Incontieniență fecală? De la ce ar putea fi? Și cum o rezolv?

Colonoscopie

Postata de Utilizator21721837906 cu 3 luni in urma.

Bună ziua! Îmi este un pic jenă să vorbesc despre chestia asta, dar am zis să cer sfatul cuiva înainte de a vorbi cu un proctolog.

Ideea este în felul următor și am să încerc să o țin cât mai pe scurt:

Acum câteva luni în urmă, iubita mea mi-a spus că i-ar plăcea să încercăm ca în timpul preludiului să îmi introducă un deget în fund. După un pic de timp de gândire, am acceptat. Și am făcut-o; inițial a introdus doar vârful degetului, iar apoi tot degetul. Și acum problema: următoare zi am observat că, de fiecare dată când simțeam nevoia să dau "gaze" afară, dacă încercam să țin gazele înăuntru, oricât de tare aș fi încercat să țin înăuntru, puteam simți cum pur și simplu îmi "scapă" - precum aerul dintr-un balon. A două problemă este că, de fiecare dată când mă duc la baie pentru nr 2, chiar dacă mă șterg exagerat de bine, miros a fecale. Chiar dacă mă spăl foarte bine, după un timp încep iar să miros a fecale. Chiar dacă nu mă duc la toaletă când simt nevoia de nr2, și încerc să mă țin, tot pot simți în jur miros de fecale. Precizez că înainte de toată treaba cu degetul nu aveam nicio problemă.

Alte simptome:

- dureri în anus, în special în timpul defecației.
- senzația că am ceva în interior blocat.
- după ce mă duc la baie, anusul meu arată ca o floare. ( nu știu exact cum să descriu, dar cred că știți la ce mă refer)

Chiar nu știu ce să fac..

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 3 luni

Buna ziua,

Incontinenta fecala, cunoscuta si sub numele de pierderea controlului asupra sfincterului anal, ar putea fi cauzata de mai multi factori.

In cazul dvs., sunt sanse sa fie legate de activitatile sexuale pe care le-ati descris. Totusi, exista si alte cauze posibile. Pentru a putea diagnostica corect, ar trebui sa discutati cu un medic specialist.

Unele dintre metodele pe care le puteti incerca pentru a rezolva problema includ:

- schimbarea dietei: includeti mai multe fibre in alimentatie pentru a ajuta la regularizarea miscarilor intestinale si a reduce presiunea asupra sfincterului anal.
- exercitii de fortificare: unele exercitii specifice, precum exercitiile Kegel, pot ajuta la intarirea musculaturii sfincterului anal.
- medicatie: exista unele medicamente care pot ajuta la controlul miscarilor intestinale si reducerea simptomelor neplacute.
- interventii chirurgicale: in cazuri mai severe sau cand alte metode de tratament nu au avut rezultate, interventiile chirurgicale pot fi o optiune.

Este important sa discutati cu un medic despre toate simptomele pe care le-ati descris pentru un diagnostic complet si pentru cea mai buna optiune de tratament.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Diverse/incontinenta-fecala_6530
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/tot-ce-trebuie-stiut-despre-incontinenta-fecala_17354

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Colonoscopia virtuala Ce trebuie sa stim despre colonoscopie Colonoscopia - scop, pregatire, cum se realizeaza Colonoscopia Endoscopia si colonoscopia - investigatii de ajutor in depistarea precoce a bolilor

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua