AndreeA?

Cresterea si dezvoltarea copiilor

Postata de AndreeA cu 2 ani in urma.

Bună. Am 2 copii. Fetita are 1 an și 9 luni și băiețelul 2 luni. Fetița mea de ceva timp face crize de genu: se bate de pământ , plânge ft mult e super nervoasă și aceste lucruri mă îngrijorează deoarece puteam sa spun că am un exemplu de fetița , era fetița perfecta până acum câteva luni ... Problema e că locuim important împreună cu mama soțului care are probleme psihice și relația mea cu ea nu e deloc buna , certuri zilnice , și am observat că fetița incepe sa plângă de cate ori aude certuri și țipete prin casa. Problema e că mama soțului face niste lucruri ieșite din comun și e ft greu să mă controlez și atunci mereu ajungem la ceartă . Ce ar trebui sa fac

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Psih. Stefania Budacu

acum 2 ani

Stimată doamnă, problema nu este fetița ci atmosfera în care locuiți. Pentru sănătatea ei și a voastră, ar fi bine să vă mutați, sau, oricum, să găsiți o variantă în care fetița să nu mai fie supusă acestui stres - care afectează viața după cum se vede.

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 2 ani

Daca nu va permiteti sa va mutati din diverse motive, puteti apela la sedintele de terapie pentru a invata cum sa gestionati atmosfera tensionata de acasa, cum aceeptati lucrurilie care nu tin de dvs. si pe care nu le puteti schimba, cum sa schimbati ceea ce se poate schimba, sa nu va mai incarcati cu stres, cum sa i oferiti cele mici un model de adaptare in aceste conditii stresante. Ce sa faceti, cum sa actionati atunci cand soacra are episoade, crize, incat sa reduceti impactul asupra dvs. si asupra copiilor. Cred ca va este extrem de greu. Sperenta, pentru ca exista solutii.

Raspunde
 
0
 
R

acum 2 ani

Sper că răspunsul meu să fie cel mai puțin util: după cum ați pus problema, răspunsul e inclus. Ați răspuns deja la întrebarea privind comportamentul fetiței (deși mai pot fi și alte cauze, să nu fie o p***ancidență - puteți face și investigații medicale). În primul rând, întrebați-vă dacă cearta rezolvă ceva. Dacă da, asta e! Mergeți înainte. Cât timp însă soacra nu încearcă să vă abuzeze fizic, ci doar vă atacă verbal, eu zic că puteți să vă păstrați calmul, să o ignorați și să vă vedeți de treabă. Oricât v-ar acuza și ocărî, liniștea interioară și bunăstarea copiilor sunt mai de preț. Interesant e că soțul nu are un cuvânt de spus. Poate să stați toți trei la masă și să conveniți niște reguli cu privire la situațiile care dau conflictele, așa încât să încercați evitarea. Câteodată e bine și măcar să convingi omul că ai auzit ce are de spus, chiar dacă nu ești dispus(ă) să faci ce cere. Dar măcar știe că ai auzit, nu e nevoie să zbiere.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cresterea si dezvoltarea normala a copilului Cresterea si dezvoltarea in perioada 1-12 luni Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Cresterea si educarea copiilor Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua