acum 2 luni
Buna ziua,
E-urile suspecte reprezinta aditivii alimentari despre care exista suspiciunea ca ar putea avea efecte negative asupra sanatatii.
E-urile sunt coduri atribuite aditivilor alimentari folositi in industria alimentara pentru diferite scopuri, cum ar fi colorantii, conservantii, antioxidantii, emulgatorii si altele. E-urile suspecte sunt acelea pentru care exista cercetari si dovezi care sugereaza posibile riscuri pentru sanatate, cum ar fi reactii alergice, efecte toxice, efecte cancerigene sau alte efecte adverse.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-generala
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/aditiv-alimentar_138
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/lista-celor-mai-periculosi-aditivi-alimentari_17258
sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/aditivii-alimentari_1515
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/cei-mai-periculosi-aditivi-alimentari_16975
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua