Postata de Utilizator11723133809 cu 4 luni in urma.
Bună ziua, am 21 ani 1,57m și 38 kg
Am născut acum 4 luni , alăptez exclusiv
După naștere am rămas cu 45 kg pe care le-am pierdut în 3 luni
Acum la 4 luni după naștere am 38 kg , țin să menționez ca de când mă știu mai puțin de 41 kg nu am avut niciodată. De îngrășat mai m-am îngrășat, asta pe la 14 ani cam așa după am slăbit iar și am ajuns la greutatea mea de 41 kg
În sarcină mă îngrășasem , ajunsesem la 51 kg
acum 4 luni
Buna ziua,
Revenirea la o greutate normala dupa nastere poate fi o provocare, mai ales daca alaptezi. In primul rand, asigura-te ca consumi suficiente calorii. Adauga treptat mai multe calorii in dieta ta (cel putin 500 calorii in plus pe zi), pentru a permite corpului tau sa faca fata cerintelor de nutritie in timpul alaptarii. Mananca multe proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase. Incearca sa ai mese regulate pe parcursul zilei, cu gustari nutritive intre ele.
In ceea ce priveste vitaminele, este bine sa continui sa iei vitamine prenatale in timp ce alaptezi, intrucat acestea sunt proiectate pentru a oferi nutrientii necesari mamei si copilului. In plus, vitaminele B, in special B-12, pot contribui la cresterea apetitului.
Desi este important sa cresti aportul caloric si sa consumi suficiente proteine si grasimi, este la fel de important sa mananci o dieta echilibrata, plina de fructe si legume, cereale integrale si surse de proteine.
Un alt lucru la care trebuie sa fii foarte atenta este hidratarea. Consuma suficiente lichide pentru a pastra nivelul corect de lapte si pentru a te mentine hidratata. Nu uitati de exercitii fizice regulate - acestea te pot ajuta sa te simti bine si sa cresti masa musculara, ceea ce poate contribui la cresterea in greutate.
Daca aceste masuri de dieta si stil de viata nu ajuta, este posibil sa fie nevoie de o interventie mai specifica. Acest lucru ar putea fi, de exemplu, o evaluare a metabolismului tau sau a altor aspecte ale sanatatii tale, pentru a vedea daca exista ceva care sa iti impiedice cresterea in greutate.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/Endocrinologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Obezitatea/masa-corporala-ideala_879
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua