Cum pot sa tratez definitiv aceasta problema ?

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de Elena cu o luna in urma.

Buna copil de 2 luni are scaun verde cu un pic de mucus am facut coprocultura sa depistat infectia Raoutella planticola am urmat antibiotice 7 zile scaunul sa regulat in timpul tratamentului dupa doua zile de la tratament iarasi a aparut scaunul verde doar odata in zi. Cine cunoaste ce poate fi sunt in panica

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti ar fi sa va calmati. Nu e neobisnuit pentru un bebelus sa aiba scaune verzi. Unele motive comune pot fi o schimbare in alimentatie, consumul de anumite sucuri sau alimente colorate, sau o infectie.

Raoultella Planticola este un tip de bacterie care este considerata a fi inofensiva pentru oameni in majoritatea cazurilor, insa poate provoca probleme la persoanele cu un sistem imunitar slabit sau la copiii foarte mici.

Dupa cum ati spus, bebelusul a urmat un tratament cu antibiotice. Acesta ar fi trebuit sa omoare bacteria si sa aduca scaunul la culoarea normala. Faptul ca scaunul e din nou verde dupa incheierea tratamentului poate fi un semn ca bacteria nu a fost complet eliminata sau ca este o alta problema.

Va recomandam sa vorbiti cu medicul pediatru despre aceasta problema. Poate decide sa incerce un alt antibiotic sau poate dori sa investigheze mai mult pentru a vedea daca exista o alta problema.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/sanatatea-copilului/copilul-nou-nascut/Scaunul-bebelusului--cand-sa-ne-ingrijoram_2769_1917
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/scaunul-copilului-cand-trebuie-sa-ne-prezentam-la-medici_18423
sfatulmedicului.ro/Constipatia-si-diareea-copilului/scaunele-verzi-in-cazul-copiilor-cand-este-cazul-sa-ne-ingrijorami_17890

Raspunde
 
0
 
Psih. Stefania Budacu

acum o luna

Bună ziua, inseamna că nu s a terminat... Ar fi bine să faceți analize toate persoanele din jurul copilului; cineva să fie purtător sănătos... Poate o nouă serie de tratament, mai mult timp de data asta, pentru siguranță... Si igienă maximă!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua