Tratament eficient pentru Sindromul Tourette?

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de Utilizator11707251518 cu 4 luni in urma.

Luca are 11 ani și se confrunta cu acest sindrom. Ticurile au apărut în jurul vârstei de 6 ani iar acum cred ca este apogeul lor.....are câte 3-4 odata, au apărut cuvintele obscene si ii este foarte greu sa se abtina. În prezent face terapie prin neurofeedback, dar rezultatele se lasaa așteptate. Urmează sa facem un rmn si eeg la Obregia, dar asteptam telefonul doctorului. Va rog sa ne îndrumați daca ati reusit sa din starile agresive, am inteles ca este un medicament ce se găsește doar în alte tari( nu ii știu numele) iar in tara se folosește Aripiprazol. În trecut am incercat Rispolept dar am renunțat caci era mult mai agitat. Va mulțumesc pentru eventualele raspunsuri

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Tratamentul pentru Sindromul Tourette poate varia in functie de severitatea simptomelor si poate fi personalizat pentru fiecare pacient in parte.

Medicamentele, precum Aripiprazolul, pot fi foarte utile pentru controlul ticurilor si a comportamentului obsesiv-compulsiv.

De asemenea, terapia comportamentala este adesea o componenta esentiala a planului de tratament, lucrand pe gestionarea stresului, imbunatatirea auto-imagini si dezvoltarea abilitatilor sociale. Luca poate beneficia de o terapie cognitiv-comportamentala care poate ajuta la gestionarea si reducerea ticurilor.

Referitor la medicamentul pe care il cautati, este posibil sa fie vorba de Haloperidolul, care este frecvent utilizat in sindromul Tourette si este disponibil in mai multe tari. Totusi, acest medicament nu este fara riscuri, ac***a efecte secundare, cum ar fi rigiditatea musculara, somnolenta si in unele cazuri, chiar tulburari ale miscarilor.

Totusi, important este ca Luca sa fie consultat regulat de catre medicul sau neurolog si, daca este necesar, de un psihiatru, pentru a se asigura ca tratamentul este cel mai potrivit pentru el.

In plus, este esential ca Luca sa beneficieze de suport emotional si sustinere din partea familiei si a celor dragi.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:www.clickmed.ro/medic/psihiatrie, https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/tulburarea-tourette_19
sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/ticurile-boala-ticurilor_7777

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua