Postata de loredana_dana cu 14 ani in urma.
.Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut.
Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs.
Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius:
Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.
A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.
Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o “bombă” biologică. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti în Vietnam si, mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urină deshidratata, deoarece au constatat că astfel pestii cresc mai repede mari si carnea lor devine mai “pufoasă”.
Hormonii de crestere extrasi din urină, provin din China. Pangasius e hrănit cu rămasite de pesti morti, uscati si macinati intr-o făina infectă care mai contine manioc (cassava) si soia (alta “binefăcătoare” care vă transforma băietii in fetite), plus resturi de cereale. Astfel pangasius creste de patru ori mai rapid, decat in natura, pentru a ajunge in farfuria Dvs.
Mai aveti chef de-un “targ bun” la peşte?
Ca si cum asta n-ar fi indeajuns, acest peste mutant se găseste in “surimi” (chiftele de peste presat), “delicioasele” si mult-iubitele de către copii “fish sticks”, imitatia de carne de crab si chiar si in mancarea pentru animalele de casă. Ce patiti daca mancati Pangasius? Vomă, diaree si in general simptomele otrăvirii cu mancare. Daca nu le aveti pe loc, inseamnă că stomacul Dvs. este tare, dar pe termen lung, veti suferi totusi. E preferabil ca organismul să reactioneze imediat in fata unui agresor, decat să acumuleze toxinele pentru a provoca un adevarat cataclism mai tarziu. .
loret72
acum 14 ani
Foarte interesant si informativ acest articol.Multumesc pentru postare,n-o sa mai iau pangasius deloc ci o sa ma orientez spre macrou.
acum 14 ani
Da ai dreptate si eu am auzit lucruri infioratoare despre pangasius si de aceea nu am mancat niciodata, sotul si fratele meu au mancat si li s-a facut rau....
acum 14 ani
Ai si vreun argument care sa valideze acest fapt? Sau e doar parerea ta? Ne poti convinge ca sursa informatiilor tare e credibila? (de exemplu ne poti da vreun link la vreun raport publicat de Uniunea Europeana in loc de blog-uri comentarii site-uri de propagare zvonuril in regim anonim?)
acum 14 ani
Am tinut o dieta un an de zile cu cate 100gr din acest peste,zilnic............Am citit si eu ,la acea vreme, aceste " informatii ",dar nu m-au impresionat deloc. Toate analizele pe care le-am facut si au fost f. multe,pt. aproape toate organele, au iesit perfecte. Ceea ce conteaza [ pt. mine ] este propria experienta nu parerile interesate ale unor persoane.............
acum 14 ani
Daca este sa crezi toate miturile urbane nu mai mananci nimic. Sa amintim cateva dinre ele: Coca-Cola dizolva dintii(orice bautura carbogazoasa, de altfel, asadar si APA MINERALA), fructele din comert sunt injectate(nu mai mancati nici din astea, ca oricum si carnea e injectata), pestele din mare e poluat(de parca n-ar fi si celelalte alimente, ca un efect general), soia transforma baietii in fetite( daca ii hraniti doar cu carne, mezeluri si alte alimente superprelucrate si aveti o educatie psihologica defectuasa in familie, poate).
Asa cum spuneau batranii, nici toate pe ale popii/doctorului, nici toate pe ale tale!
Mancati MODERAT din toate si traiti sanatos. Si inainte sa acuzati pestele cu totul verificati termenul de garantie si conditiile generale de c***a, pentru ca orice aliment usor perisabil tinut in conditii improprii va poate afecta sanatatea!
acum 14 ani
Pangasius este un peste care vine din Taiwan si este considerat peste oceanic din cate stiu eu Taiwanul nu are iesire la ocean, si daca vine tocmai de acolo de ce este asa ieftin? Este suspect de ieftin si normal ca romanul de rand prefera acest peste super ieftin ca doar nu au curaj sa dea 30 de lei pe un kg de dorada. Exista si pestele autohton dar trebui sa recunoastem ca nu e asa de ieftin ca mizeria de pangasius
acum 10 ani
DAR A VAZUT CINEVA COADA SAU CAPUL PANGASIUSULUI???
acum 14 ani
Total fals, nu cred ca poti emite pareri in legatura cu ce-si permit sau nu oamenii,pentru ca, in primul rand nu stii cu cine vorbesti. In ceea ce ma priveste, sigur imi pot permite mult mai multe decat majoritatea........Ce-ar fi sa lasi" fitele",precum si alte persoane ca si tine..........si sa nu mai muriti de grija " bietilor romani ".
acum 14 ani
ai vb si u sa te afli in trb
acum 14 ani
tocmai pretul ar trebui sa va dea de gandit!de ce este atat de ieftin? cum este cescut acest peste ?
mai cautati si va veti convinge de toxicitatea acestui peste.
acum 14 ani
Alex cred ca tu nu stii ce zici cand vine vorba de cola,testele alea sunt adevarate,iar daca nu stiai cola are o aciditate foarte mare,se poate compara si ca un detergent,pentru ca poate curata petele lafel de bine.Si fructele care sunt foarte mari in volum,cum ar fi de exemplu merele,pe care le vezi in piete mari si frumoase,dar cand gusti nu simti deloc gustul a uni mar adevarat.Du-te tu in gradina oricarui taran care are un mar in curte si care nu-l stropeste si ai sa vezi ca merele sunt mai mici ca volum decat cele din comert,uita-te in hipermarket-uri si o sa vezi ca toate sunt aspectoase si "curate" tocmai din cauza ca au fost stropite.Asta ca sa va zic cum sta realitate,iar faza cu mancatul moderat ti-o recomand tie,mananca tu cate un fruct stropit,dar moderat,plus conserve,plus dulciuri si mezeluri si o sa vezi ce bine o sa te simti fata de unul care incearca sa manance ceva mai scump,dar in acelasi timp mai bun si mai sanatos.Un fruct cu un viermisor sau cu ceva bataturi pe el,vandut de taran in piata nu inseamna neaparat ca este mai stropit fata de cel c***aut in hipermarket.
As prefera oricand sa mai iau macar o data pe saptamana un somor care o fi 30lei/kg,decat un pangasius ieftin,dar otravit.
O zi buna.
acum 14 ani
ca tot veni vorba de cola............
.....................................................
.Coca Cola şi Pepsi. Efecte şi diferite întrebuinţări
"Câţi dintre noi obişnuiesc sau obişnuiau să servească o Coca Cola sau un Pepsi rece după un prânz sau o cină copioasă?
Relativ recent s-au descoperit şi alte posibile întrebuinţări ale acestor băuturi răcoritoare
La ce ar mai fi utile?
La curăţarea toaletei:
Turnaţi o cană de Coca-Cola în vasul de toaletă. După o oră trageţi apa. Acidul citric din Coca Cola îndepărtează petele de pe porţelan.
Pentru a îndepărta rugina de pe suprafeţele cromate:
Frecaţi respectiva suprafaţă cu o bucată de folie de aluminiu, înp***ată în Coca Cola.
Pentru a curăţa coroziunea de pe terminalele bateriilor de maşină:
Turnaţi o cană de CocaCola pe terminale pentru a îndepărta coroziunea.
Pentru a slăbi un şurub ruginit:
Aplicaţi o cârpă înp***ată în Coca Cola pe şurubul ruginit şi lăsaţi căteva minute.
Pentru a indepărta petele de grăsime de pe haine :
Turnaţi o cană de CocaCola într-o maşină de spălat cu rufe care au pete de grăsime, adăugaţi detergent şi lăsaţi să se desfăşoare un ciclu de spălare regulat. CocaCola sau Pepsi va ajuta la îndepărtarea petelor.
De asemenea va curaţa murdăria depusă pe parbrizul autovehiculelor.
Şi când te gândeşti că mulţi dintre noi obişnuiesc să le consume în mod repetat!
De aceea ar trebui să ţineţi cont de următoarele informaţii:
PH-ul mediu al băuturilor răcoritoare, ca de exemplu Coke & Pepsi este 3.4. Acest grad de aciditate este suficient de puternic ca să dizolve oasele şi dinţii!
Corpul uman încetează să mai genereze ţesut osos în jurul vârstei de 30 de ani.
Dupa această vârsta oasele se dizolvă an de an eliminându-se prin urină, în funcţie de gradul de aciditate al hranei ingerate.
Toţi compuşii de calciu dizolvaţi se adună în artere, vene, piele, ţesuturi şi organe, ceea ce afectează funcţionarea rinichilor şi duce la formarea de calculi renali (pietre).
Băuturile răcoritoare nu au nici un fel de valoare nutritivă (în ce priveşte vitaminele şi mineralele)
Au însă conţinut ridicat de zahăr, aciditate mare şi multe elemente adăugate, cum ar fi coloranţii şi conservanţii.
Multor oameni le place să bea băuturi răcoritoare reci după fiecare masă… Ce credeţi că se întâmplă!?
Corpul nostru are o temperatură optimă de 37 gr pentru funcţionarea enzimelor digestive.
Temperatura băuturilor răcoritoare reci este mult sub 37, uneori chiar foarte aproape de 0. Aceasta scade eficienţa enzimelor şi stresează sistemul digestiv, făcând să se digere mai puţină hrană.
Hrana nedigerată fermentează. Hrana fermentată produce miros urât al gurii, gaze, carii şi formează toxine care se absorb în intestine, trec în sânge şi ajung în tot corpul.
Această răspândire de toxine poate cauza numeroase boli.
Întămplări având în prin plan aceste băuturi:
Cu ceva timp în urmă a avut loc o competiţie la Universitatea din Delhi, cu tema “Cine poate să bea cea mai multă CocaCola?”
“Câştigătorul” a băut 8 sticle şi a murit pe loc din cauza cantităţii mari de dioxid de carbon în sânge şi a unei insuficiente cantităţi de oxigen.(pe site-ul www.thecoca-colacompany.com există un articol care dezminte această informaţie).
De atunci, directorul a interzis toate băuturile răcoritoare în cantina universităţii.
Cineva a pus un dinte într-o sticlă de Pepsi şi în 10 zile n-a mai fost nici urmă de el.
Iar oasele şi dinţii sunt singurele părţi din corpul uman care rezistă intacte timp de sute de ani de la moarte.
Imaginaţi-vă numai ce efect au aceste băuturi asupra intestinelor şi mucoasei stomacului!"
.
acum 14 ani
Cu cat mai ieftin ca atat mai prost, ca si la mezeluri...
acum 14 ani
am cumparat si eu zilele trecute peste cu toate k mananc de mult acest peste nu am avut pan acu ncii o problema...in seara aia cand am consumat va spun sincer am zis k mor mi a fost rau rau voma,diaree,stare de greatza 2 zile am tinuto asa este infect pestele asta a avut dreptate cne a zis asta........VA SFATUIESC SA NU MAI MANCATZI ASA CEVA
acum 14 ani
.(Primit prim email:)
Adevarul despre RED BULL: ARIPI....SPRE MOARTE...
RED BULL'' ( SI TOATE PRODUSELE SIMILARE)
Se vinde in toate magazinele din tara. Se gaseste oriunde este la moda , oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate.... dar poate fi mortal.
RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.
RED BULL se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul: '''' Mareste rezistenta fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare si viteza de reactie, da energie si o stare de spirit mai buna. Toate aceste se presupune ca exista intr-o cutiuta de RED BULL, bautura energizanta a mileniului, (dupa cum spun propietarii).
RED BULL se vinde in aproape o suta de tari.
Marca Taurului Rosu are ca principali consumatori tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.
ISTORIA:
Bautura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un producator austriac , care a descoperit-o in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG, unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti .
Lichidul - bazat pe o formula ce contine cafeina si taurina - facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.
ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL!
IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.
GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre
Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.
In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul: GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulant.
Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga la o serie de AVERTIZARI:
1. ESTE PERICULOS SA-L BEI CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT FULGERATOR.
2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.
3. Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o ''bomba mortala'' care ATACA DIRECT FICATUL, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata..
4. Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este vitamina B12, utilizata ei medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .
5. Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).
CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza o bomba cu ceas pentru corpul omenesc, in special printre adolescenti si adulti ignoranti .
Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati fii si fiicele, prietenii si cunostintele..
acum 14 ani
Iaurturile probiotice. Flora vaginala si rectala va saluta. Pofta buna
.Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca. Iar si mai putine lume are notiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice - inventia concernelor americane - spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite inainte nicioodata
in alimentatie. Una din acestee bacterii este specia "Bifidobacterium bifidum"
Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei in flora vaginala, in rect, si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, in afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.
Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidul din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire.
Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa mai le-au si modificat genetic ca sa supravietuisca acidul din stomac.
De aici se vede si reavointa si perversitatea celor care le-au designed pentru consumul inconstient al umanitatii moderne.
Prin intermediul iaurtului "probiotic" folosit ca un cal troian microbilogic aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru care duce automat la tot felul de probleme ulterioare caci prin ele se schimba automat flora naturala care este inlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co va creeaza deci un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate.
Cunoscutul specialsist in technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist in domeniu pe teme de aleimentatie, a facut cunoscut acest fapt in una din cartile sale. Insa cui ii pasa, putini stiu inca.
La televizor el insa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este intrebat. Nu.-i de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturile probiotice de catre posturile de televiziune. Cum sa-ti alungi clientii ?
"Bacteriile profane de iaurt insa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacterrile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea pertioasele bacteri (probiotice) se introduc amesteca pe alta cale, ulterior, in iaurtul deja fermentat." (Udo Polmmer)
"Bacterii din fecale, din secretii vaginale sau din bacterii care au fost izolate vreodata la pacienti, bacterii care dupa microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber reprezinta noi specii. Bacterii la care lucreaza si tehnologii genetici, care provin din fecale de porc sau din intestine de sobolani. Bacterii a caror specie nici nu este definita clar si care au fost testate fara scrupule si la sugari. Aici trebuie specificat ca bacteriile bifide pot di si patogene, asa cum avertizeaza specialistul elvetian. Une bacterii bifide pot provoca carii si chiar meningita" (Udo Polmmer)
Deci aceste bacterii nici macar nu pot produce iart din lapte ! Ele sunt amestecate in iaurt dupa ce acesta a fermantat.
"Consumul produselor probiotice pot deci sa afecteze flora intestinala. Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriza.
La urma urmei nici o bacterie nu are chef sa se lupte cu alti patogeni. Bacteriile se cearta mai degraba cu rudelele lor,c are au aceleasi preferinte alimentare la trocul cu mancare. Si intradevar, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. In anul 2000 presa germana scria "iaurturile probiotice pot periclita viata." Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal in Birmingham unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger isi prezentase rezultatele cercetarilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce la persoanele cu sistemul imunitar slabit la boli periculaose ca meningita, penumonie sau septicemie. La acest congers a fost prezentat cazul unui diabetic mai in varsta care a primit de la consumul de probiotcie un abces la ficat si care a putut fi salvat doar prin operatue. Seful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos dupa aceasta intamplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. Cine vinde cu placere produse care contin bacterii, care atunci cand sunt gasite de specialistii in igiena reprezinta o dovada de contaminare fecala ?"(Udo Polmmer)
Problema si mai mare este ca de la introducerea "proboticelor" concernele au convins, incetul cu incetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi - indiferent ca este probitic sau nu - sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul - asa ca este greu de gasit inca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau inainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.
In Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide.
Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale.
Mancam caca...fara sa stim, fiindca ii credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.
Asta e.
acum 14 ani
Eu am o intrebare, loredana: tu ce mananci?
acum 14 ani
mie chiar nu-mi mai vine a manca activia, desi recunosc ca si eu am consumat .
da spre analiza oricarui laborant , un iaurt probiotic si intreaba-l apoi de compozitie? si mai vorbim dupa.
acum 14 ani
Nu vorbesc de iaurt. Te intreb simplu: ce mananci?
acum 14 ani
Fileul de pangasius este delicat si greu de manevrat la gatire, dar este foarte gustos si nu are cum sa faca rau daca este gatit igienic. Preparatul pane este cel mai rapid, se prajeste 3-4 minute pr fiecare parte . Este un peste gras, nu-l asociati cu garnituri grele, dar bine tolerat de organism, mai ales cu salata sau muraturi.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua