Postata de Florian_L cu 12 ani in urma.
Intr-o seara la televizor cineva zicea de "acidul citric E330" ca este cacerigen. M-am uitat pe net, pe diverse site-uri, unii zic ca este cancerigen, altii ca s-a considerat in trecut ca este periculos dar ca in zilele noastre nu mai este, altii zic ca nu este deloc periculos ci dimpotriva, este vital celulelor. Care este adevarul? Am o fetita de trei ani, sunt ingrijorat ce manaca. Va multumesc!
Adauga raspunsacum 6 luni
Buna ziua,
Acidul citric E330 este considerat in general sigur pentru consum, atat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara cat si de Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA.
Desi unele dezbateri din mediul online sugereaza ca ar putea fi cancerigen, nu exista dovezi stiintifice semnificative care sa sustina aceasta afirmatie.
Acidul citric este de fapt un compus natural care se gaseste in fructe, in special in citrice, si este folosit ca aditiv alimentar pentru a imbunatati gustul si conservarea produselor.
Desigur, este intotdeauna cel mai sanatos sa mancam alimente naturale, proaspete si neprajite, dar acidul citric, folosit in cantitati normale, nu pare sa prezinte un risc pentru sanatate. In orice caz, daca aveti in continuare griji, va recomand sa discutati cu un medic pediatru despre dieta copilului dumneavoastra.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/pediatrie
Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/acid-citric_52
https://sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/beneficiile-sucului-de-portocale_10477
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua