv folosirea de bandaje ortopedice sau alte dispozitive de asistenta la mers.
De asemenea, este important sa se continue respectarea indicatiilor medicale si sa se faca controale periodice la medicul ortoped pentru monitorizarea evolutiei. De asemenea, este important sa se evite activitatile ce pot pune presiune excesiva pe picior.
Totusi, in final, optiunile de tratament pentru aceasta situatie pot varia in functie de severitatea si caracteristicile individuale ale leziunii, starea generala de sanatate, varsta, activitatea fizica si sperantele de recuperare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/radiologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/durerile-regiunii-calcaneene-si-patologiile-asociate_20592
sfatulmedicului.ro/Prim-ajutor/patologie-traumatica-plagi-si-contuzii_959
acum 2 luni
Recomand clinica Alchimeia din Iasi adresa_web_filtrata /kinetoterapie/
Nu am decat cuvinte de lauda pentru medicii de acolo! Am fost cu tatal meu si a fost totul minunat.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua