Postata de iolandatefania cu 13 ani in urma.
Buna ziua.Baietelul meu are 8 luni si jumatate.Sta in fundulet singur dar mai are minime probleme de echilibru.Nu merge de-a busilea si nici nu sta in picioare singur.Socrii mei insista sa il punem in rotobil si sa il ridicam in picioare in patut ca sa stea macar o jumatate de ora tinandu-se de marginea patutului.Dr nostru pediatru ne-a interzis cu desavarsire punerea copilului in rotobil si ne-a sfatuit sa il lasam sa isi dezvolte singur aptitudinea de a merge.Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac?Este sau nu indicat punerea copulului in rotobil(daca da in ce conditii) si sa il lasi sa stea in picioare atata timp.Va multumec.Cu respect STEFANIA
Adauga raspunsacum 13 ani
Bună seara , ascultaţi sfaturile medicului pediatru .Creaţii condiţii atractive care să-l atragă pe copil spre a le atinge. spre a le apuca , spre a se sprijini.,cătăra - treptat treptat . Nu trebuie forţat , singur trebuie să-si formeze deprinderile .!
Sănătate Dr Emil Otesteanu
acum 13 ani
Stimate dl dr.
Va multumesc mult pentru raspuns, dar v-as ruga daca aveti amabilitatea de a-mi explica in 2 cuvinte la ce probleme de sanatate ar putea conduce neascultarea sfatului dvs si a medicului nostru pediatru, pentru a putea avea o argumentatie medicala in fata socrilor, soacra mea fiind fosta asistenta la pediatrie, altfel nu imi vor da ascultare.
Cu stima STEFANIA
acum 13 ani
Sunt copii care nu merg de-a busilea. Unii trec de aceasta perioada si merg direct in picioare. Personal am intalnit un copil care nu s-a tarat. Copilul trebuie invatat sa mearga de-a busilea. Pune-l pe burtica, aseaza-i in fata o jucarie care-i place, care face zgomot si misca-i picioarele ajutandu-l sa se deplaseze spre ea. Va vedea ca asta-i modalitatea sa ajunga la ce-si doreste. Cu statul in picioare la fel se procedeaza. Se aseaza sprijinit la marginea patului, putin mai departe de el un lucru care-i place, care straluceste,...si il ajuti sa se deplaseze. Il inveti sa se dea singur jos de pe pat astfel: il asezi pe burtica pe pat si il inveti sa se dea inapoi pana cand picioarele i se duc jos. Tot ceea ce trebuie sa invete un copil, trebuie sa-l invete parintii. Nu exista retete, intuitiv un parinte, in special o mama, stie ce este bun pt copil. Eu am preferat sa le invate pe fetele mele sa se dea jos de pe pat, decat sa cada. Le-am invatat sa deschida usa si multe altele. Copiii sunt foarte inteligenti si invata prin imitatie. Trebuie sa li se arate, sa fie invatati, pt ca ei nu au de unde sa stie. L a 8 luni, copilul trebuie invatat sa stea in picioare. Sunt copii care merg chiar, la 8 luni, deci daca nu are probleme de sanatate nu-i nimic daca il tii putin in picioare. Stai langa el si-ti dai seama cand nu se poate tine, cand a obosit. . Succes.
acum 13 ani
Pescurt :
Rotobilul este folosit (dar nu indicat ). atunci când doresti să facilitezi deplasarea copilului ,în perioada când începe să facă primii pasi,când structura oaselor permite să suporte greutatea corporală,precum si atunci când noi cei din jur nu mai vrem să facem efortul de a-l sprijini pe copil în a face asesti pasi. Dorim să fim numai spectatori si să nu contribuim cu nimic la al ajuta pe acesta să învete să se ridice. să stea sau să meargă. Toate sunt bune la timpul lor.
Fortarea evolutiei fiziologice poate dăuna,chiar deformarea oaselor membrelor inferioare sub greutatea corporală prematură etc. Nu mai vorbim de cazurile când rotobilul se poate răsturna cu un copil total ne pregătit pentru vârsta prea timpurie. Atunci ce va face bunica , dacă rotobilul s-a răsturnat ,sau dacă nepoţelul va avea picioare de cavalerist ( în paranteză ) ? Este bine ca bunica să asculte si de sfaturile mamei Filip chiar dacă a lucrat în domeniu
Sănătate Dr. Emil Otesteanu.
acum 13 ani
Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Cu ajutorul dvs. am reusit sa ii conving.
acum 13 ani
Am devenit mamica de un an si patru luni si, ca tine, am intampinat tot felul de mici probleme, care se petreceau mai mult in mintea mea...Ce am invatat este ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si nu trebuie fortat..Eu nu mi-am pus micutul in rotobil si nici nu l-am ridicat fortat in picioare pana nu a facut-o el... Vecina mea si-a pus micuta in rotobil de la 6 luni...ambii copii au inceput sa mearga singuri (fara sprijin sau rotobil) la varsta de un an si o luna... Diferentele au aparut mai tarziu...puiutul meu se descurca, alearga are un echilibru perfect de la un an si trei luni, in schimb pustoaica vecinilor merge pe varfuri si se dezechilibreaza desi a implinit doi ani. Medicii sunt in masura sa ne sfatuiasca cel mai bine, restul, oricat de bine intentionati ar fi, risca sa vorbeasca in necunostinta de cauza... presupun ca soacra nu si-a crescut baiatul cu rotobil :). Multa sanatate si rabdare! Totul va fi bine!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua