fetita 3 ani frica de copii

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de cghfchf cu 10 ani in urma.

buna ziua! am o fetita de aproape 3 ani careia nu i place sa stea in preajma copiilor ,nu putem merge la nici o aniversare unde sa fie mai multi copii,deoarece incepe sa planga ca in gura de sarpe mai rau nici nu pot sa o duc in incaperea respectiva, acest lucru se inntampla si atunci cand mergem la medic si stam in sala de asteptare si in multe alte locuri unde sunt atat adulti cat si copii.este mereu singura i place sa se joace singura daca se apropie copii de ea incepe sa devina agita isterica sa fie lasata in pace iar acest lucru este valabil si la adulti...sa nu o intrebe nimeni nimic sa nu se apropie nimeni de ea.Ne este f.greu cu ea caci ni se pare ca un copil salbatic ne vrand socializare de loc.Nu stiu daca acest lucru se trage de la spital.....in cateva randuri am fost cu ea in spital cand era mai mica cu rosu in gat la care facea si complicatii, a fost destul de chinuita mititica deoarece are venele foarte subtiri si nu i nimereau din prima in jurul ei copii plangeau care mai decare......Miar place sa o vad ca se joaca cu copii sa nu fie mereu singura ....mi-ar fi de folos un sfat caci suntem la limita cu rabdarea deorece suntem inconjurati de oameni copii iar pentu ea tate aceste lucru nu sunt de cat frica

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 10 ani

Buna ziua,

Inteleg ca va este foarte greu cu acesta situatie si imi pare rau!
Imi puteti spune cum se comporta fetita cu dvs.? Este cooperanta, va accepta in preajma ei, va zambeste, doreste sa va jucati cu ea?
Acesta problema de anxietate sociala, timiditate este intalnita si la un alt membru din familie?

Pentru dezvoltarea cat mai armoniasa a celei mici va recomand sedintele de psihoterapie, dezvoltare socio-emotionala. In acest demers terapeutic veti invata cum sa va ajutati copilul sa isi depaseasca frica, anxietatea fata de societate.

Mai multe detalii puteti citi aici:
http://www.psihoutil.ro/consilierea-scolara-vocationala/timiditate/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/sociabilitatea/

Daca aveti nevoie de alte informatii imi puteti scrie aici sau pe mail-ul personal.

Cu drag,
Psiholog Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
2
 
cghfchf

acum 10 ani

in familie este totul inregula,cu noi comunica,atat cat poate la aproape 3 ani......iar in nici una din familiile noastre nu avem un astfel de caz......acum este la gradinita...plange foarte tare de acasa si primele 5 minute cand o lasa sotul dupa aceea se linisteste.....dar nu se joaca cu ceilalti sta singura sau in cel mai rau caz este tot mereu dupa doamna.De altfel mi se pare ca are un carcter destul de impunator caci de multe ori nu dovedim cu ea......fiind primul nepot la ambii parinti daca nu i sa da ce vrea face foarte urat pana obtine acel lucru,de la noi nu doar de la bunici,cu mancatul la fel acasa numai ce vrea cum iar daca nu primeste prefera sa stea si 2 zile nemancata...deci nu este un copil moale care unde il pui acolo sta si foarte timid.are personalitatea sa numai cu cei de afara se comporta diferit ca si cum ar fi alt copil

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 10 ani

Pentru rezolvarea acestor probleme se recoamandă consilierea de familie. În cadrul demersului terapeutic veţi ȋnvăţa să comunicaţi mai bine cu fetiţa, să ȋi stabiliţi un set de reguli sănătoase, să fiţi mai fermi atunci când copilul are un comportament ȋncăpăţânat etc. De asemenea, se va lucra şi asupra desensibilizării copilului ȋn situaţiile sociale.

Mai multe informaţii puteţi citi ȋn aceste articole:
http://www.psihoutil.ro/consilierea-cuplului/

Cu multă căldură,
Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
1
 
cghfchf

acum 10 ani

buna ziua

multumesc pentu raspunsul si timpul acordat de fiecare de fiecare data. O sa luam o decizie in ce o priveste pe fetita iar daca consilere este nevoie vom face demersurile necesare,.multumesc inca o data

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 10 ani

Cu drag si toate cele bune!

Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
0
 
Asoc.Spontania

acum 10 ani

Puteti incerca grupurile de dezvoltare sau socializare pentru copii. Acestea sunt conduse de catre psihologi cu experienta in lucrul cu copiii. De obicei sunt grupuri mici, de 3-5 copii, cu varste asemanatoare. Fiind un nr mic de copii, sunt convinsa ca fiica dvs poate depasi aceasta problema, mai ales daca este indrumata corespunzator.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua