Ce interdicții sunt după implantarea DCI-ului ?

Diverse

Postata de Mihai Prundeanu cu 5 luni in urma.

În acest sens enumerați și descrieți ce activități fizice, manufacturiere sau intelectuale nu se pot face de către pacieții ce au un implant de DCI.
De exemplu: poate înota sau poate suda electric materiale metalice ? Poate folosi un laptop ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua,

Dupa implantarea unui dispozitiv de stimulare nervoasa, pacientul trebuie sa respecte o serie de restrictii, in special in ceea ce priveste activitatile fizice intense, utilizarea echipamentelor care genereaza campuri magnetice puternice si expunerea la conditii care pot afecta functionarea dispozitivului.

Activitati fizice: Procesul de recuperare dupa implant poate dura cateva saptamani pana la cateva luni. In acest timp, pacientii sunt sfatuiti sa limiteze activitatile fizice intense si sa evite ridicarea greutatilor peste cap. Impreuna cu medicul cardiolog, se pot stabili un program de exercitii fizice si nivelul de efort care pot fi practicate.

Nota: Pacientii pot inota dupa recuperare, dar inainte de a incepe orice sport nou, au nevoie de acordul medicului.

Activitati manufacturiere: Pacientii care au un implant de DCI ar trebui sa evite sa lucreze cu echipamente care genereaza campuri magnetice sau electromagnetice puternice, deoarece acestea pot interfera cu functionarea dispozitivului. Asadar, sudura electrica nu este recomandata.

Activitati intelectuale: Activitatile care necesita concentrare intelectuala, cum ar fi cititul, scrisul sau folosirea unui laptop, nu sunt afectate de implant si pot fi realizate fara restrictii.

Nota: Utilizarea tehnologiei fara fir, cum ar fi un laptop, tableta sau telefon mobil, nu ar trebui sa cauzeze nicio interferenta cu functionarea dispozitivului, deoarece semnalele wireless sunt de intensitate foarte redusa. Pentru siguranta, este recomandat ca dispozitivele mobile sa fie tinute la o distanta de 30 cm pentru a evita interferarea acestuia cu dispozitivul implantat.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Anatomia-sistemului-nervos/stimularea-cerebrala-profunda_20371

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Cum sa interpretati diversele tipuri de dureri de cap Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli Durata regimurilor alimentare recomandate in diverse afectiuni Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua