buna ziua !

Diabetul zaharat

Postata de laura290 cu 16 ani in urma.

sunt o persoana care are nevoie de lista alimentelor permise si nepermise in tratamentul bolii de ficat . daca ma poate ajuta cineva !!! va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

elena21988285

acum 16 ani

alimente permise;carne vita,pui fara piele,lactate proaspete;branza de vaci,iaurt cas urda,pestealb,fructe,legume,2oua pe saptamana fierte,budinci,prajiturile de casa dar nu cu creme de unt. alimente interzise;carnea de porc,slanina,untura,mezelurile,maionezele,prajelile,nuci,alune,seminte de dovleac,fasolea uscata,vinetele,sucurile acidulate,alimentele iuti;piper,ardei iuti,usturoi

Raspunde
 
0
 
timea19

acum 16 ani

oricare ar fi boala de ficat,nu se maninca grasimi animale,prajeli alcool,conserve.se consuma cit mai multe fructe si legume proaspete,dar orice medic ,care se respecta,recomanda un regim personalizat.
multa sanatate si regim usor!

Raspunde
 
0
 
Georgiana141

acum 16 ani

Cele mai indicate alimente pt. ficat: - branza dulce de vaci (proaspata) si laptele proaspat, iaurturi etc; - carnea de pui/ peste (fiarta sau fripta la gratar etc, dar NU prajita); - cartofii (fierti, NU prajiti); - orezul (fiert, sub forma de pilaf, orez cu lapte etc); - mierea de albine, lamaia, grapefruitul, citricele, merele, strugurii (mai ales ce albi), pepenele verde, morcovii, rosiile, ridichi de luna etc; - vegetale, verdeturi (cat mai multe) precum salata verde, patrunjel, marar, rozmarin etc; Ceaiuri de sunatoare, rostopasca, papadie, urzica, precum si unele compoturi de fructe (in special cel de mere, facut in casa) - excelente pt. ficat. Ceaiuri din plante si fructe. Sucuri naturale. De evitat sau consumate cu moderatie: - nucile, bananele, vinetele, ciupercile, castravetii, muraturile, maslinele prea sarate; - unele fructe uscate, cum ar fi smochinele, curmalele, stafidele, prunele uscate etc; - ouale si mancarurile cu multe oua, mai ales maioneza si ouale prajite, omletele; - soia (produsele din soia); - fasolea uscata (Iahnia de fasole uscata, Fasolea batuta etc); la fel si nautul (Hummusul); - unele branzeturi grele si sarate (care au fost maturate/ lasate la fermentat vreme indelungata), precum si smantana; - cremele din icre de peste (Taramasalata etc); - mancarurile grele si cu multe grasimi animale (preparate din carne de: porc, miel, curcan, cele din carnuri tocate precum chiftele, parjoale, mititei etc), afumaturile, picanteriile; - prajelile (carnuri si cartofi prajiti etc), rantasurile; - prajiturile cu multe creme si frisca, cele cu multa cacao, foietajele, clatitele, coliva, arahidele si alunele invelite in ciocolata etc; - produsele Fast-Food (McDonald?s, KFC, Burger King, Pizza Hut etc); - snacks-urile si chipsurile din cartofi, floricele de porumb etc; - bauturile alcoolice (alcoolul in general) si cele acidulate (produse gen ?Coca-Cola? si ?Pepsi? ? cele mai periculoase pt. ficat ? la fel si cafeaua); - tutunul si fumul de tigari (chiar si fumatul pasiv).

Raspunde
 
0
 
timea19

acum 16 ani

multumesc,albinutza,in numele tuturor vizzitatorilor si celor interesati ,pt.raspunsul
amplu si complet.sper ca nu esti bbolnava de ficat,pt ca ora la care ai scris nu este cea mai potrivita.SE RECOMANDA MULTA ODIHNA,dar in pozitie culcat(orizontala),numai asa se iriga ficatul.
sanatate la toata lumea.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Programul national de diabet zaharat Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua