Postata de Cosmina C cu 2 luni in urma.
Bună
Am o întrebare pentru persoanele care s au confruntat cu aceste simptome la bebeluși. Al meu bebe are 4 luni in prezent, hrănit cu lapte praf. A avut colici încă din prima lună însă era ok atâta timp cat îi administram picături pentru ameliorare. De cateva săptămâni mă confrunt cu durerile de burtică care se manifestă în timp ce mănâncă. Îi dau să mănânce, se vede ca își dorește și pe la jumătatea laptelui se aud în stomacelul lui zgomote și deranjamente, până la terminarea laptelui i se ameliorează. De altfel, în continuare i am dat picături pentru colici, însă ce îl calma înainte, nu îl mai calmează acum.
Menționez ca aceste dureri se manifestă prin plâns, arcuiri de spate, zgomote mari în burtică și sunt prezente doar când mănâncă, în rest nu prezintă alte simptome de durere.
A mai trecut cineva prin așa ceva? Sunt tot un fel de colici? În primele 3 luni cu colici nu se auzea niciun zgomot în stomăcel însă de câteva săptămâni stomacelul parcă a luat o razna.
acum 2 luni
Buna ziua,
Este posibil ca bebelusul dvs. sa sufere in continuare de colici chiar si la varsta de 4 luni.
Simptomele descrise, precum zgomotele abdominale, plangerea, arcurile de spate si faptul ca durerea pare sa se intensifice atunci cand mananca, sunt semne ca inca se lupta cu colici. Cu toate acestea, este important sa discutati acest lucru cu medicul pediatru pentru a exclude alte posibile cauze.
Unii bebelusi continua sa aiba colici pana la varsta de 6 luni sau chiar mai mult. In unele cazuri, colicile pot fi cauzate de sensibilitate la anumite proteine din laptele praf.
Daca suspectati ca aceasta ar putea fi problema, discutati cu medicul despre incercarea unui alt tip de formula. Este, de asemenea, posibil ca bebelusul sa aiba o intoleranta sau alergie la lapte care ar putea cauza aceste simptome.
In ceea ce priveste picaturile pentru colici, este posibil ca acestea sa nu mai fie la fel de eficiente datorita faptului ca sistemul digestiv al bebelusului se dezvolta si se schimba.
Va recomandam sa discutati cu medicul pediatru, care ar putea sa indice un alt tip de tratament sau eventual sa va indrepte catre un specialist gastroenterolog pediatru pentru evaluare si tratament suplimentar.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Colici-si-alte-tulburari-digestive-la-copii/colicile-la-sugari_202
sfatulmedicului.ro/Colici-si-alte-tulburari-digestive-la-copii/dr-veronica-crisan-medic-pediatru-care-este-motivul-pentru-care-bebelusi_18979
sfatulmedicului.ro/suplimente-afectiune/colici-bebelusi_372
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua