Dupa cat timp as putea sa ma reapuc de sală dupa fractura humerus 1/3 spiroida?

Diverse

Postata de bdany23 cu 5 luni in urma.

Buna ziua! Acum 1 an si 4 luni am suferit o fractura humerus drept 1/3 spiroida in urma unui meci de skanderberg la varsta de 17 ani. Fractura s-a putut vindeca fara interventie chirurgicala, iar de a lungul vindecarii nu a aparut nicio complicatie.
Inca de atunci am evitat pe cat posibil sa car greutati cu mana dreapta. Cu timpul insa, am inceput treptat sa car diverse greutati cu aceasta si sa o folosesc in diverse activitati ca inainte de fractura.
Anul acesta sustin examenul de bacalaureat si totodata admiterea la facultate, unde, trebuie sa sustin si proba sportiva(una dintre probe fiind executarea a 3 tractiuni). Drept urmare, as fi nevoit sa ma reapuc de sala.
Sunteti de parere ca la aproximativ 1 an si jumatate de la fractura este in regula sa ma reapuc de sala?
Va multumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua!

In general, recuperarea dupa o fractura a humerusului poate varia foarte mult de la o persoana la alta si poate fi influentata de gravitatea fracturii si de capacitatea ta de vindecare. De obicei, perioada de timp necesara pentru a reveni la activitatile normale poate dura intre 6 luni si 1 an, dar poate fi mai lunga in anumite cazuri.

Este important sa fii evaluat de un specialist in ortopedie sau de un terapeut fizic pentru a determina daca osul s-a vindecat complet si daca mana si muschii sunt suficient de puternici pentru a incepe exercitiile in sala de sport. Ei pot evalua flexibilitatea, mobilitatea si forta mainii tale si pot recomanda un plan de reabilitare personalizat.

De asemenea, ar fi util sa discuti cu medicul despre cerintele specifice ale probelor sportive pe care le vei sustine si despre momentul adecvat pentru a reveni la antrenamentele specifice. Fiecare caz este unic si numai medicul poate oferi o evaluare adecvata si o recomandare profesionala.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/cum-poate-fi-identificata-o-fracturai_8526

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Cum sa interpretati diversele tipuri de dureri de cap Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli Durata regimurilor alimentare recomandate in diverse afectiuni Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×