Bună ziua! De ce oare după ce fac puțin sport îmi bate inima tare și rămân fără aer?

Diagnostic si investigare

Postata de Flavius cu o luna in urma.

Dacă fac 30,40 de flotări și alerg 5,10 minute, îmi bate inima tare chiar și după 30,60 de min. Menționez ca am 21 de ani, am făcut kickboxing in trecut, am fost și la doi cardiologi crezând ca am ceva la inimă, mi au spus ca sunt sănătos..
Chiar și când stau în repaus mă ține o durere în piept dreapta și în spate între omoplați, trag aerul cu greu.
Obosesc mai repede la efort față de cum eram înainte , menționez ca înainte făceam multe atacuri de panică , acum le gestionez , dar totuși mă gândesc zi de zi dacă am ceva boală pe care nu am descoperit o, în condițiile în care am făcut cam toate analizele și nu mi a reieșit nimic .
Să aibă legătură cu anxietatea toate chestiile astea ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

Simptomele descrise pot fi cauzate intr-adevar de anxietate, mai ales in conditiile in care mentionati ca ati avut atacuri de panica in trecut.

Anxietatea poate cauza o multime de simptome fizice, de la dureri in piept si dificultati de respiratie, pana la senzatia de oboseala cronica.

Stresul si anxietatea pot de asemenea sa accelereze ritmul cardiac, ceea ce ar putea explica de ce simtiti ca inima va bate tare dupa efort.

Daca totusi sunteti ingrijorat in continuare de aceste simptome, ar fi bine sa continuati investigatiile medicale pentru a va asigura ca nu exista o cauza fizica a acestora.

De asemenea, puteti lua in considerare sa discutati cu un psiholog sau un psihoterapeut despre anxietatea dvs., deoarece terapia poate fi de ajutor in gestionarea acestor simptome.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/tulburarile-de-anxietate_5414

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sindromul de colon sau intestin iritabil - diagnostic si investigatii RMN-ul de san – recomandat in diagnosticul cancerului mamar Autismul - Investigatii si testari Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua