Postata de OliviuC cu 7 luni in urma.
In urma cu 4 saptamani am cazut si in urma prezentarii la ortoped si a unei radiografii ( fara ecografie sau RMN ) am fost diagnosticat cu entorsa de glezna grad 2 la partea exterioara a labei piciorului sting. Am purtat o atela ghipsata pentru o saptamina si o cizma cu toc , tot din ghips , pentru inca 2 saptamani . La scoaterea ghipsului doctorul a spus ca pot folosi piciorul normal , dar eu am constatat ca nu este chiar asa. Am inceput sa fac miscari de kinetoterapie ( in urma unor tutoriale de pe internet ) , la inceput fara incarcarea cu sarcina a gleznei , iar acum am inceput sa calc usor pe picior , dar simt o durere in calcai ( intepaturi in partea de jos si durere in spatele calcaiului )si pe partea exterioara a piciorului spre "ousor " . In repaus aceste dureri trec. Poate fi prea devreme pentru a calca pe piciorul afectat ? Mentionez ca a trecut o saptamana de la scoaterea ghipsului . Cand as putea sa calc normal pe picior? Va multumesc.
Adauga raspunsacum 7 luni
Buna ziua,
Durata recuperarii dupa o entorsa de glezna grad 2 poate varia in functie de severitatea initiala a leziunii, varsta, starea generala de sanatate si respectarea indicatiilor terapeutice. In mod general, perioada completa de recuperare variaza intre 6 si 8 saptamani.
O durere persistenta dupa scoaterea ghipsului, in special atunci cand glezna este supusa la efort, este frecvent intalnita. Este important sa respectati ritmul propriu de recuperare, sa nu fortati incarcarea pe picior daca nu va simtiti confortabil.
Kinetoterapia este o metoda excelenta de a ajuta la recuperarea mobilitatii, dar aceasta trebuie efectuata cu atentie, ascultand semnalele corpului.
Cu toate acestea, daca durerea persista sau daca apare un edem (umflatura), este important sa va adresati unui medic. Acesta va putea evalua progresul recuperarii si poate ajusta sau schimba planul de tratament, daca este necesar.
Ideea centrala este ca nu trebuie sa va fortati sa calcati pe picior, trebuie sa va simtiti confortabil si fara durere in timpul acestui proces. In functie de evolutie, acest lucru se poate intampla la cateva zile dupa scoaterea ghipsului, in unele cazuri, la cateva saptamani.
La fel de important este sa continuati cu exercitiile de kinetoterapie, acestea ajutand la intarirea musculaturii si la cresterea flexibilitatii gleznei.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-gleznei-si-piciorului/entorsa-de-glezna_1618
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/ce-afectiuni-medicale-pot-beneficia-de-kinetoterapiei_19638
acum 7 luni
Multumesc pentru raspuns
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua