Cum pot să îl ajut pe bebe să aibă scaun?

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de Alexandra ponea cu 4 luni in urma.

Am un bebe de 2 luni , nu are scaune decât dacă este ajutat de mine .. acum are 3 zile de când nu a mai ieșit afară , în condițiile în care ieri l-am ajutat cu un supozitor , dar degeaba , nu a făcut nici așa .. se screme , plânge , și nu reușește să iasă afară ..

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Constipatia la bebelusi poate fi cauzata de diverse motive, cum ar fi trecerea de la alaptat la formule de lapte, deshidratare sau diversificare. Iata cateva sfaturi pe care le puteti incerca:

1. Masaj: Un masaj usor pe abdomenul bebelusului poate ajuta la declansarea miscarilor intestinale.

2. Exercitii: Miscarile usoare de picioare pot stimula tractul intestinal al bebelusului. Incercati "exercitiul de biciclit" - tineti picioarele bebelusului si miscati-le usor, ca si cum ar pedala pe o bicicleta.

3. Hidratare: Asigurati-va ca bebelusul este bine hidratat. Daca bebelusul este alaptat, mama poate incerca sa bea mai multe lichide.

4. Schimbarea formulei de lapte: Unele formule de lapte pot fi prea grele pentru sistemul digestiv al bebelusului. Discutati cu medicul pediatru despre schimbarea formulei de lapte daca suspectati ca asta ar fi problema.

Daca toate aceste metode esueaza si bebelusul continua sa sufere de constipatie, este recomandat sa consultati un medic.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/

Articol de interes: https://
sfatulmedicului.ro/Constipatia-si-diareea-copilului/cele-mai-bune-remedii-pentru-constipatia-bebelusilor_17895

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua