frica la copii

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de cojocaru1282861 cu 15 ani in urma.

am o fetita de 9 ani si nu sta niciodata singura.Deabia sta la scoala fara mine.Tot timpul este nesigura pe ea daca nu ma vede in preajma ei incepe sa plaga.daca puteti sa-mi dati sfaturi va las id-ul meu daniela_dana777

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Elena991510

acum 15 ani

Incercati sa stati cu ea la scoala,pana vine doamna, sa va vada la pauye, sa creada ca sunteti dupa usa, si asta ii va da mai multa incredere si liniste. Ea stiind ca mama e dupa usa, cu timpul o sa se obisnuiasca si singura si o sa se socializeze cu ceilalti copii. Mai mergeti in parcuri, incercati sa o duceti in grupuri de copii, dans, desen.. ca sa capete mai multa incredere in ea ...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
violeta6097418

acum 15 ani

Hmmm, nu cred ca statul 9sau joaca de-a statul) dupa usa ajuta. E vorba totusi de un copil de 9 ani, nu de 2...
Pe de o parte, ea se va prinde repede ca nu e ceva real, pe de alta parte, i se intareste ideea ca e necesar sa fie insotita si sa nu se descurce singura. In plus, inteleg ca nu la scoala e problema, ci in restul zilei.

Mai degraba v-as recomanda sa vorbiti cat mai mult cu ea, incercati sa aflati cauza fricii ei, ascultand-o cu foarte multa rabdare, fara sa o contraziceti sau sa ii combateti ideile. In prima faza e important doar sa le aflati si sa le intelegeti cat mai bine. Nu radeti de ea, nu o ironizati si nu-i spuneti ca e rusine, fiiindca e fetita mare. Pentru ca astfel de reactii din partea dvs ar inhiba-o, ar impiedica-o sa comunice deschis.
Incercati sa ii spuneti in ce incapere a casei mergeti cand plecati de langa ea. Si ca, daca doreste, poate veni acolo sa va gaseasca.
Si in niciun caz nu o lasati singura in casa, sub niciun motiv. Chiar daca sunt alti copii de varsta ei care stau si singuri. O puteti lasa in grija unei prietene sau rude cat timp lipsitiLa fel si cu mersul afara - nu o presati sa mearga singura - coborati si dvs (sau cineva de incredere) afara si dati-i libertatea sa se joace cu copiii, sa se apropie si sa se indeparteze, stiind exact locul in care va poate regasi cand simte nevoia.

Daca nu realizati progrese in 2-3 luni sau daca simtiti nevoia unui sprijin specializat, in sept puteti merge la psihologul scolar (la care e arondata scoala). Va recomand ca la prima intalnire sa mergeti doar dvs, fara fetita, pentru a putea vorbi cat mai deschis cu psihologul).

Raspunde
 
0
 
elena724

acum 15 ani

sunt psiholog. cred ca cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un psiholog, eventual psihologul scolar. fetita ar putea sa aiba anxietate de separare si un psiholog ar putea sa va ajute.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×