Postata de Bat-cat cu 14 ani in urma.
Intrebarea mea este legata de simptomele si riscurile aparitiei diabetului. Am 20 de ani, o greutate normala si incerc sa am un stil de viata sanatos. Insa mananc destul de des, aproape zilnic fructe uscate, in special curmale, smochine si caise. Am renuntat la dulciuri acum 8 ani, dar stiu ca si aceste fructe uscate au mult zahar. As vrea sa stiu cat de mare este riscul de aparitie a diabetului datorita consumului acestor alimente? Si care sunt simptomele hiperglicemiei, inainte de declansarea efectiva a diabetului? As vrea sa cunosc simptomele hiperglicemiei, pentru a lua masuri din timp, inainte de aparitia diabetului.
Adauga raspunsacum 14 ani
Riscul de a face diabet il ai daca greutatea ta depaseste cu mult pe cea normala, adica daca esti supraponderal-obez si mai ales daca ai rude de sange cunoscute deja de diabet
hiperglicemia inainte de aparitia diabetului ?? fara hiperglicemie nu exista diabet
simptomele specifice diabetului dezechilibrat sunt polidipsie ( bei multa apa) poliurie ( urinezi des si mult) si eventual scadere ponderala, dar ele apar doar cand glicemia depaseste 180 mg/dl si sunt pregnante la glicemii de 250- 300 mg/dl, deci cand diabetul exista deja demult timp
riscul consumului unei cantitati mari de dulciuri este in primul rand cresterea in greutate
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua