As dori sa mi se sugereze o dieta cu efect rapid.. chiar de catre un doctor daca se poate

Diete

Postata de Toolo cu 14 ani in urma.

Am 17 ani jumate, 1.70 inaltime si 60 de kg. Mi s-a spus ca aceasta este greutatea pe care ar trebui sa o am insa totusi vreau sa mai scad vreo 5 kg. Plus de asta, in ultimul timp (din cauza mancarii nesanatoase si a sedentarismului) am inceput sa fac burta, celulita.. as dori ca in 2 luni sa se vada rezultate. Ce diete care sa aiba efect imi recomandati? si ce exercitii? Va multumesc :)

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

ioana

acum 14 ani

Ac***a in vedere toate datele pe care le-ai dat despre tine, exista un singur raspuns:
MISCARE Mai ales cardio, adica jogging, bicicleta, inot stilul crawl

Raspunde
 
0
 
ioana

acum 14 ani

Revin : de ce cardio ? (si aerobicul e bun). Pt ca grasimile depuse si celulita sunt arse de catre organism doar dupa 15-30 de minute de la inceperea efortului fizic. Pana atunci corpul consuma intai zaharul din sange. Treci la treaba si bafta !

Raspunde
 
0
 
ioana

acum 14 ani

asa ca, intai incepe cu exercitii mai usoare, de incalzire, apoi treci la cardio

Raspunde
 
2
 
simo

acum 14 ani

Draga mea , la anii tai , inaltimea si greutatea ta, esti perfecta! Nu e cazul sa mai slabesti. Nu sunt de specialitate dar pot sa-ti spun sigur acest lucru . Pentru burtica ta , fa abdomene si multa miscare sau danseaza, fa aerobic. Ai de unde alege

Raspunde
 
2
 
lori

acum 14 ani

Am 47 ani,cintaresc 87kg.Ce sa fac ca sa slabesc& Ajutati-ma.

Raspunde
 
0
 
Didina

acum 14 ani

Dieta de reechilibrare metabolica,slabire si infumusetare

Etapa I 2 saptamani

Alimente admise

-carne de orice fel in orice cantitate (fiarta sau gratar)

-oua fierte in orice cantitate

-grasimi ,slanina,costita ,unt ,margarina,ulei de masline sau de samburi de struguri in cantitati mici

-supa de carne limpede consumata fara zarzvatul pus la fiert

-branza dulce,telemea,cas,cascaval,

-orice fel de mezeluri

-orice fel de condiment(sare ,piper ,boia,curry,mustar fara zahar)

-masline ,castraveti si orice fel de muraturi in saramura

-apa la discretie(plata),ceai,cafea (fara zahar)

Nu se consuma:apa minerala,sucuri de nici un fel.alcool ,fructe,cartofi ,orez, seminte,paste fainoase,otet ,prajeli,dulciuri ,fructe uscate ,etc

Etapa II 2 saptamani

La alimentele din etapa I se adauga doar:salata verde,varza ,dovlecelul ,telina,ardeiul gras,broccoli,conopida

Etapa III 2 saptamani

La alimentele deja precizate mai sus se adauga:ceapa si usturoiul in mancare,fasolea verde,rosiile,ardeiul iute si fructele: (visine,capsuni,mure,grapefruit,ananas,pomelo,portocale,mandarine,clementine,lamai )

Etapa IV 2 saptamani
La alimentele deja precizate mai sus se adauga : zarzavaturile,smantana,ciupercile,sfecla rosie

Atentie:

O cafea cu zahar.o gura de alcool,o inghetata,o felie de paine,o prajitura ,intrerupe intregul proces de reichilibrare metabolica .
Orice alte alimente neprecizate mai sus sunt strict interzise
Aceasta dieta se poate relua doar dupa sase luni de la data in care ai incheiat prima tura de 8 saptamani..Se slabeste macar 8 kg (intre 8 si 10 kg) pe tura frumos,armonios de pe intreg corpul.Nu te simti slabit,nu ametesti ,nu te infometezi pt ca manaci cat simti nevoia.In primele doua saptamani pt ca aportul de fibre e redus(doar castraveti) se face apel la ceai laxativ sau medicamente laxative pt a evita constipatia.

Raspunde
 
0
 
cruditati

acum 14 ani

aceasta dieta e fffff toxica pentru pancreas si ficat; dupa 2 -3 incercari deregleaza hormonal intregul organism; cea mai buna e dieta de cruditati de 10 zile si masaj personal pe burtica cu crema de galbenele si ceva abdominale, incepi de la cit poti si ajunji la 100 pe zi

Raspunde
 
0
 
Didina

acum 14 ani

Explicatia stiintifica a functionarii acestei diete
O masă bogată în carbohidraţi(paine, cartofi,dulciuri), implicit în zaharuri, creşte rapid nivelul glucozei în sânge - glicemia.

Acest lucru stimulează secreţia pancreatică de insulină în exces, astfel încât glucoza ingerată nu mai poate fi transformata in glicogen, care este folosit pentru nevoile imediate de energie.
Astfel, capacitatea organismului de a stoca glicogenul este limitată la câteva grame. Aproximativ 700 de grame pot fi stocate la nivelul ficatului şi al muşchilor. Rezultatul acelei producţii în exces de insulină constă în formarea de provizii sub formă de grăsime.
Iar organismul uman are capacitatea de a stoca aceste provizii sub forma colăceilor de grăsime din jurul taliei, de la nivelul coapselor şi de la nivelul abdomenului. În aceste condiţii, creierul este „instruit" să ceară cât mai mulţi carbohidraţi pentru a balansa lucrurile.
O masă bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi determină o creştere imperceptibilă a nivelului glicemiei şi, în consecinţă, o mică creştere a nivelului glicemiei, dar o creştere semnificativă a nivelului glucagonului.

„Ce este glucagonul? Este celălalt hormon secretat de pancreas, care intervine în reglarea nivelului glicemiei şi care promovează mobilizarea grăsimilor stocate mai sus",

Pe măsură ce sunt arse rezervele de grăsime pentru nevoile de energie dintre mese, nivelul crescut al glucagonului permite folosirea energiei de la nivelul rezervelor de grăsime. În plus, nivelul glucagonului rămâne ridicat o perioadă îndelungată, astfel încât grăsimea mobilizată poate fi arsă în continuare.
Dupa terminarea dietei proteice expusa mai sus si care dureaza opt saptamani se poate continua lejer ca disciplina a organismului si a modului de viata,si pentru mentinerea si chiar scaderea graduala incontinuare a greutatii fara stresarea organismului si pierderea masei musculare, cu o dieta cu calorii negative

Raspunde
 
0
 
Didina

acum 14 ani

Dieta cu calorii negative


Expresia "alimentele cu calorii negative" face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor asimilate.
Acest aspect le confera alimentelor cu calorii negative un extraordinar avantaj in arderea naturala a grasimilor.
Potrivit teoriei alimentelor cu calorii negative, spre exemplu, daca se consuma 100 de calorii dintr-un aliment ce necesita 150 de calorii pentru a fi digerat, organismul va arde 50 de calorii suplimentare, prin simpla consumare a respectivului aliment.
Cum functioneaza?
Concept:
- Crearea efectului de calorie negativa permite scaderea in greutate;
- Numarul caloriilor utilizate pentru digestie este mai mare decat continutul caloric efectiv al alimentelor consumate;
- Organismul trebuie sa depuna efort suplimentar pentru a extrage caloriile din aceste alimente;
- Alimentele cu calorii negative favorizeaza arderea naturala a grasimilor;
- Rezultatele depind in mare masura de rata metabolica;
- Se bazeaza pe un consum bogat de fructe si legume;

Alimentele cu calorii negative necesita mai multe energie pentru digestie decat continutul lor caloric; asadar, cu cat meniul este mai bogat in aceste alimente cu atat se pierd mai multe kilograme.
Spre exemplu, o portocala poate contine 50 de calorii; dupa consumare, organismul are nevoie de mai mult de 50 de calorii pentru a absorbi si a digera nutrientii si vitaminele din portocala. Pe parcursul procesului, se ard mai multe calorii, beneficiindu-se astfel de efectul de calorie negativa.
Lista alimentelor cu calorii negative
Fructe:
- mere, merisoare (rachitele);
- portocale, mandarine, clementine, grepfruit, lamai;
- ananas, mango;
- capsune, zmeura, mure;
- caise, piersici;
- pepene galben / rosu;

Legume:
- sparanghel, sfecla, telina, andive, morcovi;
- brocoli, varza, conopida, laptuci, spanac;
- ardei iute, usturoi, ceapa, praz, nap;
- catravete, rosie, dovleac, ardei gras;
Introducerea in meniul zilnic a 5 portii de fructe si legume in cazul femeilor, si a 9 portii in cazul barbatilor, favorizeaza scaderea in greutate fara eforturi suplimentare; fructele si legumele sunt cele mai potrivite alegeri pentru un meniu dietetic, ac***a un continut bogat de apa si fibre si importante vitamine si minerale. Volumul mare de apa si fibre - compusi fara calorii - determina instalarea starii de satietate si micsoreaza apetitul alimentar.
Efectul termic al alimentelor
Energia utilizata in procesul de digerare a alimentelor poarta denumirea de efect termic; efectul termic al fiecarui aliment variaza in functie de categoria acestuia:
- grasimile au cel mai scazut efect termic: aproximativ 3-5%
- carbohidratii au un efect termic de aproximativ 15%
- proteinele au un efect termic de aproximativ 30%
Desi lista alimentelor cu calorii negative se bazeaza pe fructe si legume, alimentele bogate in proteine au cel mai ridicat efect termic; pentru digerarea si procesarea proteinelor este necesara o cantitate mare de calorii. Spre exemplu, in cazul unui aliment cu continut bogat de proteine, cum ar fi o portie de piept de pui cu 200 de calorii, 30% sau 60 de calorii vor fi consumate in procesul de digestie; astfel, raman aproximativ 140 de calorii pentru procesul de metabolizare.
Carnea sp***a (fara continut gras) contine proteinele cu cel mai puternic efect termic; conform cercetatorilor, proteinele continute de carnea sp***a instaleza cel mai rapid starea de satietate si sunt cele mai indicate in suprimarea poftei de mancare. Cu exceptia vegetarienilor, caz in care proteinele trebuie obtinute din surse bazate pe vegetale, conform nutritionistilor,
orice persoana care doreste sa scada in greutate fara a-si pune in pericol sanatatea, trebuie sa includa cel putin o portie de carne sp***a in meniul zilnic:
- carne de pasare: piept de pui sau curcan;
- carne rosie (sp***a);
- peste: toate tipurile;
Pentru a obtine o scadere in greutate urmand principiul caloriilor negative, incepeti prin simpla introducere a acestor alimente in meniul zilnic.
- Adaugati o salata in meniul fiecarei mese din zi;
- Renuntati la dresingul pentru salata; folositi ulei de masline si adaugati zeama de lamaie pentru gust;
- Renuntati la sucurile acidulate in favoarea sucurilor naturale din fructe;
- Nu va creati un meniu strict bazat pe legume si fructe! Serviti carne sp***a la cel putin o masa din zi;
- Evitati mancarurile gatite ce contin prajeli, carne grasa, ulei, etc.pastele, painea,cartofii, orezul ,mancati din cand in cand cateva nuci ,seminte crude,migdale etc

Raspunde
 
0
 
Andra

acum 14 ani

Hy shi eu am aceeashi varsta cu uh..shi am incercat o dieta de 4 zile shi chiar merge...dar sa nu o repetzi decat o data la 3 luni..
in prima zi 1 litru de lapte si un baton fitness ( oricare il vrei tu dar doar unu)
in a doua zi 1 kg de fructe SAU legume (nu inlocui SAU cu SI nu o sa mearga )
in a treia zi 1 kg de cartofi fierti
in a patra zi 500 gr de carne de pui ( fiarta sau pe gratar NUmai Nu prajita )...
pupici succes:)

Raspunde
 
0
 
Lory

acum 9 ani

Cate kg ai slabit in 4 zile ? Sport ai facut ?

Raspunde
 
0
 
Andra

acum 14 ani

ups am uitat sa itzi spun sa bei 2 litri de apa sau mai mult daca potzi shi vei slabi intre 3 -5 kg :)

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua