Postata de Mirela cu 6 zile in urma.
Bună ziua. Fetița mea de 4 ani jumătate are dureri de burtă în zona buricului, spune că uneori o doare și capul și picioarele în zona genunchilor. Uneori obosește repede și îi este somn, mâncare mănâncă dar preferă mai mult fructele, zmeura, căpșuni, mere. Îi dau tratament pentru paraziti având un plan de tratament de la doamna doctor, i-am făcut coprocultura și coproparazitologic însă sunt negative analizele. Ne confruntăm cu asta de câteva luni de zile, toate analizele ce le-am făcut fiind negative. Spune că după ce face treaba mare nu o mai doare burta. Scaunul este moale, dar nu este diaree. Este balonată, trage vânturi des. Oare ce poate fi? Deja sunt disperată că nu găsesc răspunsul...va rog daca cineva a trecut prin așa ceva, va rog să mă îndrumați.
Adauga raspunsacum 6 zile
Buna ziua,
Simptomele descrise ar putea fi legate de o posibila intoleranta alimentara sau o alergie, insa numai un medic poate pune un diagnostic precis. Problemele digestive pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv dieta si posibili paraziti, insa mentionati ca ati urmat deja un plan de tratament pentru paraziti si ca analizele au iesit negative. Epuizarea si somnolenta pot fi legate de diversi factori, de la nutritie la probleme de somn.
Daca simptomele persista, chiar si dupa ce ati exclus parazitii ca posibila cauza, sfatul meu ar fi sa consultati un alt medic pentru o a doua opinie. Poate fi de ajutor sa faceti o lista cu toate simptomele fetitei, cat de des apar si cat de grave sunt, si sa le prezentati medicului.
In ceea ce priveste preferinta pentru fructe, este important ca dieta sa fie echilibrata si sa includa o varietate de alimente pentru a asigura toti nutrientii necesari pentru dezvoltarea sanatoasa. Asa ca, chiar daca prefera fructele, incercati sa o incurajati sa manance si alte alimente.
In concluzie, este important sa consultati un medic si sa nu incercati sa diagnosticati sau sa tratati problema pe cont propriu. Un doctor va putea sa determine cauza acestor simptome si sa recomande un tratament corespunzator.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Suplimente-nutritive/indigestia-si-intolerantele-alimentare-la-copii-ce-se-poate-face_16259
sfatulmedicului.ro/Alergiile/diferenta-dintre-alergie-si-intoleranta-alimentara_17433
sfatulmedicului.ro/Alergiile/suferi-de-alergii-sau-intolerante-alimentarei-cum-sa-citesti-etichetele-_20704
Va dorim multa sanatate!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua