Mâncarimi ale unor părți ale corpului ?

Dermatita

Postata de Kozma Lenuța cu un an in urma.

Bună ziua am o problema foarte mare dacă m-ați ajuta cu un tratament acum 4 ani a început să mă manânce în podul palmei apoi pe toată suprafața palmei și a degetelor cum mă scărpinăm ieșeau în evidență niste zgrabunte roși ziceai că sunt cu apa dar nu erau ,după câteva zile se făceau maroni la culoare și în timp se uscau și îmi mergea pielea dar problema este cea mai mare căci aveam mâncarimi în zona genitala și la fund aveam niste mâncarimi de îmi venea să mă rup toată,am fost la ginecolog am făcut o grămadă de analize nu am nimic am fost la 4 dermatologi mi-au dat o grămadă de tratament dar nimic ,doua săptămâni sunt bine iar apoi iarăși încep mâncărimile în special în zona genitala noaptea va rog daca puteți să mă ajutați cu un tratament

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum un an

Buna ziua,

Puteti incerca cateva lucruri pentru a trata mancarimile:

1. Mentineti o buna igiena personala: Asigura-te ca te speli zilnic, folosind produse delicate si neparfumate. Evita sa folosesti sapunuri sau geluri de dus care ar putea sa agraveze mancarimile.

2. Evita frecarea sau scarpinarea: Chiar daca este tentant sa te scarpini, incearca sa eviti acest lucru. Scarpinatul poate irita si inflama pielea, intarziind vindecarea. Poti utiliza comprese racite sau lotiuni calmante pentru a ameliora mancarimea.

3. Hidrateaza-ti pielea: Utilizeaza o crema hidratanta blanda, care nu contine parfum sau substante iritante. Aplica crema pe zonele afectate de mancarime, de mai multe ori pe zi.

4. Poarta haine lejere si bumbac: Hainele stranse sau fabricate din materiale sintetice pot agrava mancarimile. In schimb, poarta haine lejere si realizate din bumbac, care permit aerisirea pielii.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-pielii/pielea-uscata-si-senzatia-de-mancarime-a-pielii_1372

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Dermatita alergica de contact Dermatita de contact Dermatita periorala Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Dermatita atopica la copil

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua